Remedii terapeutice clasice pentru ameliorarea simptomelor bolii lupus

0
379
Remedii terapeutice clasice pentru ameliorarea simptomelor bolii lupus

Lupusul este o boală cronică inflamatorie care implică diferite organe în sensul că le poate afecta negativ și poate fi ținută sub control prin medicamentație. Având în vedere faptul că apare în momentul în care mecanismele imunitare produc anticorpi ce atacă propriile țesuturi ale corpului, se poate spune că este o boală autoimună. În articol este prezentat modul cum putem recunoaște simptomele bolii lupus și ce remedii terapeutice există pentru ameliorarea acestora.

Boala lupus afectează mai mult tinerii sau persoanele care au vârsta cuprinsă între 15-55 ani. Unii specialiști în domeniul sănătății consideră boala lupus ca fiind produsă de un virus care nu a fost identificat până în prezent. În concluzie sistemul imunitar are o acțiune de dezvoltare de anticorpi ca răspuns la virus și apoi ajunge să atace propriile țesuturi și organe ale corpului ceea ce duce la deteriorarea stării de sănătate. Boala este inflamatorie, ea duce la inflamarea vaselor de sânge, a pielii, a țesuturilor și articulațiilor. Potrivit specialiștilor în domeniul medical, simptomele bolii pot să dispară pentru perioade lungi de timp și apoi să reapară.

Boala lupus este de două tipuri:

  • boala lupus eritematos sistemic sau LES;
  • boala lupus eritematos discoid sau LED.

De asemenea, mai rar apar formele de lupus: indus de medicamente și neonatal.

Simptomele bolii lupus:

  • erupții cutanate (roșii sau descuamate) caracteristice bolii, care sunt sub forma unor iritații (noduli moi, galbeni, mici) ce pot să apară oriunde pe corp, în zona obrajilor, a nasului sub formă de fluture (dă aspectul de lup de unde și denumirea de ,,lupus˝), pe scalp (zone fără păr), pe urechi;
  • stări febrile;
  • stare de oboseală sau de slăbiciune generală;
  • umflarea articulațiilor;
  • durere și rigiditate la nivelul articulațiilor, la degete;
  • dureri de cap;
  • dureri abdominale;
  • acumularea de kg în plus sau scăderea în greutate;
  • instalarea anemiei, scade numărul de globule albe, de trombocite sau se poate instala anemia hemolitică;
  • afecțiuni renale, nefrite;
  • căderea exagerată a părului;
  • stări de nervozitate;
  • sânge în urină;
  • pierderi de memorie;
  • sensibilitate la lumină, la soare;
  • posibilitatea de a suferi un avort spontan;
  • crește sensibilitatea la infecții;
  • alte afecțiuni sau boli (tendinită, pleurezie, artrită);
  • convulsii, psihoze.

Remedii terapeutice pentru ameliorarea simptomelor bolii lupus:

Primele simptome în cazul bolii lupus eritematos sistemic seamănă cu ale artritei de aceea și tratamentul presupune aceleași suplimente de nutrienți pentru ameliorarea lor. Artrita și boala lupus poate duce la pierderea masei osoase, fapt pentru care este necesar să se administreze calciu și magneziu, care protejează sistemul osos și echilibrează pH-ul din corp. De asemenea, artritele pot fi prevenite cu ajutorul acizilor grași esențiali care se pot lua din alimentația pe bază de ulei din semințe de in sau ulei de pește.

Citește și:  19 descoperiri medicale uimitoare din ultimii 10 ani

Boala duce la reducerea numărului de celule albe în piele și la degradarea celulelor din țesuturi de aceea pentru a preveni astfel de simptome se face un tratament cu L-cisteină, L-lizină și L-metionină, care se iau pe stomacul gol, în doza stabilită de medic, și astfel se menține sănătatea celulelor ce ajută al formarea pielii și se normalizează activitatea leucocitelor.

Pentru anemie și deficitul de minerale se face un tratament cu suplimente naturale de alge și lucernă. Foarte bun este usturoiul deoarece protejează sistemele enzimatice și consolidează sistemul imunitar al organismului. Cuprul și zincul trebuie introduse în tratamentul bolii deoarece acestea cresc imunitatea, restabileasc sănătatea, asigură protecție pentru piele și organe împotriva agenților patogeni.

Complexul de multivitamine și multiminerale este recomandat pentru tratamentul anemiei, a deficitului de nutrienți în organism, pentru normalizarea digestiei, sănătatea pielii și buna funcționare a creierului și sistemului nervos. Tot pentru protejarea pielii se recomandă vitamina A care este un bun antioxidant ce combate radicalii liberi. Complexul de vitamine B este indicat pentru prevenirea și ameliorarea simptomelor în cazul acestei boli.

Boala lupus poate produce răni la nivelul gurii sau inflamații. Pentru vindecarea lor se poate administra extract de gențiană. Ceaiul din lemn-dulce este bun pentru ameliorarea simptomelor bolii lupus. În cazul în care este afectat și ficatul se pot folosi preparate naturale din armurariu care ajută la curățarea și protejarea acestui organ.

Alimentația este foarte importantă în cazul acestei boli, deoarece ea poate contribui la restabilirea sănătății și menținerea bolii sub control. Sunt contraindicate alimentele de tipul: lapte, produse lactate, sare, paprika, citrice, cafeină, carne roșie, zahăr, roșii, ardei, vinete, cartofi albi. Dieta trebuie să conțină produse cu multe fibre, orez brun, legume cu frunze verzi, cereale integrale, terci de ovăz, pește, ceapă, ouă, usturoi, sardine (au acizi grași Omega-3), ulei de rapiță, ananas, fructe proaspete, ulei de măsline.

Anticoncepționalele sunt contraindicate deoarece pot declanșa crize ale acestei boli. Tonusul muscular poate fi menținut prin mișcare și odihnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.