Maitake, ciuperca Grifola frondosa cu proprietăți antitumorale

0
53

Maitake este o ciupercă folosită în China și Japonia pentru echilibrarea funcției imunitare. Este numită și ,,regele ciupercilor” și crește pe buștenii de copaci culcați la pământ, dar mai ales pe trunchiuri de arțari, stejari, ulmi și mesteceni. Ciuperca Maitake este numită Grifola frondosa și crește și în zonele împădurite din America de Nord.

Ciuperca Maitake, Foto: wildfoodism.files.wordpress.com
Ciuperca Maitake, Foto: wildfoodism.files.wordpress.com

În bucătăria asiatică este considerată o delicatesă, o specialitate foarte sănătoasă. Ca aspect general, este o ciupercă destul de cărnoasă care crește în sălbăticie. Este bogată în substanțe nutritive, polizaharide, ergosterol, beta-glucan, care au efect de creștere a imunității și prevenire a tumorilor. Ciuperca Maitake ajută organismul să facă față stresului, să aibă calități vindecătoare prin concentrația de polizaharide, să crească efectul celulelor sistemului imunitar asupra celulelor care se multiplică necontrolat.

Ciuperci Maitake prăjite, Foto: herbivoracious.com
Ciuperci Maitake prăjite, Foto: herbivoracious.com

Maitake are proprietăți imunostimulatoare dar și antitumorale de aceea este apreciată de nutriționiști. Poate îmbunătăți activitatea granulocitelor, a neutrofilelor, bazofilelor și eozinofilelor, dar și funcția limfocitelor T, macrofagelor, celulelor dentritice și NK, toate ajută în echilibrarea răspunsului imunitar. Prin creșterea imunității se inhibă formarea celulelor anormale și se previne îmbolnăvirea organismului.

Beta-1,6-glucanul din polizaharida din ciupercile Maitake ajută în prevenirea și combaterea cancerului, în stoparea creșterii celulelor canceroase, în reducerea toxicității și a efectului imunodeprimant al chimioterapiei. Îmbunătățește funcția de hematopoieză a măduvei hematogene prin îmbunătățirea funcției granulocitelor de care spuneam mai sus ce țin de echilibrarea imunității. Ciuperca Maitake este un adevărat ,,medicament” pentru tratamentul unor variate forme de cancer din care fac parte: cancerul de prostată, mamar, pulmonar, cancerul de stomac, de creier și de ficat. Creșterea activității celulelor sistemului imunitar al organismului este foarte importantă, la fel și activitatea antitumorală pe care aceste ciuperci le au tocmai datorită proteoglucanilor activi cu structură complexă cu polizaharide și beta-glucani.

Ciuperca Grifola frondosa, Foto: first-nature.com
Ciuperca Grifola frondosa, Foto: first-nature.com

Tratamentul cu ciuperci Maitake se recomandă în cazuri de cancer, imunitate scăzută, obezitate, diabet, boli virale și hipertensiune arterială. D-fraction este o substanță activă din ciuperca Maitake care are efect în reglarea nivelului de colesterol și zahăr din sânge. Polizaharida D-fraction este cea mai activă substanță a acestei ciuperci și este foarte importantă pentru sănătate deoarece ajută în creșterea imunității, prevenirea cancerului și tratamentul diabetului.

Video – Ciuperca Maitake: 

728×90 sub articol
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ