Ceaiuri din plante medicinale – Soluții naturale pentru combatarea slăbiciunii organismului

0
5

Starea de slăbiciune apare din cauza mai multor factori. Oboseala constantă care nu dispare este un simptom al unor boli, ea reduce activitatea și performanța unei persoane. Oboseala și slăbiciunea apar din cauze precum: subnutriție, deficit de fier, carență de vitamine și de proteine.

Cauze ale slăbiciunii

Disfuncția lobului anterior al hipofizei poate da dureri de cap, slăbiciune, oboseală extremă, probleme de vedere, durere de articulații, slăbiciune musculară, depresie, anxietate, ostilitate, greață, vărsături și altele.

Hiperfuncția glandei tiroide este o cauză a slăbiciunii și oboselii excesive. Alte simptome sunt: intoleranță la căldură, schimbări de dispoziție, foame constantă, scădere în greutate, depresie, anxietate, insomnie, nervozitate, glandă tiroidă mărită.

Disfuncția glandelor suprarenale produce stări de slăbiciune, depresie, cefalee, anxietate, tulburări de memorie, deficit de atenție și altele.

Diabetul este o boală care poate da stări de slăbiciune. Hipoglicemia se dezvoltă rapid și chiar brusc, ea produce simptome de transpirație crescută, slăbiciune serveră, vertij, cefalee, senzație de foame, tahicardie, scăderea capacității de concentrare, vedere încețoșată.

Slăbiciunea poate să apară și din cauza encefalitei. Această boală produce simptome de slăbiciune generală, tulburări gastrointestinale, tulburări de somn, astenie, tulburări de memorie, de atenție, scăderea poftei de mâncare, scădere în greutate, dureri de cap, tulburări de vedere, iritabilitate și altele.

Remedii cu plante medicinale pentru slăbiciune

Pentru combaterea stărilor de slăbiciune sunt recomandate în medicina populară anumite plante medicinale, precum:

Mușețelul

Florile de mușețel au apigenină – o substanță care poate reduce alergiile, inflamațiile, poate inhiba unele tipuri de celule canceroase. Mușețelul are și chrysin cu proprietăți sedative puternice, care reduce atacurile de panică, anxietatea, nervozitatea, coșmarurile, depresia. Planta are și cumarină, acid ascorbic, care sunt antialergice, antioxidante. Cumarina ameliorează umflarea. Acidul ascorbic este benefic pentru funcționarea normală a țesuturilor conjunctive și osoase.

Taninurile din florile de mușețel ajută la îmbunătățirea funcționării tractului gastrointestinal, la normalizarea microflorei din intestine, la combaterea microbilor. Pectina din mușețel ajută la eliminarea toxinelor și pesticidelor din organism. Planta are și caroten și uleiuri esențiale cu proprietăți antimicrobiene, antispastice, vindecătoare și regeneratoare. De asemenea, mușețelul are și vitamine, potasiu, fier, calciu, cupru, zinc, magneziu, mangan.

Citește și:  Cum tratam urticariile cu legume si plante medicinale?

Țintaura

Această plantă medicinală, numită și Fierea Pământului, este eficientă pentru reducerea inflamației și detoxifierea organismului. Ea susține sănătatea tractului digestiv, promovează sănătatea ficatului, crește imunitatea organismului. Are proprietăți antiinflamatoare și deci ameliorează simptomele afecțiunilor inflamatorii.

Coada-șoricelului

Prin compoziția sa complexă, coada-șoricelului are proprietăți depurative, antiseptice, astringente, calmante, diuretice, antispasmotice. Planta îmbunătățește funcțiile digestive, vindecă infecțiile ușoare, combate crizele de colecist, ajută la regenerarea ficatului, scade tensiunea arterială ridicată, ajută în tratamentul stărilor de slăbiciune, depresie și anxietate.

Se poate face un ceai dintr-un amestec care conține aceste trei plante medicinale. Se beau 3 căni de ceai cald, zilnic.

Semințe de schinduf

Schinduful este un remediu excelent pentru slăbiciune generală, pentru astm, bronșită, răceli, slăbiciune a ficatului, etc. Semințele de schinduf sunt un medicament foarte eficient pentru slăbiciunea hepatică, hidropizia, afecțiunile splinei, afecțiunile uterine, lombare, ale vezicii urinare.

Semințele de schinduf se pot adăuga în ceaiul din mușețel, țintaură și coada-șoricelului. Se beau 3 căni de ceai pe zi.

Alte remedii naturiste

Slăbiciunea organismului se tratează și cu muguri de pin, rozmarin, salvie, vinăriță, suplimente de vitamine și minerale. Mugurii de pin au efecte antiseptice și antiinflamatorii, scad temperatura, cresc imunitatea organismului. Cu ajutorul lor se diluează și elimină mucusul din corp, se promovează expectorația, se ușurează respirația, se regenerează și remineralizează țesuturile. Mugurii de pin se folosesc în ceai și ajută astfel în cazuri de slăbiciune, dureri articulare. Ceaiul din muguri de pin are efect coleretic și diuretic, în plus ajută în reducerea obosealii și a stresul mental.

Medicamentele pe bază de muguri de pin se găsesc la plafar, farmacie și sunt utilizate atât intern, cât și extern. Mugurii de pin au flavonoide și substanțele rășinoase, care ajută în combaterea bacteriilor patogene și la promovarea vindecării rapide a oricărei leziuni ale pielii și mucoaselor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.