Ceaiul de mentă marocan te scapă de depresie și nervozitate

0
110

Ceaiul verde de mentă marocan are un gust plăcut și o aromă deosebită. Este potrivit pentru orice moment al zilei, în toate anotimpurile și reprezintă o băutură importantă în cultura marocană. Mai mult decât atât, în Maroc acest ceai se prepară în ceainic din metal (care amintește de ,,Lampa lui Aladin”) și se bea în pahare mici, elegante, decorate cu ornamente argintii. Se toarnă fierbinte, ținând ceainicul cât mai sus deasupra paharului, pentru a face spumă la suprafață (la fel cum e caimacul la cafea), astfel se consideră că arată un ceai bine preparat, perfect pentru a fi savurat. Specialiștii care realizează acest ceai au talentul de a nu vărsa nicio picătură de lichid atunci când îl toarnă în paharele din sticlă, stând în picioare cu ceainicul în mână și corpul puțin înclinat.

Ceai marocan, Foto: chicgalleria.com
Ceai marocan, Foto: chicgalleria.com

Ceai de mentă marocan – mod de preparare:

Se folosesc 2-3 linguri de ceai verde, câteva frunze de mentă, zahăr brun și 500 ml apă. Se pune puțină apă la fiert în ceainic, când este gata se adaugă ceaiul verde, se amestecă, se filtrează și se aruncă prima infuzie pentru a elimina excesul de tanin de la frunzele plantei. Apoi se pune altă apă clocotită în ceainic peste frunzele de ceai verde, se lasă la infuzat timp de 5 minute, apoi se strecoară lichidul aromat într-un pahar. Separat, în ceainic se pune apă la fiert și frunzele de mentă proaspete,  se adaugă și infuzia de ceai verde, se lasă să fiarba 2 minute, apoi se strecoară, se înducește cu zahăr brun și se poate bea cald (vezi video).

Mod de a turna ceaiul în pahare în Maroc
Mod de a turna ceaiul în pahare în Maroc

Ceaiul marocan este frecvent servit în Maroc, asta explică de ce această țară este o mare importatoare de ceai verde din China și Japonia. Ceaiul verde marocan se numește astfel datorită respectării ceremoniei ceaiului și nu că ar exista plantații de ceai verde în Maroc. Cunoscătorii spun despre marocani că ar bea ceai verde cu mentă de dimineață până seara. Acest ceai este servit în toate restaurantele și cafenelele, chiar și pe stradă.

Ceaiul verde marocan potolește setea, are gust minunat, aromă de mentă, efect revigorant, de calmare a stărilor de nervozitate, de dureri de cap și iritabilitate, oferă o stare de energie și veselie. Are proprietăți antibacteriene, decongestionante pentru căile respiratorii, de ameliorare a simptomelor afecțiunilor vezicii biliare și bolilor de ficat. Ceaiul verde marocan îmbunătățește starea interioară, calmează spasmele musculare, gastro-intestinale, migrenele, stările de nervi, vindecă insomnia și stările rele datorate stresului, reglează ciclul menstrual, ajută în tratamentul gripei și răcelii. Acestă băutură este recomandată oricărei persoane, mai puțin femeilor gravide sau care alăptează.

Video – Ceai de mentă marocan:

728×90 sub articol
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ