Apa de Hamamelis are proprietăți astringente și de purificare a tenului

0
140

Apele florale sunt obținute prin procesul de distilare cu vapori a anumitor părți aeriene ale plantelor. Prin intermediul acestui proces proprietățile benefice din petalele florilor sau din alte părți vegetale sunt eliberate în apa de condensare. Aceasta devine un preparat natural cu efecte benefice asupra tenului. Unii producători folosesc și o cantitate foarte mică de conservanți cu rolul de a asigura menținerea în stare bună a produsului mai mult timp, în caz contrar acesta devine mai ușor perisabil și mai dificil de păstrat.

Hamamelis virginiana este un arbust foios care este cunoscut și cu numele de ,,alunul vrăjitoarelor˝. Are frunzele ovale destul de mari, cu marginile ondulate și florile galbene, roșii sau purpurii. Fructele sunt de forma unor capsule și au în interior câte o sămânță fiecare. Hamamelis virginiana este considerată o plantă ornamentală foarte frumoasă deoarece florile sale sunt parfumate și au efect deosebit prin coloritul galben sau roșu. De asemenea, planta este apreciată din punct de vedere medicinal, anumite părți ale sale fiind folosite pentru proprietățile deosebite la obținerea unor medicamente și preparate cosmetice. Hamamelis virginiana conține taninuri, uleiuri esențiale, substanțe flavonoide, acid galic, acid elagic și alte elemente active cu eficiența ridicată în tratamentul unor afecțiuni ale pielii. De la plantă se folosesc frunzele și scoarța.

Apa de Hamamelis
Apa de Hamamelis

Proprietățile apei de Hamamelis Bio:

Click aici pentru mai multe informații privind ingredientele produsului, prețul, modul de administrare si achizitionare.

Acest produs este indicat mai ales în tratamentul tenului sensibil și cu probleme, dar în general poate fi utilizat de oricine, indiferent de tipul de ten (gras, uscat, acneeic, mixt). Cei care au probleme la nivelul pielii de tip inflamator, cum sunt coșurile sau acneea, trebuie să folosească acest produs deoarece are efecte de reducere a simptomelor produse de astfel de afecțiuni. De asemenea, apa de Hamamelis ajută la eliminarea iritațiilor de pe piele, a eczemelor, petelor roșii, dar și la calmarea mâncărimilor. Efectele liniștitoare și antinflamatoare sunt extraordinare, de aceea acest preparat poate fi un bun remediu pentru diferite afecțiuni ale tenului, ca de exemplu: cuperoză, edem, cearcăne, acnee, etc.

Apa de Hamamelis poate fi folosită și pentru tratamentul arsurilor solare. Are antioxidanți care previn îmbătrânirea prematură a tenului. Poate fi adăugată în preparate cosmetice, ca de exemplu: loțiuni, compoziții speciale anticearcăn, creme pentru ten, soluții pentru combaterea varicelor, deodorante, spray-uri (se diluează apa de Hamamelis cu apă minerală, ingredientele trebuie să fie în cantități egale), afershave, măști cosmetice pentru ten și altele.

Acest produs natural ajută la îndepărtarea oboselii ochilor, a cearcănelor, a iritațiilor din zona feței. Are efect calmant și tonifiant pentru piele, de prevenire a transpirației și de îngrijire a tenului. Revitalizează și vindecă tenul gras, acneea sau alte imperfecțiuni ale pielii cauzate de agenții nocivi din mediul extern. Promovează microcirculația la nivelul pielii, are proprietăți astringente, de purificare, de reducere a inflamațiilor și de revigorare a tenului.

Din punct de vedere medicinal, planta este apreciată pentru elementele active din compoziția ei. Astfel infuzia din frunze de Hamamelis virginiana este un bun remediu contra diareei. Ajută la restabilirea microflorei intestinale, calmează inflamațiile gingiilor sau a cavității bucale (se face gargară) și ameliorează alte porcese de acest gen din organism. Mod de preparare a infuziei: se adaugă o linguriță de plantă uscată la 220 ml apă clocotită, se lasă la infuzat timp de 10 minute, se strecoară și se bea câte puțin.

Din frunze și scoarță se realizează și alte preparate medicinale – tincturi sau unguente – care ajută în tratamentul bolilor venoase, afecțiunilor circulatorii, edemelor, senzației neplăcute de picioare grele, rănilor, inflamațiilor de la nivelul pielii și altele.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ