Cum iti poti mentine atitudinea si starea de spirit pozitiva?

0
303
Cum iti poti mentine atitudinea si starea de spirit pozitiva

Gandurile noastre se materializeaza in timp, de aceea viata fiecaruia din noi este rezultatul a ceea ce credem noi despre sine si despre lumea care ne inconjoara. Fiecare om are propriul sau sistem de valori, fie el bun sau rau, pozitiv sau negativ.

Inca din antichitate omul se confrunta cu aceasta sarcina de a evalua actiunile celui de langa el, ceea ce in timp s-a dovedit a fi destul de nociv pentru sine. Prin urmare omul care si-a format un sistem de valori are tendinta de a cataloga un eveniment ca fiind pozitiv sau negativ, ceea ce nu este chiar bine, mai intelept ar fi sa se aleaga o cale de mijloc.

Contemporanii nostri care au trait cu multi ani inainte de noi au scris despre gandirea pozitiva, despre beneficiile ei asupra fiecaruia din noi si de perspectivele pozitive asupra lumii. Toate religiile (fie ca tin de crestinism, budism, catolicism, iudaism, etc) ne invata sa devenim persoane care gandesc pozitiv.

Aspecte pozitive pot fi gasite in orice eveniment sau fenomen, important este sa dam atentie la detalii si sa vedem partea pozitiva. Benefiicile in viata vin intotdeauna dintr-o gandire pozitiva. Inca din vremuri stravechi inteleptii sau vindecatorii de atunci ii sfatuiau pe cei care sufereau pe plan emotional, fizic sau spiritual, sa aiba o gandire pozitiva si acestia se vindecau de multe ori in mod miraculos.

Atitudinea pozitiva, gandirea optimista si starea de spirit buna constituie cheia de a atinge succesul in orice afacere. Daca se alege contrariul, gandirea negativa nu face decat sa impiedice progresul in ceea ce inteprinzi. Fii optimist si vei vedea ca te vei concentra mai bine pe activitatea ta, daca devii pesimist cu siguranta vei reusi mai greu sau deloc sa iesi din problemele a caror gravitate o accentuezi si mai mult.

Atitudinea pozitiva te va ajuta sa ai incredere in tine si in cei din jur, in familie, in cei pe care ii iubesti, in prieteni si partenerii de afaceri. Prin gandire pozitiva devii un om mai frumos, adaugi o sclipire sau o stralucire in ochi, prinzi incredere in tine si ai o tinuta eleganta, scapi de riduri sau ti le netezesti pe cele care incep sa apara datorita grijilor, incruntarii, tristetii sau supararii de care te lasi prins zi de zi.

Prin gandire pozitiva reusesti sa fii mai bun, mai ingaduitor fata de semeni, si mai ales iti imbunatatesti starea de sanatate. Nu de putine ori specialistii in sanatate au spus si au scris despre starea de spirit pozitiva pe care trebuie sa o aiba un pacient, despre increderea in puterea lui de a se face bine.

atitudine si stare de spirit pozitiva

Ei au obsevat in timp ca numerosi pacienti care sufereau de boli cronice sau de afectiuni severe, de stres, probleme emotionale puternice, au reusit sa se insanatoseasca nu doar pentru ca au urmat un tratament cu medicamente sau au tinut o buna dieta, ci au avut convingerea ferma ca vor reusi sa se faca bine.

Potrivit lor, gandirea negativa provoaca dureri de cap, dureri abdominale, stare de rau, dureri de spate, constipatie, predispune la infectii ale cailor respiratorii, la boli de piele, la stari nervoase, deci in concluzie afecteaza negativ stilul de viata si starea de sanatate.

Citește și:  Top 10 exercitii pentru dezvoltarea creativitatii. Cum iti poti dezvolta imaginatia creativa?

Cum iti poti mentine atitudinea pozitiva?

  • Aminteste-ti un eveniment din trecut care sa te faca sa zambesti.
  • Chiar daca toata lumea este impotriva ta, gandeste-te la un moment frumos care sa iti aduca o stare de bine in suflet si sa te faca sa razi cu pofta.
  • Incearca sa nu fii suparat cand ai un esec, sa treci peste starea de dezamagire, si sa iti schimbi acea stare in bine. Elimina momentele negative din fiecare eveniment pe care il traiesti.
  • Incearca sa gasesti o rezolvare la problema ta si sa te gandesti ca prin ea ai dobandit cunostinte, ai capatat experienta de viata. Printr-o atitudine pozitiva si incercarea de a-ti pastra calmul si de a iesi din situatia de criza nu faci decat sa iti intaresti caracterul.
  • Trebuie sa te straduiesti sa ai o stare de spirit pozitiva, pentru ca asa vei contribui la bunastarea personala dar si la starea de spirit buna a celor din jurul tau.
  • Printr-o atitudine pozitiva vei reusi sa iesi mai usor dintr-o situatie tensionata de la job, dintr-un mediu de lucru sau chiar atunci cand esti impreuna cu prietenii sau cu cei din familie.
  • Cel mai simplu mod de a te relaxa si de a avea o stare de spirit pozitiva este sa privesti in jur, sa iesi la aer, sa iti faci timp cateva minute pentru a contempla natura, norii, copacii, soarele, sa asculti ciripitul pasarelelor, etc.
  • Un simplu zambet te poate ajuta sa-ti schimbi starea de spirit din una negativa in una pozitiva. Un zambet sincer din tot sufletul produce endorfine care te ajuta sa scapi de stes, tristete si pesimism.
  • Pentru a dobandi abilitati, calitati, aptitudini si o atitudine pozitiva trebuie sa faci mereu declaratii pozitive sau simplu afirmatii, sa fii convins ca ti se intampla ceea ce e bine si ceea ce iti doresti (ca ai noroc, ca poti face un anumit lucru, ca esti capabil, ca poti dobandi cunostintele necesare pentru a rezolva orice, etc). Astfel de declaratii pozitive te ajuta sa-ti dezvolti anumite trasaturi eficiente de caracter, sa dobandesti anumite aptitudini – sa fii increzator, hotarat, eficient, sa ai capacitatea de a face ceea ce trebuie si este corect pentru a reusi in ceea ce iti doresti.
  • Trebuie sa ai o atitudine pozitiva, sa crezi in interiorul tau ca poti face, ca esti vrednic, ca vei face si vei reusi, sa mergi pe principiul ,,Daca nu eu, atunci cine?”.
  • Avand o atitudine pozitiva poti acumula multe calitati si aptitudini, poti avea incredere in fortele tale si poti fi mai determinat in activitatea ta, ceea ce este esential in orice afacere. Astfel devii mai eficient, mai puternic si mai activ, iti vei gestiona mai bine timpul si vei dobandi cunostintele si abilitatile de care ai nevoie pentru a reusi, pentru a-ti atinge obiectivele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.