Este bine să elimini produsele de origine animală din alimentație?

0
16

Specialiștii în domeniul sănătății consideră că reducerea consumului de produse de origine animală din alimentație ajută la îmbunătățirea stării de sănătate a organismului. Numeroși oameni au impresia că le este imposibil de a renunța la astfel de produse, de a nu mai mânca deloc carne. Ei nu pot exclude carnea, ouăle, peștele, brânza din alimentație. Pentru a ajunge la o astfel de dietă fără produse de origine animală trebuie schimbat modul de a privi alimentația.

Produse de origine animală, Foto: indosight.com
Produse de origine animală, Foto: indosight.com

Cercetătorii nu recomandă eliminarea acestor produse din alimentație, dar consideră că reducerea lor este necesară pentru sănătatea oamenilor. Persoanele cu boli degenerative trebuie în mod special să acorde o atenție deosebită dietei, să elimine pe cât posibil produsele de origine animală și să adopte o dietă vegetariană. Ei ne spun ca este bine să alegem o alimentație de origine vegetală cât mai diversă, să consumăm fructe, legume, cereale integrale și să diminuăm cât mai mult cantitatea de carne, pește, produse lactate, carbohidrați rafinați, uleiuri vegetale și ouă.

Produse vegetale, Foto: wageningenur.n
Produse vegetale, Foto: wageningenur.n

Cele mai recomandate alimente sunt legumele: broccoli, spanacul, conopida, salata verde, sfecla roșie, ceapa, morcovii, anghinarea, țelina, varza de Bruxelles, varza, pătrunjelul, ghimbirul, usturoiul, cartofii, andivele, algele marine, usturoiul, lintea, fasolea, nucile, soia, năutul, arahidele, busuiocul, mazărea și altele. Dintre cereale se poate alege: orezul, grâul, secara, ovăzul, porumbul, hrișca. Fructele trebuie să facă parte din dietă și mai ales: citricele, merele, ovocado, căpșunele, mango, coacăzele, piersicele, pepenele verde, perele, prunele, zmeura, afinele, ananasul, etc.

Reducerea produselor de origine animală contribuie la îmbunătățirea sănătății organismului, Foto: thedolcediet.com
Reducerea produselor de origine animală contribuie la îmbunătățirea sănătății organismului, Foto: thedolcediet.com

Beneficiile reducerii alimentelor de origine animală din alimentație sunt foarte mari. În primul rând starea de sănătate se va îmbunătăți, starea interioară va fi mai bună, vor dispărea problemele intestinale, greutatea corporală se va menține în limitele normale, aspectul pielii va deveni mai frumos, la fel și al părului și al unghiilor.

Alimentația vegetariană ajută la detoxifierea organismului, de aceea este recomandată de nutriționiști. La început, pot apărea anumite stări neplăcute la nivelul stomacului deoarece sistemul digestiv trebuie să se obișnuiască cu noua dietă. Treptat pofta de carne va dispărea și va fi înlocuită cu dorința de a descoperi noi gusturi și noi preparate culinare. Dacă suferi de obezitate cu siguranță vei elimina kg în plus, deoarece astfel de alimente de orgine vegetală au puține calorii. Important este să se mănânce variat, să se ofere organismului elementele nutritive necesare sănătății. Din dieta zilnică trebuie eliminate pe cât posibil: băuturile carbogazoase și energizante, condimentele, băuturile îndulcite, cofeina, alcoolul, sarea, zahărul, produsele fast-food, alimentele care au aditivi artificiali, consevanți și coloranți.

728×90 sub articol
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ