Descoperă beneficiile antrenamentului Freeletics, de remodelare a corpului

0
325
1-freeletics

Freeletics este o metodă de antrenament care ajută la formarea musculară, la creșterea rezistenței musculaturii, dar fără a folosi greutăți sau aparate de fitness. În acest sport nu se utilizează echipamente pentru realizarea exercițiilor, sportivul se folosește doar de greutatea corpului său.

Acest antrenament este recomandat bărbaților dar și femeilor care doresc să-și dezvolte abilitățile corpului, mobilitatea, rezistența, forța și viteza de reacție. La sala de fitness antrenamentul se face cu un antrenor, dar se poate face și fără instructor, un sportiv își poate realiza propriul său program de antrenament, important este să facă exerciții corect pentru a obține rezultate.

Navigare rapidă în articol:

Tipuri de antrenamente Freeletics

Antrenamentele sunt de tip Cardio, Strengh și Cardio&Strengh.

Antrenamentele Cardio au avantaje numeroase:

  • Ajută la scăderea în greutate
  • Oferă o stare de bine și de energie în organism
  • Îmbunătățesc somnul, calmează sistemul nervos
  • Reduc nivelul de colesterol din sânge
  • Diminuează depunerile de grăsime din organism
  • Întăresc sistemul cardiovascular.

Antrenamentele Strength sunt importante pentru:

  • Îmbunătățirea condiției fizice
  • Remodelarea musculară
  • Întărirea abdomenului, a mușchilor picioarelor
  • Creșterea puterii musculare și a rezistenței corpului.

Antrenamentele Cardio & Strength sunt variate, complexe și au avantajele:

  • Îmbunătățesc performanțele musculare
  • Cresc masa musculară
  • Îmbunătățesc rezistența corpului și ajută în testarea limitelor fizice.

Bazele acestui program de fitness au fost puse de antrenorii Mehmet Yilma, Andrej Matijczak și Joshua Cornelius, compania având sediul în Munchen. Programul este și pentru femei și pentru bărbați și cuprinde un complex de exerciții destul de intense.

Acestea se fac într-un ritm accelerat, fiecare sportiv își stabilește propriul ritm în funcție de condiția sa fizică. Antrenamentul presupune să folosești greutatea corpului, fără greutăți și aparate care apar în CrossFit.

Un antrenament de Freeletics este alcătuit din exerciții tradiționale, ca de exemplu: genuflexiuni, flotări, tracțiuni, fandări, rotiri ale membrelor. Sunt diferite seturi de exerciții combinate în cadrul unui antrenament. Programul nu presupune să ai un echipament special de fitness, trebuie să fii îmbrăcat comod, să ai adidași în picioare.

Program de exerciții pentru obezitate

Persoanele supraponderale ar trebui întâi să slăbească și apoi să facă acest sport deoarece în timpul exercițiilor greutatea corpului se pune destul de mult pe picioare, pe articulații și de aceea pot să apară anumite stări proaste la nivelul acestora. Eliminarea kg în plus este esențială având în vedere numeroasele riscuri ale sănătății legate de obezitate.

Citește și:  Iodul – favorizează arderea grasimilor: Diete recomandate pentru refacerea funcțiilor optime ale tiroidei

Sportul ajută în special la formarea musculară și nu la diminuarea țesutului adipos în anumite zone ale corpului. De exemplu dacă se fac abdominale, acestea formează musculatura abdomenului dar nu îndepărtează colăceii din talie.

Pentru a slăbi este necesar să se țină dietă, nu doar să se facă mișcare și exerciții fizice. O persoană care are un grad de obezitate este posibil să nu poată realiza exercițiile corect și să aibă un risc crescut de accidentare.

Metoda de realizare a exercițiilor Freeletics

În Freeletics programul de antrenament durează 30 minute și constă în menținerea unui ritm accelerat pe parcursul realizării exercițiilor. Un antrenament de Freeletics are mai multe etape și se desfășoară pe parcursul mai multor săptămâni.

Există mai multe tipuri de antrenamente: Atlas, Afrodita, Ares și alte nume de zeități ale Olimpului. Exercițiile se fac în ordinea corespunzătoare tipului de program și cât de corect se poate, astfel se obțin rezultate, în caz contrar timpul poate fi considerat ca fiind pierdut.

Exercițiile de Freeletics trebuie să se facă cât mai corect posibil, pentru a minimiza riscul de rănire. Iată câteva sfaturi utile:

  • Dacă se fac genuflexiuni este foarte important ca genunchii și picioarele să fie în poziția corectă deoarece în caz contrar pot fi afectate articulațiile acestora.
  • Poziția corpului trebuie să fie corespunzătoare tehnicii fiecărui exercițiu în parte, este bine să se urmeze întocmai sfaturile instructorului.
  • Dacă se aleg exerciții complete acestea se fac o perioadă limitată de timp, scurtă, în funcție de capacitatea fizică a fiecărui participant.
  • Fiecare exercițiu trebuie realizat corect, până la capăt, uneori poate părea solicitant deoarece antrenamentul este intens.
  • Dacă anumite exerciții sunt prea intense nu trebuie forțat organismul, trebuie evitat cât mai mult supraantrenamentul care duce la o stare de oboseală și epuizare accentuată.
  • Foarte important este și perioada de relaxare de după antrenament, de odihnă și de somn, dar și alimentația echilibrată.

Cu ajutorul exercițiilor se dezvoltă masa musculară, rezistența fibrelor musculare, se crește puterea, se reduce grăsimea din organism, se îmbunătățește condiția fizică și starea de sănătate. Scopul mai multor tipuri de antrenamente este de a îmbunătăți performanța fizică de la un program de antrenament la altul. Acestea sunt exerciții pentru sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.