Siminichia (Cassia angustifolia), planta medicinala care vindeca constipatia cronica

1
2951
Siminichia (Cassia angustifolia), planta medicinala care vindeca constipatia cronica

Siminichia este o planta tropicala perena care apare ca o tufa ce creste inalta de pana la 1 m. Are denumirea stiintifica de Cassia angustifolia si face parte din familia Caesalpiniaceae. Creste in Africa tropicala si este cunoscuta din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile ei deosebite, ea fiind utilizata adesea ca laxativ si purgativ, fara a da ca alte tipuri de laxative dureri de stomac.

Are radacina adanc infipta in pamant, tulpina ramificata, frunzele alternative complex paripenate, florile grupate in inflorescente lungi, cu petale galbene-aurii. Fructele sunt de forma unor pastai aplatizate maronii, lungi de de 5,5 cm si late de 2,5 cm.

In scop medicinal de la planta se folosesc frunzele, fructele si radacina. Ca planta medicinala este folosita in medicina traditionala araba, indiana, eruropeana si chineza. Se comercializeaza sub forma de ceai, tablete, capsule, dar se foloseste si ca alte tipuri de preparate traditionale (decoct, cataplasme) in combinatie cu alte plante medicinale. Are un continut semnificativ de uleiuri esentiale, substante flavonoide, glicozide, acetone, acid linoleic, salicilic, stearic, etanol, rezine, tanine, si altele.

Planta contine suficiente glicozide pentru a contribui la distributia electrolitilor si curatarea intestinul gros, a colonului. Frunzele sunt un remediu excelent impotriva constipatiei cronice, cresc functia motorie a intestinului si mai ales a colonului, ajuta la eliminarea resturilor din organe, la inmuierea materiilor fecale, astfel defecatia se face mai usor fara a se ajunge la fisuri anale si stari dureroase.

Citește și:  Rețete cu pulpă și suc de caise pentru sănătatea organismului

Siminichia

Planta contribuie la vindecarea hemoroizilor si a unor afectiuni ale pielii (herpes, pitiriazis, acneea), frunzele ei au proprietati antibacteriene si de combatere a inflamatiilor.

In doze mici imbunatateste pofta de mancare si digestia. Pentru uz extern trateaza conjunctivita si anumite boli de piele.

Ceaiul de siminichia se realizeaza astfel: se pune 20 g amestec de plante (frunze maruntite de siminichia, radacina de lemn dulce, flori de coada-soricelului, fructe de coriandru) la o cana de apa fierbinte si se lasa timp de 20 minute, apoi se strecoara si se bea jumatate din cantitate.

Infuzia de siminichia rece se prepara astfel: se pune o lingura de frunze maruntite in 200 ml apa rece, se lasa sa stea timp de 8 ore, se strecoara si se bea ca laxativ.

Infuzia de siminichia calda: se pune o lingura de frunze taiate marunt la 100 ml apa clocotita, se lasa la infuzat 15 minute, se strecoara si se bea cate o lingura de 3 ori pe zi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.