Proteine din zer – mănâncă sănătos pentru a obține masă musculară

0
18

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că zerul din lapte are aminoacizi BCAA care ajută la stimularea creșterii masei musculare. Mai mult decât atât zerul din lapte nu contribuie la acumularea de țesut adipos, are puține calorii (50 kcal la un pahar de zer) dar este suficient de sățios. Zerul are cam 93% apă iar restul înclude ingredientele cele mai bune din lapte. În concluzie zerul potolește setea și oferă organismului elementele necesare menținerii sănătății. Mulți oameni îl consideră delicios, îl folosesc în bucătărie ca aliment și chiar în produsele cosmetice. Proteinele din zer sunt foarte bune pentru sportivi, pentru culturiști, deoarece sunt bogate în aminoacizi esențiali și contribuie la creșterea masei musculare. Aceste proteine complete din zer au valoare biologică ridicată și ajută la sinteza proteinelor din ficat. Zerul îmbunătățește activitatea enzimelor și se digeră foarte ușor.

Proteine din zer, Foto: purewheyproteinisolate.files.wordpress.com
Proteine din zer, Foto: purewheyproteinisolate.files.wordpress.com

Zerul este un aliment sănătos, combate atacul nociv al radicalilor liberi din organism deoarece are albumină, lactoferină și beta-lactoglobulină, toate cu efect antioxidant. Proprietățile sale deosebite pentru organism sunt produse de substanțele pe care le conține: vitamine (A, B, C, E), lactoză, magneziu, calciu, iod, potasiu, bacterii probiotice. Zerul conține colină ceea ce este foarte important deoarece această substanță ajută la buna funcționare a ficatului, la formarea hormonilor, la reglarea metabolimului grăsimilor, reducerea colesterolului și a excesului de grăsimi din ficat. Colina este benefică pentru sistemul nervos, previne ateroscleroza și bolile cardiace. Zerul este și o sursă de biotină care ajută la metabolizarea proteinelor, carbohidraților și grăsimilor, la creșterea celulelor, la calmarea durerilor musculare, la menținerea sănătății sistemului nervos și a măduvei osoase. O altă vitamină importantă care apare în zer este acidul orotic sau vitamina B13 care susține metabolizarea acidului folic și a vitaminei B12 în organism. Vitamina B12 este foarte importată pentru sănătate, protejează sistemul nervos și previne deteriorarea neurologică la bătrânețe. Această vitamină B12 poate preveni sau încetini boala Parkinson și poate reduce riscul de a dezvolta boli neurologice (cum este paralizia Bell). Zerul este bun și pentru sânge deoarece metabolizează vitamina B12 și conține multă apă. Prin aportul de vitamina B12 se previne anemia, se stimulează acidul folic să contribuie la formarea globulelor roșii și se îmbunătățește procesul de absorție normală a fierului. Acidul orotic oferă energie organismului, stimulează absorbția magneziului și a calciului la celule, combate bolile de ficat, scleroza multiplă, crește rezisența organismului la oboseală și stres.

Zerul este o băutură plăcută la gust, liniștitoare, un edevărat ,,medicament” pentru sistemul digestiv pentru că ajută la normalizarea florei intestinale, la scăderea proceselor de flatulență sau putrefacție. Proteinele din zer sunt recomandate adulților dar și copiilor deoarece ajută în menținerea sănătății organismului. Zerul este un aliment foarte bun și pentru bătrâni deoarece are elemente nutriționale de calitate și este ușor digerabil.

Proteinele din zer sunt suplimente alimentare eficiente pentru cei care lucrează cu greutăți. Astfel de produse sunt folosite de culturiști, de persoanele care fac fitness intensiv și sport de rezistență. Proteinele din zer sunt foarte bune pentru sportivi deoarece ajută la creșeterea musculară și la recuperarea rapidă după efort. Specialiștii consideră proteina din zer ca fiind completă deoarece are aminoacizi importanți pentru sănătate. Aminoacizii esențiali pentru organism sunt: lizina, fenilalanina, leucina, treonina, valina, triptofan, izoleucina, histidina și metionina. Proteinele din zer sunt absorbite foarte bine de organism, oferă energie corpului, previn pierderea musculară, cresc metabolismul, stimulează arderea grăsimilor, îmbunătățesc creșterea musculară în urma efortului din timpul exercițiilor fizice, ajută în creșterea rezistenței organismului la factorii externi, la stres și oboseală. Sportivii pot folosi astfel de suplimente alimentare de proteine din zer deoarece sunt eficiente pentru sănătate și îi ajută să obțină o creștere a masei musculare și un randament mai bun de regenerare a mușchilor după antrenamente. Proteinele din zer sunt recomandate bărbaților dar și femeilor care fac exerciții cu greutăți deoarece ajută la buna tonifiere a corpului și la stimularea arderii grăsimilor. Proteinele din zer au peptide și BCAA-uri, deci ingrediente de mare calitate, aminoacizi esențiali care stimulează arderea grăsimilor și combaterea acumulării de țesut adipos. Prin acest produs se îmbunătățește digestia, se combate atacul nociv al radicalilor liberi, se combate procesul de îmbătrânire prematură al organismului și se consolidează sistemul imunitar. Proteinele dn zer se iau dimineața și după fiecare antrenament.

728×90 sub articol
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ