Știați că un pahar de suc cu varză kale are mai mult calciu decât un pahar cu lapte?

0
92

Varza Kale este cam aceeași legumă cu varza obișnuită doar că are frunzele cu marginile ondulate. Este cultivată în Europa și reprezintă un aliment pentru oameni. Este folosită și ca hrană pentru animale.

Varza kale, Foto: fruits-vegetables-benefits.blogspot.ro
Varza kale, Foto: fruits-vegetables-benefits.blogspot.ro

Un pahar cu suc de varză kale are mai mult calciu decât un pahar cu lapte. De asemenea conține mai mult calciu decât fosfor, cantitatea de calciu fiind aproximativ de trei ori mai mare decât cea de fosfor. În plus varza kale este bogată în nutrienți, are caroteni, clorofilă, vitamine. Doar 100 g suc de varză kale conține 88 g apă și 45 kcal. Are 5 g proteine, 1 g grăsimi și 7 g carbohidrați. Mineralele și vitaminele nu lipsesc din această legumă. Dintre vitaminele ce se găsesc în sucul de varză kale fac parte: vitamina A, C, K, B6, acidul folic, tiamina, niacina, riboflavina. Cele mai importante minerale care le oferă varza kale sunt: potasiul, magneziul, calciul, fierul, sodiul și fosforul. 100 g suc de varză kale conține 243 mg potasiu și 206 mg calciu.

Varza kale trebuie să fie de calitate superioară pentru a fi utilizată pentru suc. Nu este recomandată varza cu frunze ofilite, îngălbenite sau uscate. De asemenea nu trebuie folosită varza care are semne de descompunere sau urme de insecte. Pentru realizarea sucului, frunzele de varză trebuie spălate cu apă, apoi scurse de apă în uscătorul de salată, taiate în bucăți potrivite și date prin storcătorul de fructe și legume.

Sucul de varză kale se poate combina cu suc de morcovi, mere, pere, căpșuni, struguri, portocale, broccoli, castravete, sfeclă, țelină și astfel gustul său va fi mai plăcut.

Varza kale este considerată un super-aliment deoarece poate fi consumată în orice dietă și are beneficii uimitoare pentru sănătate. Are proprietăți anticancer, reduce nivelul de colesterol din sânge, conține clorofilă, are efect de alcalinizare a organismului, detoxifică corpul. Conține o cantitate semnificativă de elemente nutritive, este o sursă excelentă de minerale și vitamine, de aceea ajută la consolidarea sistemului imunitar al organismului. Varza kale are proprietăți hrănitoare foarte bune, protejează vederea (deoarece conține luteină), scade riscul de boli de inimă.

Pentru cei care doresc să consume suc de varză kale pot păstra această legumă la frigider timp de 5 zile. Cea mai bună combinație de legume pentru realizarea sucului natural este cea de mere, varză kale și morcovi. Gustul acestui amestec este excelent. Varza kale este excelentă și pentru copii, sucul proaspăt oferă vitaminele și minerale necesare creșterii imunității organismului.

728×90 sub articol
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ