Zeama de orz vindecă infecțiile urinare și detoxifică rinichii

0
191

Despre orzul verde se spune că este un elixir pentru sănătate, are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene, anticancerigene și antivirale. Pudra de orz promovează sănătatea organismului și ajută la scăderea în greutate. Boabele de orz sunt recomandate în alimentația oamenilor, deoarece oferă beneficii organismului.

Orzul este o sursă de vitamine și minerale și are prorpietăți nutritive apreciate de mii de ani.

Navigare rapidă în articol:

  1. Orzul verde – beneficii
  2. Zeama de orz
  3. Extractul de orz

1. Orzul verde – beneficii

Orzul verde conține vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, E, K, beta-caroten, aminoacizi, fibre, cupru, mangan, zinc, seleniu, iod, calciu, crom, magneziu, molibden, fier și acizi grași (linoleic, linolenic).

Boabele germinate de orz au substanțe active care îmbunătățesc sănătatea organismului și ajută la scăderea în greutate. Orzul verde are substanțe cu proprietăți antiinflamatoare și antivirale. Acestea pot preveni herpesul, infecțiile virale și durerile de gât.

Clorofila din orzul verde are numeroase beneficii:

  • curăță rinichii și ficatul, crește rezistența organismului
  • ajută în tratamentul anemiei, furnizează energie organismului
  • îmbunătățește în mod activ calitatea sângelui, îl saturează cu oxigen
  • blochează dezvoltarea bacteriilor patogene, asigură echilibrul acid-alcalin al organismului
  • încetinește îmbătrânirea celulelor, elimină substanțele chimice din organism
  • are rol în transportul oxigenului și efect pozitiv asupra inimii, sistemului vascular și asupra întregului organism.

Sucul de orz

Se recomandă consumul zilnic a 50 ml de suc de orz verde pe stomacul gol, cu ceva timp înainte de micul dejun. Sucul de orz verde este recomandat primăvara și se obține astfel: se dizolvă o lingură de pulbere de orz într-un pahar cu apă și se bea cu jumătate de oră înainte de masă, de 2 ori pe zi. Nu se folosește apă fierbinte pentru că asta poate duce la pierderea vitaminelor.

Pulberea de orz se poate cumpăra de la plafar.

Acest tratament oferă o serie de avantaje:

  • îmbunătățește funcționarea sistemului digestiv
  • crește imunitatea organismului, previne și combate constipația
  • accelerează metabolismul grăsimilor din organism, elimină mirosul neplăcut din gură
  • este o sursă de fier activ ce normalizează hematopoieza și tensiunea arterială
  • are aminoacizi importanți și o multitudine de vitamine și minerale
  • scade nivelul de colesterol rău (LDL) din sânge
  • întărește sănătatea inimii, reglează tensiunea arterială, reduce riscul de ateroscleroză
  • combate efectele adverse ale stresului cronic, calmează sistemul nervos
  • ajută în tratamentul hepatitei, artritei, bolilor de piele
  • are efect bun asupra tractului gastrointestinal
  • reduce riscul de constipație, sindrom de intestin iritabil, cancer de colon
  • curăță ficatul și sângele, ajută în combaterea bolior cardiovasculare
  • previne dezvoltarea sindromului de oboseală cronică
  • ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge este util pentru ameliorarea bolilor de rinichi
  • reduce riscul de depresie și alte tulburări psihice.
Citește și:  Plante medicinale - Catina

Orzul ajută la scăderea în greutate

Iarba de orz se obține la 200 de ore după germinarea boabelor de orz. Pentru asta, se fac răsaduri de orz și se obține această iarbă fragedă și bogată în compuși bioactivi, excelenți pentru sănătate.

Iarba de orz are efect antioxidant și anti-îmbătrânire. Prin consumul ei se poate preveni cancerul și bolile neurodegenerative.

Iarba de orz ajută la scăderea în greutate, combate depresia, este indicată și persoanelor care au diabet zaharat sau alte tulburări ale metabolismului carbohidraților. Orzul scade glicemia, reduce rata absorbției glucozei în intestinul subțire.

Orzul este indicat în dietele de slăbit pentru valoarea sa nutritivă, respectiv pentru îngredientele naturale – aminoacizi, minerale, vitamine și alte elemente bioactive.

Alte beneficii

Orzul tânăr are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, astfel ajută în reducerea simptomelor de artrită și în tratamentul rănilor și arsurilor.

Orzul tânăr este o sursă de nutrienți foarte importanți pentru sănătatea corpului:

  • conține de 2 ori mai mult calciu decât laptele
  • are de 7 ori mai multă vitamina C decât portocalele
  • are zinc, magneziu, potasiu și alte minerale
  • conține vitamine, enzime, 17 aminoacizi, acid folic
  • are de 5 ori mai mult fier decât spanacul.

Iarba de orz este apreciată pentru proprietăți anticancerigene. Cercetătorii spun că are o substanță ce poate preveni dezvoltarea cancerului de sân. De asemenea, germenii de orz pot proteja celulele colonului și pot stopa dezvoltarea proceselor canceroase la intestinul gros.

2. Zeama de orz

Părintele Paisie Aghioritul recomanda oamenilor următoarele:

  • să bea zeamă de orz pentru că vindecă infecțiile urinare
  • să mănânce mulți morcovi pentru că îmbunătățesc sănătatea organismului și curăță sângele.

Zeama de orz se obține astfel: se ia orz curat, se fierbe în apă până se desface bobul și se bea doar zeama. Acest tratament se face timp de o lună și ajută în caz de infecții urinare, curăță tot sistemul urinar, rinichii și vezica urinară.

Orzul vindecă mai bine ca antibioticele și nu are efecte secundare.

3. Extractul de orz

Extractul de orz este un excelent supliment alimentar deoarece:

  • este o sursă bogată de minerale și vitamine
  • crește imunitatea organismului și rezistența acestuia la infecții
  • consolidează rezistența corpului împotriva agenților patogeni
  • are efect antioxidant și combate atacul nociv al radicalilor liberi
  • combate anemia și astenia.

Extractul de orz se poate cumpăra de la plafar și se administrează în doze de o lingură de 1-2 ori pe zi. Se diluează în 100 ml apă și se bea. Cura se face timp de o lună și ajută la revitalizarea sănătății organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.