Xeroftalmia – Inflamația corneei

0
602
Xeroftalmia - Inflamația corneei

Ai probleme cu ochii, simți un disconfort la nivelul corneei? Este posibil să suferi de xeroftalmie. Această afecțiune se caracterizează printr-o inflamație a corneei și produce o stare neplăcută de uscăciune la nivelul ochiului. În plus poate să apară și o infecție ce reprezintă un factor de risc al multor boli de ochi.

Xeroftalmia este o afecțiune care poate duce și la apariția petelor Bitot pe membrana ce acoperă ochiul sau pe conjunctivă. Este vorba despre niște pete albe, de dimensiuni foarte mici, care indică un deficit de vitamina A în organism. În concluzie, când apar astfel de pete și o inflamație a corneei, se recomandă un tratament cu vitamina A.

Această vitamină ajută în tratamentul tuturor bolilor de ochi și de aceea trebuie să facă parte din suplimentele alimentare ce mențin sănătatea organismului și îmbunătățesc acuitatea vizuală. Mai mult decât atât, medicii recomandă și suplimentele de carotenoide, de zeaxantină și luteină deoarece tratează bolile de ochi și ajută în eliminarea senzației de uscăciune oculară.

Luteina și zeaxantina sunt substanțe carotenoide cu proprietăți antioxidante care protejează ochii de atacul nociv al radiațiilor ultraviolete, al radicalilor liberi, previn cataracta, degenerescența maculară și alte afecțiuni ale ochilor. Luteina se poate administra sub formă de supliment alimentar sau se ia din surse alimentare precum sunt: spanacul, dovleceii, țelina, porumbul, mazărea, kiwi, gălbenușul de ou, ardeii, fasolea, varza de Bruxelles, afinele, broccolii, etc.

piridoxina

O altă vitamină care vindecă ochiul uscat este piridoxina (sau vitamina B6). Acest nutrient se găsește în ficat, pește, carne de pui, cereale, ouă, orez brun, nuci, banane, alune, spanac, ardei gras, varză și altele. În general vitaminele din grupul B sunt importante pentru sănătatea organismului și a ochilor. Lipsa lor poate cauza apariția venelor roșii pe albul ochilor și a senzației de arsură și disconfort, scăderea acuității vizuale și dezvoltarea unor afecțiuni oculare.

Citește și:  Pungi de grasime sub ochi, un disconfort pentru femei

Substanțele bioflavonoide sunt benefice pentru ochi, pentru retină, protejează împotriva oboselii. Specialiștii în domeniul medical consideră astfel de substanțe ca fiind un bun remediu contra multor boli de ochi, reduc inflamațiile, scad riscul de cataractă, degenerescență maculară și retinopatie diabetică.

Având în vedere că nu sunt sintetizate de organism, substanțele bioflavonoide se iau din alimentație, sau se admnistrează sub formă de suplimente alimentare naturale. Se găsesc în afine, caise, zmeură, mure, coacăze negre, frunze de ceai, struguri negri, sfeclă roșie, etc.

Zincul și vitamina C sunt suplimente foarte bune pentru refacerea ochilor, pentru tratamentul acestei afecțiuni. Vitamina C poate fi luată împreună cu substanțele bioflavonoide deoarece astfel eficacitatea acestor nutrienți este și mai bună, oferă o protecție antioxidantă ochilor și se previne cataracta.

Vitamina C este importantă și pentru sănătatea vaselor de sânge, scade fragilitatea capilarelor, previne degenerescența maculară și presiunea intraoculară. Zincul menține sănătatea ochilor, stimulează absorbția de vitamina A, care este benefică ochilor, scade riscul de tulburări de vedere, degenerescență maculară, cataractă, xeroftalmie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.