Rebusul sau cuvintele încrucișate te ajută în prevenirea bolii Alzheimer?

0
359
Rebusul sau cuvintele încrucișate te ajută în prevenirea bolii Alzheimer

Poți să te protejezi de boala Alzheimer sau de demență? Ce este bun pentru corp și minte? Nutriția, sportul și învățarea au efect bun asupra sănătății mintale? Pierderea memoriei care apare în cazul bolii Alzheimer este atât de gravă încât poate provoca dispariția personalității proprii. Această boală a devenit una din cele mai cumplite, demența fiind una din bolile împotriva căreia nu te poți proteja.

Rebusul sau cuvintele încrucișate te ajută în prevenirea bolii Alzheimer?

Oricine își dorește să prevină o boală, mai ales dacă aceasta nu se poate trata. În plus, boala Alzheimer este devastatoare pentru individ, îi afectează progresiv neuronii, celulele nervoase ale creierului, iar procesul este degenerativ. Ca rezultat al acestei tulburări apar consecințe grave: pierderea memoriei, a capacității de a vorbi, de a gândi, de a te comporta normal.

Potrivit cercetătorilor, oamenii care își stimulează mintea prin rebus sau rezolvarea cuvintelor încrucișate au un risc mai mic de a suferi de boala Alzheimer. În acest sens există dovezi științifice slabe din care să rezulte sigur că prin desfășurarea unor activități mintale mai dificile te poți feri de pierderea memoriei.

Specialiștii în domeniul medical au studiat numeroase metode de prevenire a declinului cognitiv. Dintre acestea fac parte sportul sau exercițiile fizice, administrarea unor diete și suplimente alimentare, stimularea mentală și altele.

rebusul ajuta in lupta cu boala Alzheimer
rebusul ajuta in lupta cu boala Alzheimer

Până în prezent nu există certitudinea că rebusul sau cuvintele încrucișate te ajută în prevenirea bolii Alzheimer însă este bine de a face eforturi pentru stimularea minții cu cât înaintezi în vârstă. Se recomandă să fii mereu activ, să înveți lucruri noi, să-ți păstrezi mintea vioaie și corpul cât mai sănătos pe tot parcursul vieții.

Citește și:  Poate consumul excesiv de zahăr să ducă la diabet?

Chiar și la o vârstă înaintată se formează noi conexiuni între celulele nervoase prin învățare. Pentru aceasta este necesar să înveți mereu ceva nou: să citești o carte, să cânți la un instrument, să înveți o limbă nouă, să rezolvi un puzzle, să faci un rebus, să ai un hobby.

Foarte important este să îți menții un echilibru din punct de vedere psihologic, să eviți stresul, anxietatea, depresia care contribuie la apariția demenței, a bolii Alzheimer. Bunăstarea psihologică împiedică deteriorarea mintală.

Alimentația are un rol important în prevenirea deteriorării mintale. Trebuie să se evite grăsimile animale, alcoolul, tutunul, cafeaua, zahărul și sarea în exces. Foarte important este să se servească foarte multe fructe și legume deoarece sunt o sursă de minerale și vitamine.

În acest fel se previne creșterea nivelului de colesterol rău în sânge, a nivelului de zahăr în sânge, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat. Potrivit medicilor diabetul zaharat poate crește riscul de demență, iar arterioscleroza poate contribui la dezvoltarea demenței vasculare.

Un stil de viață sănătos poate întârzia declinul cognitiv al individului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.