Postul, metodă sigură de a afla dacă suferi de vreo boală

0
220

Postul este o metodă prin care îți detoxifici organismul de aceea este recomandat pentru sănătate. Oamenii văd în post și o metodă de curățire a sufletului, ei spun că îi ajută să reflecteze asupra relației cu D-zeu. Tradiția religiosă este strictă cu privire la post, se spune că acesta trebuie respectat de toți enoriașii, mai puțin de copii și oamenii bolnavi.

Detoxifierea organismului

Postul trebuie privit ca o dietă care te ajută să te relaxezi, să-ți detoxifici organismul, să-ți recapeți echilibrul interior. Dacă observi că pe perioada postului (când ai o alimentație vegetariană) nu ai probleme de sănătate în legătură cu mâncarea și din contra te simți mai bine, este clar că înainte serveai niște alimente care îți provocau intoleranță și alergii, de aceea starea ta era precară.

Oamenii țin post în primul rând pentru sănătate.

Foarte mulți se simt foarte bine pe perioada postului deoarece au mai multă energie și mintea limpede. Cei care iubesc alimentele pe bază de carne cu siguranță sunt contra acestei metode de detoxifiere, au credința că ar deveni obosiți și infometați. Totuși ei ar trebui să încerce să țină post măcar pentru a afla ce probleme alimentare au. Prin post se pot exclude numeroase alimente care se consumă zilnic și astfel ei pot afla după câteva săptămâni dacă prin eliminarea lor ajung să se simtă mai bine.

Un alt aspect important este și renunțarea la fumat, alcool și cafea pe perioada postului. Acesta ar fi într-adevăr grozav pentru sănătate. Desigur, pentru cei dependenți este foarte greu să renunțe dintr-o dată la astfel de substanțe, însă ar putea să le elimine treptat sau măcar să încerce o diminuarea cantitativă.

Mâncare de post

Postul poate fi privit din punct de vedere religios dar și din punct de vedere medical. Dacă este ținut măcar o perioada de timp de o lună, efectele lui sunt excelente pentru organism. În primul rând efectele se observă asupra metabolismului care este îmbunătățit. De asemenea, consumul mare de lichide în perioada de început ajută la eliminarea toxinelor și pregătirea organismului pentru aportul alimentelor de post. Se bea o cantitate de 2 litri de apă plată pe zi, dar și ceaiuri din plante medicinale, sucuri naturale din fructe și legume.

În perioada postului are loc o revitalizare a organelor. Ficatul, rinichii, intestinele, plămânii, pielea sunt curățate de toxine, întreg organismul este detoxifiat. Consecințele unei alimentații nesănătoase se vede pe chipul nostru, iar prin post ne putem restabili starea de sănătate și echilibrul interior. Eliberând organismul de toxine te simți mai ușor, scapi de oboseală, ai mai multă energie și nu mai ești vulnerabil la boli. Postul (sau curățarea internă a organismului) este practicat de milenii în toate religiile lumii. Desigur pentru a ține post trebuie un pic de voință, însă cu puțină imaginație se pot realiza preparate culinare delicioase de post.

Încearcă să ții post măcar 2 săptămâni și vei vedea ce bine te simți. Acest lucru presupune un pic de voință mai ales pentru începători, dar nu este greu de realizat. Începe cu alimentele de post care ți se par cele mai delicioase. Alege legumele, fructele, ierburile proaspete, salatele, produsele din soia. Alimentele alcaline ajută corpul să-și restabilească echilibrul după o perioadă în care carnea, cafeaua, alcoolul, dulciurile și pâinea au constituit un factor acid. Acestea sunt cele care ți-au creat starea de oboseală, problemele digestive, arsurile la stomac, durerile de cap și afecțiunile pielii. Încearcă să le elimini și vei vedea cum metabolismul este stimulat iar organismul detoxifiat. Postul scapă organismul de surplusul de aciditate. Nu trebuie să ai impresia că ții un regim dificil, ci doar că iei decizia de a încerca alte alternative alimentare, care te vor ajuta să faci o pauză de la mâncărurile grele pe care obișnuiai să le servești în fiecare zi și să dai posibilitatea organismului să se elibereze de toxine. Sunt oameni care au nevoie de încurajări să țină post, sau de îndrumarea unui preot pentru a fi motivați să parcurgă perioada de post, de aceea merg la biserică. Postul trebuie înțeles ca un repaus alimentar, o etapă de curățare a organismului. Avantajele lui sunt extraordinare pentru sănătate. Detoxifierea organismului este o necesitate dacă dorești să fii sănătos. Foarte important este să se renunțe la fumat pe perioada postului pentru ca rezultatele să fie într-adevăr pozitive.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here