Dureri de oase în picioare – Cum combatem durerea cronică?

0
268

Picioarele tale contează, ele au nevoie de îngrijire adecvată întreaga viață. Mulți oameni se plâng de dureri de picioare și se întreabă care sunt cauzele lor. Ei simt durere la genunchi, tibie sau glezne, au câlcâie dureroase, senzație de arsură în pulpa piciorului, bătături sau umflături la degetele de la picioare.

Care sunt cauzele acestor probleme și cum putem combate durerea cronică de picioare?

Navigare rapidă în articol:

  1. Dureri de oase în picioare
  2. Remedii naturale dureri de picioare
  3. Pastile pentru durerile de picioare

1. Dureri de oase în picioare

Există diferiți factori care produc durere recurentă la picioare, fapt pentru care sunt necesare diferite metode de tratament. Nu este ușor de suportat durerea de oase în picioare, de ligamente și articulații. Simptomele de durere fac viața dificilă și scad bunăstarea fiecărui om care se confruntă cu astfel de probleme de sănătate.

Cauzele durerii de picioare sunt:

Mulți oameni suferă de artrită la picioare, mai ales la bătrânețe. Această boală afectează oasele și articulațiile și limitează mobilitatea. Riscul de dureri articulare crește la oameni pe măsură ce înaintează în vârstă și de asemenea, pot avea și un risc mai mare de a suferi leziuni sau accidente din cauza dezvoltării artritei.

Despre artrită se spune că poate afecta orice articulație, dar în general cele mai multe probleme apar la picioare. Foarte mulți oameni au artrită la articulațiile picioarelor și de aceea au sensibilitate și durere accentuată.

Problemele picioarelor pot fi legate și de anumite probleme grave de sănătate, cum ar fi: diabet, gută. Când picioarele încep să doară, este clar că există o problemă și deci este necesară îngrijirea la domiciliu sau chiar o evaluare profesională medicală.

Mulți oameni suferă de micoza unghiei, care poate produce durere și este o afecțiune greu de vindecat. Oricine poate suferi de micoza unghiei de la picioare, pentru că aceasta poate fi produsă de numeroși factori și infecții fungice. Medicii spun și de ciuperca unghiei sau de omnicomicoza, care este o infecție ce apare mai ales la oamenii cu unghii încarnate. Alți factori ce contribuie la dezvoltarea infecției unghiei sunt: umiditatea sau transpirația la picioare, ciorapii sintetici și pantofii strâmți care sufocă picioarele, tăierea neadecvată a unghiilor, igiena precară, etc.

2. Remedii naturale dureri de picioare

Pentru a trata durerea de picioare, cel mai bine este de mers la un medic specializat în îngrijirea picioarelor. Acesta va face o serie de analize și va prescrie un tratament corect pentru eliminarea cauzelor și a simptomelor.

Ortezele pot reduce durerea de picioare

Acestea sunt recomandate de medic și tehnicianul ortoped în cazuri de bursită, fasceită plantară, artrită. Ortezele sunt dispozitive medicale ce ajută în cazul leziunilor sistemului locomotor, al afecțiunilor aparatului de susținere. Cu ajutorul lor se crește mobilitatea, se corectează postura și mișcarea. Ele pot compensa funcțiile pierdute al corpului, cum ar fi de exemplu paralizia parțială a unui picior.

Tălpi flexibile la încălțăminte

Pentru a calma durerea de picioare sau disconfortul creat de genunchii umflați, cum se întâmplă în cazuri de osteoartrită, se recomandă purtarea de încălțăminte cu talpă flexibilă. În acest fel se elimină stresul pus pe articulațiile genunchiului și se reduce progresia osteoartritei.

În concluzie, este indicat să se poarte încălțăminte concepută special pentru a oferi mai mult suport picioarelor și mai mult confort în timpul mersului. Pantofii au impact semnificativ asupra sarcinii asupra articulațiilor genunchilor și de aceea trebuie aleși cu atenție. Cei mai buni pantofi sunt cei ce oferă stabilitate, care au talpa groasă, plată, flexibilă și care au capacitatea de a susține bine piciorul.

Citește și:  Hallux-valgus (monturile)

Îngrijirea picioarelor

Medicii încurajează oamenii să aibă grijă de picioarele lor, să prevină bolile și afecțiunile ce produc durere și inflamație la picioare. Ei spun că oamenii trebuie să aibă obiceiuri de viață mai bune, să nu ignore picioarele, să le protejeze întreaga viață, înainte ca problemele să apară și să fie prea târziu. Scopul este de a avea picioare puternice și funcționale, iar asta se poate face prin atenție și grijă, de exemplu prin purtarea de încălțăminte adecvată și menținerea igienei corecte.

Cei mai mulți oameni merg astfel încât pun întâi călcâiul în pământ și apoi partea cu degetele. Asta înseamnă că prima parte a piciorului care lovește solul este călcâiul și deci greutatea copului unei persoane are un impact asupra acestuia. Pentru protejarea călcâiului sunt necesari pantofi care oferă mai multă stabilitate și care ajută la absorbția șocurilor în timpul mersului.

Degetele de la picioare trebuie să aibă loc pentru a se mișca în pantofi, de aceea trebuie aleasă o pereche confortabilă la cumpărare. Dacă încălțămintea este prea strâmtă, atunci este posibil ca ea să creeze disconfort la picioare. Unii specialiști recomandă oamenilor să cumpere încălțăminte după-amiaza, când picioarele sunt deja puțin umflate, astfel ei vor alege o încălțăminte mai largă, care să se potrivească și care să nu strângă picioarele.

Exerciții fizice

Medicii recomandă oamenilor să-și mențină forța osoasă și musculară, pentru a-și menține articulațiile flexibile și a-și crește mobilitatea picioarelor. Cu ajutorul unor exerciții fizice moderate se pot obține beneficii mari, se poate îmbunătăți calitatea vieții chiar și la o vârstă înaintată. Medicii recomandă diferite activități sportive, cum ar fi: plimbarea în natură, mersul pe bicicletă, alergatul, exercițiile aerobice, yoga, pilates, stretching, înot și altele.

Și osteoporoza dă multe bătăi oamenilor și îi face să fie vulnerabili la fracturi. Oamenii trebuie să-și protejeze picioarele, să evite să meargă desculți prin casă, să poarte încălțăminte de susținere cu amortizare suplimentară și să facă tratamentele necesare dacă au anumite probleme, pentru a-și vindeca oasele și articulațiile.

Mersul pe jos în fiecare zi este bun pentru inimă, pentru sănătate, dar și pentru picioare, cu condiția ca încălțămintea să fie confortabilă și de bună calitate. La persoanele în vârstă, la care mușchii nu mai au nicio flexibilitate, mersul devine rigid și inflexibil și de aceea, ei au nevoie de susținere, se ajută cu un baston la mers sau chiar cu un premergător. Pentru a preveni astfel de probleme este recomandată mișcarea, mersul pe jos, mersul pe bicicletă, exerciții fizice de întindere, etc.

Și pierderea în greutate este importantă în caz de obezitate. Greutatea excesivă a corpului are un impact semnificativ asupra picioarelor și poate provoca durere la nivelul acestora. Excesul de greutate aplatizează picioarele, le cauzează oboseală cronică, încordare, durere în diferite zone – la glezne, articulații, etc. Oamenii supraponderali ar trebui să urmeze o dietă sănătoasă, ca să elimine kg în plus și să ajungă la greutatea normală, să-și protejeze astfel sănătatea organismului și a picioarelor.

3. Pastile pentru durerile de picioare

Există o serie de medicamente care pot ajuta în calmarea durerii de picioare și chiar sunt prescrise de medici. Acestea pot reduce simptomele precum: durerea, umflarea sau edemul, senzația de căldură la picioare.

Medicamentele analgezice ameliorează durerile de picioare și pot fi de două tipuri: analgezice opioide sau analgezice antiinflamatoare.

Corticosteroizii sunt medicamente ce reduc durerea cronică a picioarelor și au proprietăți antiinflamatoare. De regulă, corticosteroizii se recomandă în cazuri de artrită reumatoidă sau alte boli reumatologice, când durerea de picioare este intensă și recurentă.

Alte medicamente eficiente în ameliorarea durerii de picioare sunt cele antiinflamatoare nesteroidiene, care reduc temeperatura ridicată și inflamația. Cele mai populare sunt: ibuprofen și diclofenac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.