Terapia Gerson – Dietă pentru tratarea cancerului și a altor boli grave

0
1812

Terapia Gerson a fost concepută pentru pacienții care sufereau de boli grave, care nu răspundeau la tratamentele medicinii convenționale. Dr. Max Gerson și-a dedicat viața acestui scop, de a ajuta oamenii care sufereau de cancer și de alte boli considerate incurabile. Ideea era de a curăța sau detoxifia organismului și de a-l hrăni cu alimente organice care sunt bogate în nutrienți, care cresc puterea de apărare – imunitatea.

Navigare rapidă în articol:

  1. Ce este terapia Gerson?
  2. Terapia Gerson – Beneficii
  3. Terapia Gerson – Supa lui Hipocrate
  4. Alte sfaturi de dietă

1. Ce este terapia Gerson?

Prin utilizarea alimentelor potrivite (organice, bio, sănătoase), terapia Gerson ajută la restabilirea capacității corpului de a reactiva mecanismul natural de vindecare. Terapia a fost concepută de dr. Max Gerson, care a murit în anul 1959. Munca sa a fost continuată de fiica sa Charlotte Gerson, care a ținut conferințe și a publicat o carte despre această dietă (vezi video de la sfârșitul articolului).

Corpul uman are un mecanism de vindecare natural, care trebuie reconstruit prin alimente sănătoase și nu trebuie deteriorat prin apa de la robinet (ce are substanțe chimice, fluor și clor) și prin alimente conservate, sau care conțin substanțe chimice, pesticide, etc. Dacă toate aceste otrăvuri sunt evitate, corpul are capacitatea de a se apăra eficient împotriva cancerului.

După cum spunea dr. Max Gerson: „Baza bolilor constă în toxicitate și carență.” Gerson a elaborat această terapie de remisie a cancerului, a tuberculozei, a bolilor degenerative acute și cronice, de restabilire a stării de sănătate. Dieta este vegetariană și are la bază consumul de sucuri naturale din fructe și legume, care ne ajută să ameliorăm și chiar să tratăm complet boala. Ideea este de a găsi cauza bolii și de a o elimina. Asta se poate face prin detoxifiere și prin hrănirea organismului cu nutrienți.

Cancerul apare din cauza multor factori de risc:

  • Infecții, droguri, virusuri, activitatea redusă a tiroidei
  • Deficiențe nutriționale, emoții negative, consumul exagerat de alcool
  • Predispoziția genetică, anumite boli
  • Radiații (nucleare, cosmice, X, ultraviolete), fumat, consumarea de alimente iradiate, cu aditivi alimentari, cu reziduri de erbicide, pesticide, medicamente imunosupresoare
  • Stres, sindromul clădirilor bolnave, toxine industriale, noxe, băutul apei ce are clor și fluor, etc.

În ce constă terapia Gerson?

Într-o terapie completă Gerson:

  • Se recomandă 3 mese pe zi
  • Substanțele nutritive care sunt obținute din sucuri naturale proaspete și mâncăruri vegetariene (supe, salate, preparate crude, solide, gătite prin fierbere, coacere la cuptor)
  • Se beau 13 sucuri pe zi
  • Se fac 5 clisme cu cafea pentru eliminarea toxinelor de descompunere ale tumorilor
  • Se folosesc suplimente nutriționale la două zile – iodură de potasiu, extras de ficat, niacină sau vitamina B3.

Dimineața se începe ziua cu un pahar cu apă (se bea cam 500 ml în 3 reprize). Apa pune în funcțiune tubul digestiv.

Nu se bea apă de la chiuvetă care conține clor și fluor, acestea fiind substanțe chimice, toxice, care se acumulează în tubul nostru digestiv. Nu puteam scăpa de fluor prin fierberea apei, ci doar prin distilarea apei. Se recomandă apă alcalină ionizată pentru a combate aciditatea corpului, cu pH de 9-9,5 și capacitatea de oxidoreducere în jur de 400.

La micul dejun se recomandă un terci din fulgi de ovăz care se prepară astfel: fulgii sunt fierți în apă, cu puțină scorțișoară și câteva stafide. La final se adaugă și un suc de portocale.

Sucurile din legume și fructe, proaspăt făcute, se beau imediat după ce au fost preparate.

Sfaturi pentru terapia Gerson:

  • Îmbunătățirea dietei, nutriției și a stilului de viață
  • Consumarea alimentelor nutritive, integrale, 100% organice, bio, naturale
  • Se elimină complet consumul de băuturi alcoolice, sare și alimente de natură animală (cel puțin pe parcursul dietei sau terapiei)
  • Nu se consumă ulei, excepție face doar uleiul de in care se folosește la salate
  • Eliminarea expunerii la fumul de țigară
  • Dacă nu se respectă aceste sfaturi, terapia nu va avea niciun efect.

Sucurile pentru dieta Gerson

Sucurile de fructe se prepară din fructe proaspete: mere, portocale, grapefruit, clementine, struguri și altele. Acestea ajută la detoxifierea organismului, drenarea rinichilor, creșterea imunității.

Sunt recomandate și salatele din fructe, piureurile din fructe, merele rase pe răzătoare, supe reci din fructe. Salatele se fac din roșii, fructe, legume, verdețuri.

Sucul de sfeclă roșie și morcovi cruzi este un elixir pentru sănătate.

Consumul de legume (mazăre, spanac, fasole verde, anghinare, varză de Bruxeles, sfeclă roșie, conopidă), mai ales din rădăcinoase (morcovi, pătrunjel, păstârnac, țelină) este foarte sănătos. Acestea se fierb sau înăbușă în aburi, suc propriu, pentru a preveni pierderea nutrienților.

Dieta bogată în enzime ajută la curățarea arterelor de plăcile de aterom, astfel se restabilește funcționarea  normală a sistemului circulator și respirator.

Sucul de broccoli reduce riscul de diabet și cancer.

Clismele cu cafea

Clismele cu cafea detoxifică organismul și calmează durerile care apar în majoritatea bolilor cronice.

Cofeina ajută ficatul să elimine toxinele mai ușor. Această substanță stimulează activitatea ficatului și a bilei. Pe măsură ce organismul îți revine, el dizolvă țesutul tumoral și toxinele ajung în sânge. Prin clismele cu cafea se detoxifică mai eficient organismul (lucru foarte necesar pentru că ficatul nu face față acestui proces). În cazul acestei terapii, dr. Max Gerson a recomanda 5 clisme pe zi, din patru în patru ore.

Clismele cu cafea ajută la calmarea durerilor și eliminarea simptomelor de sevraj. Ele dilată căile biliare, stimulează sistemul enzimatic din ficat, elimină radicalii liberi din sistemul circulator, din sânge. Cu ajutorul cafelei se curăță astfel intestinul gros, se elimină derivatele proteice, cheagurile de sânge, amoniacul, azotul și alte reziduri ale metabolismului, se dilată vasele de sânge din ficat și căile biliare, se relaxează mușchii, se crește fluxul biliar și se stimulează peristaltismul intestinal.

Citește și:  Detoxifierea ficatului - un pas spre sănătate

2. Terapia Gerson – Beneficii

Principalele beneficii ale terapiei Gerson:

  • Sunt trate bolile grave, degenerative de toate tipurile
  • Sunt reduse tumorile canceroase și eliminate
  • Se tratează acneea, alergiile, anemia, candidoza, constipația, sindromul oboselii cronice, zona zoster, migrenele, obezitatea, guta și multe alte probleme de sănătate
  • Se obțin beneficii prin programul de detoxifiere al organismului
  • Este stimulat metabolismul
  • Sunt eliminate toxinele și restabilită funcționarea normală a ficatului și rinichilor (în ceea ce privește procesul de eliminare a deșeurilor din organism)
  • Crește nivelul de oxigen din sânge, se previne hipoxia, care este o cauză a bolilor degenerative
  • Sunt detoxifiate celulele, este corectată funcționarea defectuoasă a organelor
  • Crește imunitatea organismului.

Terapia Gerson este folosită în cazuri de cancer sau tumori (ex. cancerul de colon, colorectal, de plămâni, de sân, de prostată).

Alte avantaje ale dietei:

  • Elimină petele de îmbătrânire de pe piele
  • Chipul arată mai tânăr, tenul este neted și lipsit de pete, comparativ cu al altor persoane de aceeași vârstă care nu folosesc dieta Gerson
  • Mintea este ageră, pentru că dieta are efect benefic asupra tuturor organelor și asupra creierului
  • Se previne artrita și osteoporoza și se tratează aceste boli
  • Este îmbunătățită vederea, nu mai este nevoie de ochelari.

Un regim bazat pe legume și fructe înseamnă alcalinizare. O dietă de acest fel scade starea de agitație și de nervi, crizele psihice. Această dietă ne ajută să ajungem mai ușor în starea noastră de echilibru.

Sportul zilnic este recomandat pentru că ne ajută să eliminăm mai rapid toxinele din organism.

Legumele recomandate în dieta Gerson: ceapă, praz, cartofi, păstârnac, morcov, pătrunjel, țelină, roșii.

Ideea este de a manca cât mai multe alimente vegetale, fructe și legume.

3. Terapia Gerson – Supa lui Hipocrate

Supa lui Hipocrate este o metodă foarte bună de detoxifiere și este folosită și în terapia Gerson. Rețeta ei a fost completată de acest medic. Supa recomandată de dr. Max Gerson ajută la vindecarea organismului, curățarea rinichilor și creșterea imunității. Se folosește apă pură și o oală din oțel inoxidabil de 3-4 l; nu este recomandată apa de la robinet.

Se folosesc următoarele ingrediente:

  • Apa pură, care are pH mare
  • O țelină medie
  • O rădăcină de pătrunjel
  • 2 cepe medii
  • 1 kg de cartofi
  • 700 g roșii
  • 2 bucăți de praz
  • usturoi după gust, sub formă de mujdei
  • o legătură de pătrunjel verde.

Reguli importante pentru această supă:

  • Legumele se taie în bucăți mari, iar după ce au fiert se dau pritr-o sită, apăsând cu o lingură de lemn.
  • Se gătește la foc mic și timp îndelungat (cam 2 ore)
  • Peste supă se adaugă mujdei de usturoi în farfurie
  • Supa se păstrează la frigider în oala acoperită, timp de 2 zile, apoi se face alta
  • Se mănâncă mereu legume proaspete.

4. Alte sfaturi de dietă

Cartofii nu se mănâncă prăjiți în ulei. Cel mai bun este cartoful copt în coajă la cuptor, dar nu în folie de aluminiu (care este toxic).

Orezul integral se consumă fiert, în cantitate redusă, pentru că are indice glicemic foarte mare. Nu este bun orezul fiert în punguța de plastic; acela este un orez rafinat, nu este integral.

Varza este foarte bună, sub orice formă, fiartă sau călită, cu roșii.

Alte legume foarte bune sunt usturoiul și ceapa.

Pâinea recomandată este aceea din făină integrală, neagră. Nu se consumă deloc pâine din făină albă.

Trebuie consumate semințe și nuci.

De asemenea sunt bune salatele variate, care sunt asezonate cu ulei de in, suc de lămâie sau oțet natural din mere.

Gerson scoate din terapia sa castravetele, pentru că este foarte greu de digerat. Pentru cei care vor să consume castravete, este indicat să-l folosească fără coajă și fără semințe. Roșiile se pot combina cu varza, dar nu cu brânză, pentru că sunt acide. Ele trebuie mâncare separat, ca o salată.

Despre fructe

Fructele se mănâncă între mese, cu două ore înainte de masa. Ele stagnează digestia alimentelor, de aceea se consumă separat. Trebuie mâncat întotdeauna echilibrat și variat, deci nu doar un singur soi de fruct. Sucul de portocale este bogat în nutrienți, este foarte bun pentru detoxifiere.

Cele mai bune sunt fructele care cresc în țara ta, în mediul tău. Recomandate sunt merele românești, fructele care sunt naturale, care nu au fost tratate și care mai au și câte un vierme. Fructele perfecte și lucioase trebuie evitate, pentru că au substanțe cu care au fost tratate.

Alte recomandări pentru diete

Brânza de capră este cea mai bună pentru că laptele de capră este cel mai apropiat ca și compoziție ca laptele uman.

Lactatele sunt o combinație greu digerabilă de lipide, proteine. Dacă vrei să consumi lactate, alege iaurtul degresat complet.

Calciul se găsește și în sucul de morcovi, care este foarte sănătos pentru organism. Betacarotenul previne apariția cancerului.

Terapia Gerson tratează osteoporoza. Sucul de morcov reface structura osoasă și are capacitatea de a fixa calciul.

Supa de linte este foarte sănătoasă. Este ușor digerabilă, asimilabilă, are o cantitate mare de proteine.

Zahărul alb rafinat crează adicție, este un drog, trebuie eliminat din dietă. Zahărul se metamobilizează foarte greu.

Vezi aici un video despre Terapia Gerson, cu Charlotte Gerson – fiica lui dr. Max Gerson:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.