Iodul – favorizează arderea grasimilor: Diete recomandate pentru refacerea funcțiilor optime ale tiroidei

0
647
Iodul – favorizează arderea grasimilor Diete recomandate pentru refacerea funcțiilor optime ale tiroidei

Glanda tiroidă are nevoie de iod pentru producția de hormoni tiroidieni, mai ales dacă activitatea acesteia este scăzută. Dietele pentru refacerea funcțiilor optime ale tiroidei au în vedere consumul de alimente care conțin iod deoarece deficitul de iod poate duce la hipotiroidism.

Iodul natural poate fi un adevărat medicament pentru glanda tiroidă, deoarece ajută la îmbunătățirea funcțiilor acesteia și la menținerea sănătății ei. Prin introducerea în dieta zilnică a alimentelor care conțin iod se acoperă deficitul de acest nutrient în organism și se previn bolile glandei tiroide. Iodul se găsește în cantitate semnificativă în nuci verzi și în fructe de mare.

Alte surse de iod sunt: mazărea, cartofii, ciupercile, ceapa, varza, usturoiul, morcovii, sparanghelul, agrișele, spanacul, cireșele, perele, vișinele, fragii, căpșunele, plantele marine (algele), untura de pește, sarea de mare, fasolea verde, peștele oceanic și peștele de mare. Iodul ajută la scăderea în greutate deoarece favorizează arderea grăsimilor. Are efect bun asupra sistemului nervos, calmează stările de nervi, stimulează gândirea, ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge. Deficitul de iod duce la obezitate, gușă, afecțiuni tiroidiene și scăderea ritmului metabolismului.

Diete recomandate pentru refacerea funcțiilor optime ale tiroidei

mazare

O astfel de dietă trebuie să fie echilibrată și să conțină alimente cu iod. Necesarul de iod pentru om este de 0,14 mg/ zi. Având în vedere faptul că fructele de mare și peștele sunt surse excelente de iod, regimul alimentar trebuie să curpindă astfel de produse: ton, creveți, carne de crab, calamari, alge, midii, păstrăvi, cod, macrou, merluciu, știucă, cambulă. De asemenea sunt recomandate fructele și legumele, există o mare varieteta de produse vegetale care au iod în compoziția lor. În preparatele culinare se poate folosi sare cu iod, aceasta își păstrează proprietățile medicinale aproximativ 4 luni, treptat iodul se evaporă.

Citește și:  Vrei să slăbești rapid și nu reușești? – Află dacă ai nevoie de un tratament de detoxifiere

În afecțiunile grandei tiroide un efect bun îl au leguminoasele și cerealele, de aceea sunt recomandate fasolea verde, mazărea, boabele de soia, lintea, orzul, ovăzul, lintea, hrișca, ovăzul și grâul. De asemenea consumul de țelină, ridiche și usturoi este indicat pentru că ajută la curățarea sângelui, iar semințele de in și floarea soarelui, dar și uleiurile vegetale nerafinate sunt de asemenea preferate.

Produsele apicole sunt foarte bune în astfel de diete: mierea și fagurele de miere. Fructele uscate (curmalele, prunele, caisele, smochinele) sunt bogate în iod. În hipotiroidism nu trebuie consumate: carne de porc, miel, iepure, margarină, alcool, maioneză, muștar, oțet, ketchup, bacon, cacao, ciocolată, zahăr, produse din panificație, hrean, ouă, produse ce conțin conservanți, aditivi alimentari, coloranți sintetici.

În cazuri de hipertiroidism când funcția tiroidei se manifestă în exces sunt recomandate dietele care conțin lapte și produse lactate, terci de cereale, carne de pui, carne de curcan, în general carne slabă. În hipertiroidism nu trebuie consumate: cafea, sare iodată, ciocolată cu multă cacao, băuturi ce au cofeină cum este cola, fructe de mare, pește, băuturi alcoolice, condimente, slănină, usturoi, carne grasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.