Pentru a avea mai multă sănătate este important să alegi alimente de cea mai bună calitate (organice, ecologice, care sunt cultivate fără pesticide), să-i oferi corpului nutrienții de care are nevoie, pentru a se vindeca și a se detoxifia.
Vrei să ai un stil de viață sănătos? Asta înseamnă să iei decizii foarte bune pentru a-ți menține sănătatea și a te simți revigorat. Pentru acest lucru, trebuie să aplici un plan de detoxifiere a organismului, prin care să-ți cureți sistemul digestiv de toxine, să-ți hidratezi organismul, să-ți crești imunitatea.
Detoxifierea – Ce trebuie să știi?
Detoxifierea se face pentru a elimina toxinele din corp în mod natural, pentru a îmbunătăți sănătatea organismului. Prin această terapie de detoxifiere se elimină și kg în plus, se îmbunătățește aspectul pielii, se oferă un plus de energie organismului. Planul de detoxifiere se aplică timp de o săptămână și este recomandat mai ales oamenilor care se simt în ultimul timp foarte obosiți, lipsiți de energie, care au un aspect neplăcut al pielii și un miros urât al transpirației.
Detoxifierea este un proces de curățare (de toxine, medicamente, alcool, cofeină, alte substanțe nocive), dar și un proces de completare a aportului de vitamine, antioxidanți, minerale și alți nutrienți necesari sănătății. Detoxifierea ajută corpul să se recupereze, să se vindece, să-și îmbunătățească digestia, metabolismul și imunitatea.
Acest plan trebuie să includă plante, legume, fructe, care sunt bogate în vitamine, minerale și alți nutrienți. Mesele principale – mai ales prânzul – trebuie să conțină alimente cu proteine vegetale și grăsimi sănătoase.
Ce alimente îmbunătățesc sănătatea digestivă?
Pentru a avea o dietă sănătoasă sunt recomandate anumite ingrediente naturale, care au clorofilă – cu rol în curățarea sângelui și eliminarea din corp a ierbicidelor, pesticidelor, metalelor grele și toxinelor în general. Astfel de alimente sunt:
- Iarba de grâu care este cel mai bun medicament dăruit de natură
- Spirulina care consolidează sistemul imunitar al organismului
- Lucerna care conține proteine vegetale, organice la fel ca spirulina, dar și aminoacizi, vitamine și minerale ce ajută la terapia de detoxifiere
- Iarba de orz care vindecă infecțiile urinare și detoxifică rinichii.
Prin introducerea în dieta de detoxifiere a acestor ingrediente, se oferă organismului foarte mulți nutrienți, cum a fi:
- Vitamine A, B, C, E
- Fier, magneziu, calciu, potasiu
- Enzime, antioxidanți.
Acești nutrienți vor stimula imunitatea, vor ajuta la eliminarea toxinelor din organism în timpul dietei de detoxifiere, la repararea țesuturilor corpului, la protejarea sistemului nervos și a celulelor de stresul oxidativ. În plus, vitaminele și mineralele sunt importante pentru sănătate pielii, a unghiilor și a părului.
Terapia de detoxifiere
În cadrul acestei terapii trebuie incluse foarte multe verdețuri, fructe și legume. Se recomandă realizarea de smoothie la blender, de 3 ori pe zi, dar mai ales dimineața pe stomacul gol, din: spanac, varză kale, valeriană, rucola, avocado, castraveți, ananas, banane, mere, mango și altele.
La salate se pot adăuga semințe, alune, ierburi aromatice: semințe de floarea-soarelui, semințe de dovleac, semințe de susan, cimbru, pătrunjel, busuioc, mărar, coriandru și lista poate continua.
Și sucurile din fructe sunt bogate în vitamine, precum acelea din portocale, căpșune, zmeură, banane, mere, ananas, lămâi, kiwi, etc.
Pentru masa de prânz se pot pregăti salate delicioase realizate din alimente precum: mix de verdețuri (pătrunjel verde, mărar verde), spanac, valeriană, rucola, kale, salată de marole în amestec cu bulgur, quinoa, orez brun, hrișcă.
Nu trebuie să lipsească nici legumele din masa de prânz: dovlecei, morcovi, conopidă, sparanghel, broccoli, spanac, țelină, sfeclă roșie, zucchini, etc. Ca sursă de proteine vegetale poți alege: ciuperci, linte, fasole, mazăre fiartă în amestec cu puțină zeamă de lămâie, cu oțet natural de mere, sare și piper după gust.
Alte sfaturi
Dacă nu se face o detoxifiere a organismului, atunci corpul poate acumula prea multe toxine și este posibil să nu le poată elimina la timp. Acestea provoacă probleme asupra sistemului digestiv, pielii, afectează organele interne, bunăstarea generală a organismului. Excesul de toxine provoacă și un miros neplăcut corpului, aparția unor boli și afecțiuni.
Organismul este afectat de toxine dar și de alți factori: poluare, cosmetice, cafea, alcool, gaze de eșapament, medicamente, radiații, etc. În concluzie, este important să se facă o detoxifiere a corpului în mod periodic, pentru o bună funcționare a tuturor sistemelor și organelor interne.
Ficatul și rinichii sunt principalele organe care au nevoie de detoxifiere. Rinichii de exemplu filtrează sângele și ajută la eliminarea produselor metabolice. Ficatul este organul care neutralizează toxinele, care ajung în corp prin alimente și medicamente.
În perioada când faci o detoxifiere a organismului, trebuie să renunți la cafea, lactate, alimente procesate și băuturi alcoolice. Astfel vei obține cele mai bune rezultate cu planul tău de detoxifiere.