Iată ce trebuie să faci în cazul în care te dor ochii de la curent

2
54320
Ventilatorul, aerul condiționat, curentul ne afectează ochii, Foto: tin8.co

Mulți oameni se plâng că îi dor ochii de la curent sau de la aerul condiționat deoarece schimbările de temperatură bruște afectează globul ocular, produc sensibilitate și senzație de iritație și arsură. Acest lucru poate fi prevenit dacă nu stai în curect sau dacă nu folosești aerul condiționat. Uneori din cauza curentului se umflă pleoapa superioară a ochilui și pot fi simțite și dureri de cap (mai ales de tâmple și de frunte). Ce trebuie să faci în cazul în care te dor ochii de la curent? În articol sunt prezentate câteva sfaturi recomandate de specialiști.

Ventilatorul, aerul condiționat, curentul ne afectează ochii, Foto: tin8.co

Sensibilitatea ochilor la aerul rece sau la lumină puternică poate produce lăcrimare și dureri oculare și uneori astfel de simptome pot fi chiar exacerbate. Disconfortul creat la ochi este destul de mare și accentuat și de alți factori: de soare, praf, vânt, oboseală și forțarea ochiului sau consumul excesiv de alcool.

Aer condiționat, Foto: putthemouthonem.com
Aer condiționat, Foto: putthemouthonem.com

Folosirea aerului condiționat este o soluție pentru a scăpa de valul de căldură din zilele caniculare de vară dar aerul nu trebuie să fie prea rece sau aparatul instalat greșit, prea aproape de zona de lucru. Aerul condiționat apare în supermarket-uri, clădiri, magazine, mall-uri, mașini, la locul de muncă și acasă.

Citește și:  Fii atent la chipul tău, la buze și ochi și descoperă ce probleme de sănătate ai

Curentul și aerul condiționat poate duce la apariția disconfortului la ochi (lăcrimare, umflarea pleoapelor, senzație de ochi uscat și iritat), răcelii, durerii de dinți, durerii de cap, rinitei, sinuzitei, junghiurilor în zona spatelui, nevralgiilor la cap, afecterea nervului facial la nas, gură și pleoape. Aerul condiționat sau curentul pot provoca și afecțiuni mai grave, boli de nas, urechi și afecțiuni ale sistemului respirator.

Picăturile de ochi ajută în tratamentul sindromului de ochi uscat, Foto: uniqsoblog.blogspot.ro
Picăturile de ochi ajută în tratamentul sindromului de ochi uscat, Foto: uniqsoblog.blogspot.ro

Pentru a scăpa de durerea de ochi provocată de curent trebuie folosite lacrimile artificiale pentru păstrarea ochilor umezi. În zilele de vară când este soare puternic sau vânt trebuie folosiți ochelari de protecție. Dacă apare roșeață și senzație de iritație și ochi uscat se pot achiziționa medicamente de la farmacie care au proprietăți de calmare a simptomelor și sunt sub formă de picături.

Curentul produs prin deschiderea gemurilor de la mașină ne afectează ochii și ne poate produce și alte simptome nedorite, Foto: publico.pt
Curentul produs prin deschiderea gemurilor de la mașină ne afectează ochii și ne poate produce și alte simptome nedorite, Foto: publico.pt

Oamenii trebuie să evite spațiile în care aerul condiționat este prea puternic și să se ferească de medii agresive precum sunt cele în care poluarea este mare, vântul puternic, fumul intens și iritant, praful prea mult și radiațiile solare accentuate, deoarece toate acestea pot afecta ochii, pot produce uscarea și înroșirea acestora, iar uneori pot diminua și acuitatea vizuală.

2 COMENTARII

  1. eu stau in curent 8 ore pe zi la serviciu; functioneaza aerul conditionat, instalat din 2 in 2 metri; ma bate din toate partile; acum am dureri de cap, ochi, oase, articulatii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.