Zone reflexogene pentru tratamentul infertilității la bărbați și la femei

0
524
Zone reflexogene pentru tratamentul infertilității la bărbați și la femei

În general, în cuplurile cu probleme de infertilitate, cea vinovată este femeia. Deși infertilitatea afectează și bărbații și femeile, se consideră că ar fi mai mult o problemă a femeilor. Totuși ambele au ajuns să fie considerate de medici la fel de comune, iar în 40% din situații cauza este reprezentată de problemele spermei. Infertilitatea la bărbați se datorează numărului redus de spermatozoizi, dar poate fi influențată și de numeroși factori ca de exemplu: infecții testiculare, expunere la radiații, toxine, febra, consumul de alcool, tulburările hormonale.

Infertilitatea se poate trata în 50% din cazuri prin medicina convențională dar și metodele care țin de medicina alternativă. Reflexologia este una dintre aceste metode și poate fi folosită de oricine în tratamentul infertilității la femei și bărbați.

Zonele reflexogene pentru tratamentul infertilității la femei

Pentru tratamentul infertilității se stimulează zonele reflexogene corespunzătoare ovarelor, trompelor uterine, glandei pituitare, sistemului limfatic și glandei tiroide.

Punctul reflex al ovarelor se află pe partea laterală a labei piciorului, la mijlocul distanței dintre osul gleznei și spatele călcâiului. Se execută o ușoară presiune asupra zonei și se fac cercuri concentrice timp de câteva secunde.

Zona corespunzătoare trompelor uterine se află deasupra labei piciorului, între partea laterală și linia mediană a acesteia. Se masează această zonă de câteva ori, de la stânga spre dreapta.

Pentru a masa zona reflexogenă corespunzătoare glandei pituitare se ține piciorul cu mâna dreaptă și se găsește punctul de intersecție al liniilor imaginare mediane (verticală și orizontală) trasate în cruce pe suprafața degetului mare al acestuia. Cu degetul de la mâna dreaptă se apasă în acest punct și se fac cercuri concentrice în jurul lui.

Pentru a stimula sistemul limfatic se apasă pe zona dorsală a labei piciorului, în dreptul oaselor metatarsiene, sensul fiind de la baza degetelor spre gleznă. Se apasă ușor, realizând o presiune și se efectuează cercuri concentrice între degete.

Citește și:  Clasicul chiorait de mate in burta nu este mereu un semn de foame

Zone reflexogene

Zona reflexă a glandei tiroide este în partea proeminentă a tălpii, chiar sub degetul mare de la picior. Mișcarea se face de jos în sus, vertical, ajută la buna funcționare a glandei tiroide.

Zonele reflexogene pentru tratamentul infertilității la bărbați:

Pentru stimularea infertilității la bărbați se masează zonele reflexogene corespunzătoare testiculelor, vasului deferent, glandelor suprarenale, ficatului, glandei pituitare și glandei tiroide.

Pentru a masa zona reflexogenă a testiculelor se apasă ușor zona laterală a labei piciorului, chiar la jumătatea distanței dintre osul gleznei și spatele călcâiului. Trebuie să presezi ușor cu degetul arătător timp de câteva secunde pe această zonă.

Zona reflexogenă a vasului deferent se află de-a latul părții de sus a labei piciorului. Se apasă ușor cu degetele de la mâna stângă asupra acestei zone, se începe din partea laterală și se avansează ușor spre linia mediană.

Zona reflexă a glandelor suprarenale se afă sub protuberanța labei piciorului, un pic mai jos. Se apasă cu degetele mari de la cele două mâini asupra zonei, realizând mici cercuri timp de câteva secunde.

Zona reflexă a ficatului se află în partea stângă a tălpii piciorului drept, sub linia diafragmei. Se apasă cu degetul mare de la mâna stângă de-a latul tălpii piciorului, de la stânga spre dreapta.

Pentru a masa xona reflexogenă corespunzătoare glandei pituitare se ține piciorul cu mâna dreaptă și se găsește punctul de intersecție al liniilor imaginare mediane (verticală și orizontală) trasate în cruce pe suprafața degetului mare al acestuia. Cu degetul de la mâna dreaptă se apasă în acest punct și se fac cercuri concentrice în jurul lui.

Pentru stimularea glandei tiroide se folosește mâna dreaptă și se apasă cu degetul mare pe proeminența piciorului drept, chiar sub degetul mare al acestuia începând din zona de deasupra diafragmei (sau corespunzătoare diafragmei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.