Vrei să slăbești rapid și sănătos? Află în acest articol care sunt cele mai bune 20 de alimente pentru slăbit despre care specialiștii în nutriție spun că sunt foarte eficiente pentru eliminarea kg în plus și menținerea sănătății organismului. Nutriționiștii recomandă și combinații de astfel de alimente pentru slăbit. Pentru a ne menține sănătatea foarte important este să se respecte o alimentație corectă pentru slăbit.
1. Spanacul pentru pierderea în greutate
Spanacul are multe substanțe nutritive: vitamina A, K, C, B2, acid folic, magneziu, fier, potasiu, mangan. Se poate mânca și crud și fiert. Este recomandat pentru persoanele care vor să scadă în greutate și să aibă o stare generală bună de sănătate. Spanacul restabilește energia organismului, crește vitalitatea, menține sănătatea oaselor, elimină kg în plus, îmbunătățește calitatea sângelui.
Consumul de spanac reduce riscul de cataractă și de atac cerebral pentru că are potasiu. Este bogat în clorofilă, carotenoizi, luteină, zeaxantină, compuși care mențin sănătatea vederii, au proprietăți anti-canceroase și antiinflamatorii importante pentru ochi.
2. Semințele de chia pentru slăbire
Nutriționiștii spun despre semințele de chia că ajută la scăderea în greutate pentru că sunt bogate în nutrienți (antioxidanți, vitamine, minerale) necesari pentru sănătate și au o cantitate semnificativă de fibre care în contact cu apa se umflă și produc senzația de sațietate.
Specialiștii consideră că fibrele dietetice joacă un rol important în gestionarea greutății. Potrivit studiilor dacă se consumă 35 g semințe de chia zilnic, timp de 3 luni, se poate contribui la scăderea în greutate. Totuși asta nu înseamnă că semințele de chia fac minuni în eliminarea kg în plus, dar este bine să fie folosite în dietă.
3. Cura de slăbire cu pepene roșu
Pepenele roșu este bogat în minerale și vitamine, în potasiu, magneziu, licopen, vitamina A, C, B1, B3 și B6. Licopenul este un bun antioxidant care ajută în prevenirea cancerului uterin, esofagian și a cancerului de prostată.
Specialiștii în domeniul nutriției recomandă cura de pepene roșu pentru că aceasta:
- Reduce nivelul de colesterol din sânge, ajută la curățarea rinichilor
- Previne formarea pietrelor la rinichi, vezică urinară, ficat, bilă
- Are un excelent efect diuretic, ajută la detoxifierea organismului
- Ajută în cazuri de ateroscleroză, osteoporoză, obezitate, boli hepatice.
Cura cu penene roșu: se consumă zilnic la micul dejun 2 felii de pepene roșu, ceai verde îndulcit cu miere, o ceașcă de cafea. La ora 11 și la ora 16 se consumă câte o felie de pepene roșu. Află mai multe despre cura de slăbire cu pepene roșu.
Sucul de pepene este benefic pentru rinichi.
4. Merele favorizează scăderea în greutate
Merele sunt o sursă importantă de polifenoli care au beneficii pentru sănătate. Merele conțin vitamina A, E, B1, B2, B6, mangan, cupru și alți nutrienți. Merele au fibre și apă, de aceea produc rapid senzația de sațietate. Dacă mănânci un măr simți deja că te-ai săturat. Nutriționiștii consideră că merele sunt foarte sănătoase pentru organism și au compuși care pot promova scăderea în greutate.
Merele au proprietăți anticancerigene, sunt fructe recomandate pentru culturiști.
5. Roșiile sunt gustoase, sățioase și te ajută să slăbești
Roșiile au puține calorii, sunt bogate în fibre, stimulează metabolismul și nu îngrașă. O roșie are aproximativ 16 calorii. Roșiile conțin fibre solubile și insolubie, care ajută la scăderea în greutate. Au compuși care stimulează metabolismul, reduc nivelul de trigliceride din sânge, intensifică arderea grăsimilor.
Roșiile au proprietăți antioxidante, sunt o sursă de licopen, pot fi utile împotriva cancerului.
Află cât de eficientă este dieta cu roșii pentru 3 zile.
6. Ardeiul gras este eficient pentru pierderea în greutate
Ardeiul gras este o legumă sănătoasă, cu puține calorii. Un ardei de 100 g are 31 kcal. Consumul de ardei gras este recomandat pentru că are în compoziția sa carotenoizi, vitamina C, B1, B2, B6, fier, fosfor, calciu, zaharuri, proteine, apă.
Ardeiul gras este perfect pentru dietă pentru că are puține calorii și multe substanțe nutritive. Doar 100 g de ardei gras are 166 mg vitamina C, deci acest antioxidant este în cantitate semnificativă în această legumă. Vitamina C crește imunitatea, previne bolile cronice degenerative.
7. Ouăle întregi sunt alimente pentru slăbit
Aceste alimente sunt recomandate persoanelor care vor să slăbească pentru că oferă o senzație de sațietate care te face să mănânci mai puțin. Cercetătorii spun despre ouă că au un conținut proteic bun, au mulți nutrienți (în gălbenușul de ou) și nu duc la creșterea nivelului de colesterol din sânge.
Potrivit unui studiu realizat pe un număr de 30 de persoane care erau supraponderale și care au consumat ouă la micul dejun s-a ajuns la concluzia că ouăle produc senzația de sațietate care ține destul de mult timp, încât nu-ți mai este foame în următoarele 36 de ore.
8. Legumele crucifere sunt recomandate în dieta pentru slăbit
Astfel de legume – varză, broccoli, conopidă – sunt bogate în fibre care oferă o senzație de sațietate în organism. Aceste alimente au proteine vegetale, fibre, nutrienți care te ajută să slăbești. Toate au un conținut caloric mic și sunt foarte sănătoase pentru organism.
Sucul de conopidă ajută la scăderea în greutate, află modul de preparare! Conopida are calciu, potasiu, magneziu, sodiu, fier, sulf, zinc, cupru, amidon, zaharuri, vitamina A, B, D, E, H, K, PP.
Sucul de broccoli reduce riscul de diabet și cancer. Broccoli împiedică testosteronul în exces să se transforme în estrogen.
Dieta cu pește și broccoli te scapă de bolile tiroidiene.
9. Cartofii fierți ajută la slăbit
Cei mai buni pentru dietă sunt cartofii albi care au nutrienți buni pentru organism. Aceste alimente pentru slăbit au fost testate de cercetători și astfel s-a ajuns la concluzia că trebuie introduși în dietele de slăbit. Se consumă fierți, în salate de cartofi sau piure.
Se pot consuma în diete și cartofi dulci, napi, cartofi roșii, sau alte legume rădăcinoase sănătoase pentru organism. Află cum se ține dieta de cartofi pentru pierderea în greutate.
10. Avocado este un fruct perfect pentru dietă
Acest fruct are grăsimi vegetale sănătoase, vitamina A, B2, B3, B5, B6, acid folic, biotină, vitamina C, D, E și K, dar și numeroase minerale – potasiu, fier, calciu, zinc, cupru, magneziu. Avocado are aminoacizi esențiali, fitosteroli, fitochimicale, substanțe flavonoide. Despre avocado specialiștii spun că este o sursă de licopen, beta-caroten, luteină, zeaxantină, alfa-caroten și alte substanțe carotenoide care sunt foarte importante pentru sănătatea organismului.
Avocado este un fruct excelent pentru scăderea în greutate, are proprietăți dietetice, reduce nivelul de colesterol din sânge, asigură necesarul de nutrienți în organism, este sățios, gustos, bogat în antioxidanți care cresc longevitatea și previn îmbătrânirea prematură a organismului.
Avocado vindecă organismul și menține sănătatea.
11. Oțetul de mere este bun pentru scăderea în greutate
Oțetul de mere natural este bogat în vitamine A, B1, B2, B6, C, E, magneziu, calciu, potasiu, fier, cupru, siliciu, acid citric, acid acetic, acid oxalic și alte elemente active. Are efect bun asupra organismului, ajută la scăderea în greutate, are proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii, analgezice.
Se face un tratament naturist foarte simplu, se consumă 3-4 lingurițe de oțet de mere zilnic, se poate dilua și în apă. Acest tratament stimulează metabolismul, reduce cantitatea de grăsimi și carbohidrați, facilitează scăderea în greutate.
În plus tratamentul cu oțet de mere diluat în apă are și multe beneficii asupra sănătății organismului: ajută la detoxifierea ficatului, la purificarea vaselor sangvine, la normalizarea florei intestinale, în combaterea infecțiilor gastrointestinale, intoxicațiilor alimentare, indigestiei, ameliorarea durerilor reumatismale, artritice, musculare.
12. Supele sunt foarte bune în dieta pentru slăbire
Supele sunt foarte bune pentru sănătatea stomacului și a intestinelor, ajută la scăderea în greutate. Sunt ușor de preparat, au multă apă, sunt alcaline, sunt ușor de digerat și nu produc tulburări intestinale.
Sunt recomandate:
- Supele din legume, supa din carne de pui
- Supa de roșii, supa din varză, supa din sparanghel
- Supa din urzici și altele.
Supa de roșii te ajută să slăbești rapid, află cât de eficientă este și cum se prepară.
13. Ardeiul iute este recomandat pentru arderea grăsimilor
Ardeiul iute are multe minerale și vitamine B2, B6, C, E, P, PP, alcaloizi, substanțe flavonoide. Are efect benefic asupra sistemului nervos, sistemului circulator, sistemului respirator și digestiv. Este recomandat în dietele pentru scăderea în greutate deoarece intensifică arderea grăsimilor, elimină toxinele din organism și este un remediu bun împotriva obezității.
Ardeiul iute tratează afecțiunile provocate de umiditate și frig.
Ardeiul iute nu trebuie consumat în exces deoarece poate irita stomacul.
14. Brânza de vaci în diete
Brânza de vaci este foarte bună pentru menținerea sănătății și a greutății corporale în limitele normale. Poate fi consumată ca aperitiv sau la micul dejun. Este recomandată brânza de vaci cu un conținut redus de grăsimi, de 8-10%.
Brânza de vaci are proteine, calciu, este un aliment destul de sățios și cu puține calorii. Prin consumul de brânză de vaci poți avea o dietă sănătoasă, fără a crește aportul de calorii.
15. Cerealele integrale te ajută să slăbești sănătos
Cerealele integrale conțin multe fibre și sunt sănătoase pentru organism. Pentru scăderea în greutate sunt recomandate următoarele cereale integrale: ovăz, orez, secară, mei, hrișca, quinoa, amaranth, orz și altele.
Cerealele integrale scad riscul de diabet cu aproape 30%, reduc riscul de a suferi de infarct cu 30-36%, previn obezitatea, reduc riscul de boli cardiovasculare cu 28%, mențin sub control nivelul de colesterol din sânge.
Află ce fibre alimentare sunt vitale pentru sănătate. Pâinea de grâu se poate înlocui cu pâinea din orez și secară. Aceste cereale sunt mai bine tolerate de organism. Pentru diete sunt indicate turtele din orez care au puține calorii și grăsimi. Acestea au minerale, vitamine, deci dieta va fi echilibrată, sănătoasă. Prin conținutul de fibre se previn afecțiunile digestive, bolile cardiovasculare, bolile de colon, obezitatea.
Cerealele integrale protejează inima și ajută în lupta împotriva obezității.
16. Leguminoasele sunt alimente pentru slăbit
Leguminoasele pot fi folosite în dietele pentru scăderea în greutate. Pot fi consumate leguminoase de tipul: fasole, linte, năut, mazăre, boabe de soia. Aceste alimente au fibre solubile care reduc colesterolul din sânge. Conțin nutrienți esențiali pentru organism, au substanțe flavonoide care previn oxidarea LDL.
Prin conținutul mare de fibre, leguminoasele oferă o senzație de sațietate, astfel se mănâncă mai puțin și se menține greutatea corporală în limitele normale.
O cană de 250 ml de boabele de soia fierte conține aproape 25% din necesarul zilnic de fibre și 30 g proteine.
17. Fructul grapefruit este bun pentru slăbit
Acest fruct conține vitamine A, C, B1, B2, PP, calciu, potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier, sulf, mangan, fosfor, acid citric și alți nutrienți importanți pentru organism. Prin consumul de grapefruit se îmbunătățește digestia și se stimulează arderea grăsimilor.
Se recomandă sucul din grapefruit care are proprietăți depurative, digestive, antivirale, antibacteriene. Sucul de grapefruit poate avea efecte negative în timpul administrării unor medicamente.
18. Ananasul ajută la scăderea în greutate
Ananasul este bogat în nutrienți și ajută în curele de slăbire. Se prepară suc natural din ananas care are proprietăți anticancerigene, antiseptice, diuretice, digestive, ajută al detoxifierea organismului, la eliminarea rapidă a toxinelor din intestine.
Datorită conținutului de bromelină, ananasul ajută la arderea grăsimilor și la scăderea în greutate.
19. Legumele verzi sunt eficiente pentru combaterea obezității
Legumele verzi ajută la scăderea în greutate și la revitalizarea organismului. Nutriționiștii recomandă consumul de legume verzi, de alimente sănătoase, de cereale, fructe și leguminoase. Din categoria legumelor verzi fac parte: germenii integrali, tulpinile, bulbii, tuberculii, vlăstarii, mugurii și frunzele plantelor comestibile.
Se pot prepara diverse salate care să conțină stevie, varză, spanac, andive, rucola, broccoli și alte verdețuri care au numeroși nutrienți. Se pot adăuga tuberculi de napi sau de tapioca, bulbi de usturoi, ceapă sau praz, rădăcini de pătrunjel, ridichi, morcovi, țelină, tulpini de gulie, germeni de varză, broccoli, grâu și altele.
20. Țelina ajută la scăderea în greutate
Țelina conține vitamine și minerale, mai ales vitamina A, B, E, K, calciu, potasiu, magneziu, fosfor, fier, zinc, mangan, caroten, tirozină, ulei esențial și altele. Are o aromă foarte plăcută, este tonică, are proprietăți revigorante pentru organism.
Țelina ajută la eliminarea kg în plus, curăță organismul de toxine, stimulează digestia și ajută în prevenirea bolilor intestinale. Află în ce constă dieta cu țelină și cât de repede te ajută să slăbești.