Sucul de pere – Beneficiile sucului de pere pentru intestine

0
2787
1-pere

Sucul de pere are un gust dulce, plăcut și un conținut semnificativ de substanțe nutritive necesare sănătății. Specialiștii spun că perele conțin mai multă pectină decât merele, iar catitatea de minerale și vitamine din compoziția lor este mare.

În prezent există peste 3000 de varietăți de pere, care sunt bogate în nutrienți. Specialiștii nutriționiști recomandă să se bea măcar un pahar de suc de pere zilnic pentru că ajută în combaterea infecțiilor urinare și în consolidarea imunității organismului.

De ce este recomandată cura cu pere în fiecare an?

2-suc-de-pere

Sucul de pere oferă organismului necesarul de nutrienți pentru menținerea sănătății, iar în plus perele nu îngrașă. După cum spun nutriționiștii, cura cu pere este sănătoasă pentru organism pentru că aceste fructe au proprietăți medicinale. Perele conțin:

  • Vitamina A, B1, B2, B3, C, E.
  • Minerale – potasiu, magneziu, fier, calciu, sodiu, fosfor.
  • De asemenea, aceste fructe au apă, proteine, carbohidrați și grăsimi.
  • Nu lipsesc oligoelementele: iod, fluor, molibden și nichel.
  • Anumite soiuri de pere timpurii au mangan, iar cele care se coc mai târziu au fier.

O pară de mărime medie (aproximativ 150 g) are în jur de 90 Kcal.

Sucul de pere – Beneficii și contraindicații

3-suc-de-pere-natural

Sucul de pere este foarte sănătos pentru organism și se poate combina cu sucuri proaspete din legume și alte fructe.

Suc de pere – Mod de realizare:

  • Pentru ca extragerea sucului să se facă mai ușor este bine ca perele să fie puțin mai tari.
  • Foarte important este ca fructele să fie mereu proaspete, pentru a putea beneficia de elementele nutritive pe care le conțin. Sucul de pere este excelent pentru organism datorită substanțelor benefice pe care le oferă aceste fructe corpului nostru.
  • Stoarcerea acestor fructe furnizează rapid avantajele nutritive ușor digerabile, acestea se absorb imediat în corp.
  • Sucul se prepară doar din fructe proaspete, acest lucru îl face să fie preferat în locul sucurilor de la supermarket, care nu au valori nutritive atât de ridicate. După cum se știe sucurile din supermarketuri sunt pasteorizate pentru a rezista o perioadă îndelungată de timp fără să se altereze, iar acest proces le face să piardă mare parte din substanțele lor nutritive pe care noi dorim să le introducem în organism.
Citește și:  Exerciții pentru tonifierea musculaturii din zona abdominală

Care sunt proprietățile sucului de pere?

4-suc-de-pere-bogat-in-vitamine

Potrivit cercetătorilor sucul de pere reduce nivelul de alcool din sânge și efectele mahmurelii. După cum spuneam, este bine ca sucul să se prepare din pere mai tari. Astfel extragerea lui se realizează mai ușor.

Un alt avantaj al perelor mai tari este că sunt mai puțin coapte și astfel au acțiune bună asupra intestinelor, inhibă dezvoltarea și împânzirea bacteriilor ce pot produce dezechilibre digestive și infecții. Dintre aceste bacterii fac parte Escherichia coli și Staphylococcus aureus.

Beneficii uimitoare ale sucului de pere pentru sănătate

Potrivit nutriționiștilor, este foarte bine dacă mâncăm cât mai des pere proaspete sau dacă bem zilnic câte un pahar de suc natural din aceste fructe, pentru că:

  • Sucul de pere este o sursă importantă de apă naturală dar și de proteine, minerale și vitamine. Acestea mențin sănătatea, consolidează sistemul imunitar și se absorb ușor în organism.
  • Sucul de pere este benefic pentru intestine.
  • Aceste fructe sunt o sursă importantă de fibre care stimulează tranzitul intestinal și mențin sănătatea colonului.
  • În plus, perele conțin pectine, au proprietăți diuretice și ușor laxative, ceea ce este un alt avantaj pentru activitatea intestinelor.
  • Perele au substanțe active care ajută digestia, iar prin aportul de minerale și vitamine se previn multe boli și afecțiuni.
  • Proprietățile antioxidante ale acestor fructe sunt foarte importante în combaterea radicalilor liberi, reducerea tensiunii arteriale și scăderea riscului de accident vascular cerebral. Carbohidrații și fructoza din pere asigură un nivel de energie în organism, iar în plus satisfac nevoia de dulce.
  • Substanțele din pere ajută la normalizarea funcționării tractului gastro-intestinal, la scăderea riscului de boli ale colonului prin prevenirea dezvoltării bacteriilor dăunătoare intestinului.
  • Sucul de pere are proprietăți de răcorire, de calmare a stomacului și îmbunătățire a digestiei.
  • Pectina din pere ajută la reducea nivelului de colesterol din sânge.
  • Sucul de pere reduce durerile articulare care apar în caz de artrită.

În concluzie, dacă vrei să nu ai probleme intestinale, bea zilnic suc de pere 100% natural deoarece este foarte eficient în curățarea intestinelor. Dacă vrei să beneficiezi de efectul său laxativ, poți bea sucul de pere pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de masă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.