Tinctura de usturoi cu alcool – Află secretul acestei rețete și beneficiile ei pentru sănătate

0
220

În medicina tibetană se folosește o rețetă veche de câteva sute de ani care are efecte benefice asupra sănătății omului. Oamenii de știință au studiat proprietățile ingredientelor folosite pentru realizarea ei si au ajuns la concluzia că reprezintă un adevărat medicament pentru organism, un antiseptic natural extraordinar, cu spectru larg de activitate în corp. Este vorba despre tinctura de usturoi cu alcool – un preparat care îmbunătățește sănătatea, menține tinerețea și crește energia corpului. Tinctura se poate realiza foarte simplu acasă și este un remediu naturist pentru numeroase boli.

Usturoiul are efecte benefice pentru organism, Foto: missonly.info
Usturoiul are efecte benefice pentru organism, Foto: missonly.info

Tinctura de usturoi cu alcool – Mod de preparare:

Se folosesc doar două ingrediente: usturoi și alcool. La 500 g usturoi se adaugă 250-280 ml alcool. În loc de alcool se poate folosi votkă, rachiu (sau țuică). Usturoiul se curăță de coajă și se taie mărunt. Pentru a obține bucățele mici se poate folosi și un blender sau mașina de tocat carne. Important este ca bucățele de usturoi să fie cât mai mici, pentru a se realiza o suspensie în alcool. După acest proces de mărunțire se pune usturoiul într-un borcan de 800 g și apoi se toarnă deasupra alcoolul. Borcanul trebuie să fie închis foarte bine cu un capac și ținut într-un loc întunecat și răcoros. Amestecul se lasă la macerat timp de 7-10 zile, timp în care se amestecă prin rotirea borcanului (la 1-2 zile). După această perioadă de timp compoziția care a devenit ca un suc de usturoi se strecoară și astfel rezultă o tinctură ce se poate folosi pentru tratament. Cel mai indicat este ca preparatul să fie ținut în cămară pe perioada celor 7-10 zile, iar abia la sfârșit tinctura să fie depozitată într-un recipient din sticlă la frigider.

Usturoi mărunțit la blender.
Usturoi mărunțit la blender.
Usturoi cu alcool în borcan de sticlă.
Usturoi cu alcool în borcan de sticlă.

Tinctura de usturoi – Beneficii pentru sănătate:

Usturoiul are efect antioxidant, previne procesul de îmbătrânire a organismului, are proprietăți anticancerigene, antidepresive, de combatere a microbilor, bacteriilor, virusurilor și paraziților intestinali. Poate elimina stările de anxietate și depresie, scade tensiunea arterială, concentrația de lipide din sânge, reduce nivelul de colesterol din sânge, poate ajuta în tratamentul bolilor de piele, a infecțiilor și afecțiunilor sistemului respirator. Usturoiul este bogat în vitamina B si de aceea poate fi benefic pentru sistemul nervos. Efectele sale bune asupra organismului sunt date și de uleiurile esențiale pe care le conține dar și de sărurile minerale (de magneziu, fier, potasiu și calciu). Având în vedere faptul că usturoiul are vitamina A și E se înțelege de ce este bun și pentru piele (menține sănătatea acesteia, combate afecțiunile dermatologice).

Consumul de usturoi este bun pentru memorie. Cei care au trecut de prima sau a doua tinerețe își pot întreține memoria în stare normală (adăugând usturoi în dietă) și chiar până la bătrânețe. De asemenea consumul regulat de usturoi poate ajuta în cazuri de ateroscleroză. Se recomandă unul sau doi căței de usturoi zilnic pentru a ameliora ateroscleroza. Zeama de usturoi fiert este un tratament împotriva limbricilor (se bea de câteva ori pe zi). La fel de bun este și decocotul de usturoi sau de ceapă. Se taie o ceapă și se pune să stea la macerat 7 ore în apă, apoi se strecoară și se bea zeama respectivă pe parcursul zilei.

Usturoiul are proprietăți antibacteriene
Usturoiul are proprietăți antibacteriene

Cei care realizează tinctura de usturoi cu țuică de prune trebuie să știe că această băutură consumată în cantitate mică ajută în prevenirea aterosclerozei, infarctului miocardic, bolilor de inimă, la scăderea colesterolului, tratarea anemiei, este un bun aperitiv înainte de prânz sau cină, are efect bun asupra funcțiilor hepatice, poate trata constipația, dischineziile biliare.

Tinctura de usturoi este un medicament pentru organism deoarece curăță vasele de sânge, reduce acumularea de lipide și de colesterol ,,rău” în vasele sangvine. Acest lucru este foarte important pentru sănătate deoarece se previn multe boli grave – ateroscleroza, accidentul vascular cerebral, infarctul miocardic – și astfel se îmbunătățește starea de sănătate și se crește speranța de viață. Bolile de care am amintit sunt un mare pericol pentru viața omului, mai ales în secolul în care trăim deoarece stresul și alți factori nocivi (ex. alimentația nesănătoasă, poluarea aerului) ne afectează rezistența organismului, ne scad imunitatea acestuia. Colesterolul este foarte periculos pentru organism deoarece din el se formează plăcile aterosclerotice pe pereții vaselor de sânge, care contribuie la îngustarea vaselor sangvine și la dezvoltarea aterosclerozei. Tinctura de usturoi acționează benefic asupra metabolismului, mai ales a colesterolului, îmbunătățește microcirculația, relaxează pereții vaselor de sânge și scade tensiunea arterială. Prin elementele componente active ale usturoiului, tinctura are un puternic efect antioxidant care induce un proces de întinerire general, sau de prevenire a îmbătrânirii premature a organismului. Concluzia la care au ajuns cercetătorii este aceea că tinctura de usturoi încetinește procesul de îmbătrânire a organismului, reduce colestrolul, țesuturile sunt mai bine oxigenate și primesc mai ușor substanțe nutritive, corpul are mai multă energie și un tonus interior mai bun.

Tratamentul se face o perioadă scurtă de timp, de 10 zile și dozele trebuie să fie mici, bine stabilite. Numărul de picături se crește treptat, pentru ca organismul să se obișnuiască cu acest preparat și astfel tratamentul să de-a rezultate. Pe perioada de tratament nu se bea cafea, băuturi care conțin cofeină, ceai negru, cola.

  • Ziua întâi: 1 picătură înainte de micul dejun; 2 picături înainte de prânz; 3 picături înainte de cină.
  • Ziua a doua: 4 picături înainte de micul dejun; 5 picături înainte de prânz; 6 picături înainte de cină.
  • Ziua a treia: 7 picături înainte de micul dejun; 8 picături înainte de prânz; 9 picături înainte de cină.
  • Ziua a opta: 22 picături înainte de micul dejun; 23 picături înainte de prânz; 24 picături înainte de cină.
  • Ziua a noua: 25 picături înainte de fiecare masă.
  • Ziua a zecea: 25 picături înainte de fiecare masă.

Această tinctură este contraindicată femeilor însărcinate sau care alăptează, copiilor mici, bătrânilor, persoanelor care suferă de boli de rinichi, de ulcer, hepatită, astm, epilepsie și hemoroizi. Indicat este ca preparatul să fie folosit după ce în prealabil a fost cerută părearea unui medic, mai ales dacă există anumite probleme de sănătate.

728×90 sub articol
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ