Metode naturale care cresc imunitatea organismului

0
74

În medicina populară, plantele și fructele ocupă primul loc în creșterea imunității. Acestea se folosesc în diferite preparate naturiste care întăresc sistemul imunitar și ajută la detoxifierea organismului.

Navigare rapidă în articol:

  1. Tonic cu urzică și caise
  2. Oțet detoxifiant cu urzică ce calmează durerea de articulații
  3. Suc verde cu minerale și vitamine
  4. Fructe de pădure pentru imunitate
  5. Oțet cu miere și fructe de pădure
  6. Sirop de urzică
  7. Pulbere din plante medicinale cu minerale
  8. Smothie verde bogat în minerale

1. Tonic cu urzică și caise

Acest preparat este simplu de realizat și ajută la creșterea imunității și combaterea anemiei. Se folosesc următoarele ingrediente:

  • 15 g urzici uscate
  • 200 g caise uscate
  • o lingură melasă
  • 750 ml vodcă.

Se pun toate ingredientele într-un borcan, se adaugă vodcă și se închide cu un capac. Se lasă timp de 4 săptămâni la macerat și apoi se administrează câte 2 linguri pe zi la un pahar cu apă. Acest tonic susține ficatul, combate anemia și are efect detoxifiant.

2. Oțet detoxifiant cu urzică ce calmează durerea de articulații

Se folosesc 3 pumni de urzici proaspete și 500 ml oțet de mere. Se aduce oțetul de mere la punctul de fierbere, se lasă puțin să se liniștească și se adaugă peste urzicile tăiate grosier, puse în borcan. Se închide cu un capac și se lasă să stea timp de 14 zile. Se ia câte 1-2 linguri din acest oțet pe zi, diluat în puțină apă sau adăugat în salate. Oțetul are efect detoxifiant, combate alergiile pielii și calmează durerea de articulații.

3. Suc verde cu minerale și vitamine

Se face un suc din iarbă de grâu proaspătă, sau din iarbă de ovăz. Aceste sucuri se consumă imediat ce au fost realizate și ajută la creșterea imunității și combaterea obezității și altor probleme de sănătate. Sucurile au minerale, vitamine, enzime cu efect benefic asupra organismului.

Iarba de grâu este cel mai bun medicament dăruit de natură.

4. Fructe de pădure pentru imunitate

Se folosesc următoarele ingrediente:

  • 1kg de amestec de fructe – mere, măceșe, mure, afine și altele
  • zeama de la o lămâie
  • 150 g miere.

Se pun fructele la fiert în puțină apă până se înmoaie, se dă pulpa de la fructe prin sită și astfel se îndepărtează semințele, tulpinile și pielița. Se amestecă pulpa de la fructe cu miere și zeama de lămâie. Se întinde amestecul într-o tavă din silicon și se dă la frigider. Se taie fâșii care se consumă zilnic sau când este nevoie.

5. Oțet cu miere și fructe de pădure

Acest preparat stimulează imunitatea, are multă vitamina C. Ajută și la combaterea infecțiilor virale, simptomelor de gripă și răceală. Se realizează din următoarele ingrediente:

  • 2 pumni de boabe de cătină
  • 2 pumni de măceșe
  • 2 pumni de fructe de soc
  • 750 g miere
  • un litru oțet de mere natural.
Citește și:  Consumul frecvent de alimente procesate ii poate face pe oameni nervosi si iritabili

Se face un oțet infuzat cu aceste fructe de pădure, cu gust minunat și o aromă profundă. Oțetul are enzime, antioxidanți, vitamine și probiotice și este foarte sănătos pentru organism, crește imunitatea acestuia. Se aleg bobițele, se spală în câteva ape, se lasă la zvântat pe un prosop, se pisează și se pun în borcan. Se toarnă peste bobițe oțetul fierbinte, se închide cu capac și se lasă într-un loc întunecat, timp de 21 zile. După ce acest proces de infuzare s-a terminat, se strecoară oțetul și se poate folosi.

La cantitatea de lichid obținută se adaugă aproximativ aceeași cantitate de miere. Se păstrează în borcane din sticlă. Se administrează câte 1-2 lingurițe de oțet, de 2-3 ori pe zi. Preparatul ține și 2 ani.

6. Sirop de urzică

Acest sirop are un gust foarte bun și este bogat în vitamina C și minerale. Se realizează astfel:

  • se pun 50 g frunze de urzică la fiert în 3 căni de apă, timp de 10 minute
  • se lasă urzicile în apa fierbinte să stea 3-4 ore, apoi se strecoară
  • se adaugă în apa de la urzici 400 g zahăr brun sau alb
  • se fierbe timp de 5 minute și se obține un sirop care se pune în sticle.

Acest sirop este bogat în minerale și se bea diluat cu apă.

7. Pulbere din plante medicinale cu minerale

Această pulbere din plante este bogată în minerale și alte elemente active și poate fi adăugată în sucuri și smoothie-uri. Ea stimulează imunitatea organismului și are un efect benefic asupra sănătății.

Se realizează din:

  • frunze de mentă, cimbru, salvie, trifoi roșu
  • frunze de soc și pătlagină, rădăcină de brusture
  • frunze și rădăcină de urzică și păpădie.

Recomandat este să culegeți aceste plante și să le puneți la uscat. Desigur se pot cumpăra astfel de ierburi uscate și de la plafar. Se mărunțesc plantele uscate cu o râșniță de cafea sau un tocător electric de legume și se obține o pulbere care se păstrează în borcan din sticlă. Se ia zilnic 2-3 linguri de pulbere ca supliment alimentar cu efect remineralizant.

8. Smothie verde bogat în minerale

Se folosesc următoarele ingrediente:

  • un avocado
  • un castravete
  • 2 mâini de amestec de frunze de păpădie, pătlagină, usturoi și leurdă
  • 500 ml apă.

Se amestecă toate aceste ingrediente în blender și se obțin 3 pahare de smothie. Acest suc natural se bea proaspăt și este bogat în vitamine și minerale, ajută la detoxifierea organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.