Aportul suplimentar de Omega-3 previne celulita

0
30

Toate femeile vor să aibă pielea netedă și frumoasă cu orice preț. Aspectul de coajă de portocală a pielii a devenit o mare problemă a acestora în ziua de azi, factorii care contribuie la dezvoltarea celulitei fiind destul de numeroși.

Celulita, Foto: howtoremovecellulite.tk
Celulita, Foto: howtoremovecellulite.tk

Celulita poate fi privită ca un aspect cosmetic neplăcut dar și ca o afecțiune sau o problemă a sistemului microcirculației fluidelor în țesuturi și a sistemului limfatic. Nu contează că ești slabă sau grasă, celulita apare indiferent de greutate și de vârstă în zonele cu circulație deficitară, ea este un exces de țesut adipos subcutanat care creează pielii un aspect neplăcut, ca de coajă de portocală. Este cauzată de dezvoltarea celulelor adipoase, de tulburările hormonale, circulatorii și ale metabolismului, dar și de problemele țesutului conjunctiv care duc la slăbirea acestuia, mai ales acelea care țin de formarea insuficientă a colagenului. Activitatea fizică scăzută, viața sedentară, fumatul, alimentația nesănătoasă sunt factori de risc ai celulitei. După cum se știe, celulita poate să se dezvolte oriunde pe corpul femeii unde circulația este deficitară, dar mai ales pe coapse, fese, brațe și abdomen. În prezent mai mult de 90% din femeile din Europa suferă de celulită și de aceea orice remediu contra acestei afecțiuni poate prezenta interes deoarece afecțiunea trebuie tratată cu seriozitate și eliminată încă din faza când nu este foarte gravă.

Celulita, aspectul pielii, Foto: letstalkcellulite.com
Celulita, aspectul pielii, Foto: letstalkcellulite.com

Aportul suplimentar de Omega-3 previne celulita deoarece îmbunătățește sinteza de colagen.

O dietă adecvată poate fi o soluție în prevenirea și combaterea celulitei. Specialiștii nutriționiști și dermatologi sunt cei care recomandă tratamente și diete pentru restabilirea aspectului frumos al pielii. Alimentele alcaline sunt cele care trebuie să predomine în dietă, iar cele acide să fie pe cât posibil consumate în cantitate minimă sau chiar eliminate deoarece se spune că aciditatea corpului este o cauză a celulitei. Având în vedere acest lucru, este clar că nu trebuie să consumăm cafea, zahăr, alcool, băuturi carbogazoase cu zahăr, carne, lactate, deoarece toate fac parte din categoria alimentelor acide. Hidratarea corespunzătoare a organismului este necesară pentru eliminarea toxinelor din organism care pot fi un factor de risc pentru formarea celulitei.

Uleiul de pește conține acizi grași Omega-3, Foto: bloguvib.wordpress.com
Uleiul de pește conține acizi grași Omega-3, Foto: bloguvib.wordpress.com

Uleiul de pește este bogat în Omega-3 si are efect bun în reducerea celulitei. În plus, uleiul de pește crește rezistența corpului, menține sănătatea organismului. Acizii grași Omega-3 ajută la diminuarea aspectului de coajă de portocală, deci alimentele care îi conțin trebuie să facă parte din dietă.

Uleiul de pește are un conținut mare de astfel de acizi grași Omega-3 de aceea este bine să fie introdus sub formă de supliment nutritiv în dieta zilnică. Are efect antiîmbătrânire, combate stresul, oboseala, depresia, crește imunitatea organismului, previne afecțiunile pielii, ameliorează simptomele de roșeață, mâncărime, eczeme, erupții, leziuni cutanate și psoriazis. Prin aportul de ulei de pește se îmbunătățește aspectul tenului, a pielii corpului, vederea, unghiile, dinții, deoarece este o sursă de vitamina A.

Prin conținutul de Omega-3 uleiul de pește previne celulita, formarea cheagurilor de sânge, normalizează circulația sângelui, ajută la îmbunătățirea elasticității vaselor sangvine, la scăderea nivelului de trigliceride din sânge, la prevenirea riscului de boli de inimă, atac de cord și accident vascular cerebral.

Pentru tratamentul celulitei uleiul de pește este o soluție simplă și eficientă deoarece alături de faptul că are acizi Omega-3 cu proprietăți bune pentru îmbunătățirea aspectului pielii, este bun și pentru scăderea în greutatea, pentru că ajută la arderea grăsimilor și la diminuarea stratului de țesut adipos. Prin folosirea acestui suplimnent alimentar se combate demența, se îmbunătățește starea de spirit (cu ajutorul producerii de serotonină), se crește memoria și capacitatea de concentrare.

Somonul este o sursă de Omega-3, Foto: kirasgoodeatskitchen.files.wordpress.com
Somonul este o sursă de Omega-3, Foto: kirasgoodeatskitchen.files.wordpress.com

Somonul conține acizi grași Omega-3 și ajută în tratamentul celulitei. În plus are și antioxidanți care combat atacul nociv al radicalilor liberi, diminuează depunerile de celule adipoase, protejează celulele și pielea de toxine. Pentru a avea o piele netedă, sănătoasă și tonifiată trebuie ca alimentația să conțină acizi grași Omega-3 ce pot fi găsiți în carnea de somon. Acești acizi grași sunt importanți pentru sănătatea pielii (deoarece îmbunătățesc sinteza de colagen), dar și a întregului organism. Au acțiune antiinflamatoare, de stimulare a circulației sangvine, de eliminare a toxinelor acumulate în țesuturi.

728×90 sub articol
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ