Ochii rosii in fotografii se datoreaza vaselor de sange din spatele pupilei

0
1403
Ochii rosii in fotografii se datoreaza vaselor de sange din spatele pupilei

Cum va explicati faptul ca in imagini si fotografii unii oameni au ochii rosii? Acest efect de ,,ochi rosii” apare atunci cand fotografiile sunt realizate cu blitul pe timp de noapte, sau intr-o camera luminata prost.

Explicatia consta in faptul ca prin intermediul blitului lumina trece prin pupila dilatata din cauza mediului intunecat si la randul sau este reflectata de vasele de sange din spatele retinei.

In concluzie lumina este reflectata inapoi in camera si astfel in fotografie apare o pata de culoare rosie. Desigur acest efect apare pentru ca a doua reflexie este indreptata spre aparatul de fotografiat si astfel culoarea ochilor din fotografie este modificata.

In prezent exista cateva metode prin care se poate evita aparitia acestui efect de ,,ochi rosii” in fotografii. Desigur cel mai simplu mod este evitarea blitului si luminarea mai bine a incaparii in care trebuie realizata fotografia.

Cu cat mediul este mai intunecat cu atat ochiul capteaza mai multa lumina si deci la folosirea blitului inevitabil lumina trece prin pupilele dilatate si apoi este inapoiata prin reflexie spre aparatul foto. Cu cat mediul este mai bine luminat cu atat pupilele se vor micsora, acest efect dispare si fotografia este reusita, culoarea ochilor ramane neschimbata.

Citește și:  Cum iti gasesti drumul in viata, cum sa iti dai seama care este chemarea ta in viata?

Unele aparate foto au blit extern ceea ce este un avantaj in realizarea fotografiilor bune deoarece acesta poate fi indreptat spre un alt punct al incaperii in care se face fotografia si astfel lumina produsa de el nu se va indrepta direct spre pupile.

Inainte de a face o fotografie, aparatul foto trebuie reglat corespunzator si astfel se pot folosi anumite setari speciale in functie de conditiile de luminozitate care exista, se poate reduce puterea blitului sau efectul de ,,ochi rosii”. Prin indepartarea blitului de axa obiectivului se poate de asemenea elimina acest efect de ,,ochi rosii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.