Când apar amețelile sau vertijul? – Află ce trebuie să faci dacă experimentezi astfel de situații

0
514
Când apar amețelile sau vertijul – Află ce trebuie să faci dacă experimentezi astfel de situații

Vertijul sau orice disconfort creat de amețeli poate reduce foarte mult calitatea vieții unei persoane. În prezent aproape 25% dintre adulți suferă de vertij sau amețeli și acest lucru face să se vândă tot mai multe medicamente pentru tratamentul vertijului.

Ceea ce trebuie să știe oamenii însă este faptul că astfel de medicamente pot avea efecte secundare (pot crea și stări de amețeală, deci se ajunge la un cerc vicios), de aceea este bine să se citească bine prospectul lor. Medicii recomandă tratarea cauzei care a dus la apariția amețelii sau a vertijului, de aceea este bine de făcut un consult medical când se experimentează astfel de simptome.

Migrena este una din cauzele tulburărilor vestibulare și trebuie tratată corect prin medicamente prescrise de medic. Boala Meniere se manifestă prin stări de amețeală, zgomote în ureche, țiuieli, greață, vărsături, paloare, transpirații și chiar pierderea auzului. Boala este gravă, afectează sistemul vestibular, una sau ambele urechi, în anumite cazuri poate duce la invaliditate. Depresia psihogenă este cauzată de situații stresante (ex. moartea unei persoane dragi, divorț) și poate da simptome de vertij, amețeli, greață, vărsături.

Citește și:  Sindromul de canal carpian - Simptome, cauze si tratament

Alte cauze ale vertijului sunt: epilepsia, problemele arterelor carotide, tumorile cerebeloase, sarcina, leziunile trunchiului cerebral, leziunile nervilor, fobiile, depresia, isteria, anxietatea, psihoza, efectele secundare ale unor medicamente, ateroscleroza, hipertensiunea arterială, leziunile la nivelul coloanei vertebrale cervicale, tulburările de vedere, convulsiile și alte tulburări ale sistemului verstibular.

În caz de vertij este necesar să nu te apleci în jos pentru a ridica diferite lucruri, să stai în pat cu capul ridicat pe 1-2 perne, să faci mișcări lente, să nu te ridici brusc din pat, să nu miști capul brusc spre a preveni întinderea gâtului, să nu faci efort fizic, să eviți certurile, stresul, agitația, să fii calm, liniștit.

Sunt indicate suplimentele de vitamine B și de minerale (mai ales de calciu, magneziu și zinc). Trebuie să renunți la alimentele grase, tutun, cofeină și alcool. Este bine să mergi la medic pentru a primi un tratament cu medicamente de eliminare a cauzelor care au provocat vertijul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.