10 activități recomandate pentru iarna anului 2022

0
34
Om de zapada

Iarna are un farmec pe care nu îl poate nega nimeni. Este anotimpul ce debutează cu „luna cadourilor”, în care spiritul sărbătorilor îi cuprinde până și pe cei mai „Grinch” oameni din jurul nostru. Apoi, este zăpada care transformă peisajele în ilustrații parcă desprinse din povești.

Într-adevăr, frigul poate reprezenta o sperietoare pentru mulți, dar tranziția spre primăvară se poate face mai ușor cu ajutorul unor activități distractive, individuale sau colective. Lista cu lucrurile pe care le puteți face iarna este lungă. Iată ce vă recomandăm să faceți dacă vă plictisiți:

Maraton de seriale

Cei mai mulți au vacanță între Crăciun și Revelion, iar acea perioadă este perfectă pentru un maraton de seriale sau de filme. Chemați-vă prietenii la un ceai sau la un vin fiert cu scorțișoară și conectați-vă cu personajele preferate și cu acțiunea care ridică pulsul. Puteți opta pentru producții de care nu aveți timp în timpul anului. De exemplu, puteți să vedeți (sau să revedeți) „Nașul”.

Ciocolată de casă

Ciocolata caldă este unul dintre simbolurile iernii. O puteți cumpăra din târgurile de iarnă, dar la fel de bine o puteți prepara acasă, din plicuri cumpărate de la magazin. Dacă nu sunteți fanii ciocolatei lichide, vă recomandăm să căutați pe internet o rețetă de ciocolată de casă și să vă desfătați cu această delicatesă care necesită puține ingrediente: lapte praf, cacao, zahăr. Puteți adăuga nuci, alune, stafide, merișoare sau fructe confiate.

Plimbare cu sania

Atunci când „afară ninge ca-n povești”, este momentul să scoateți sania din debara și să îi plimbați pe copii. Vor fi cei mai fericiți de pe lume. Opriți-vă undeva în parc și dați drumul la o bătaie cu bulgări. Alergați și trântiți-vă în zăpadă. Bucurați-vă de ea așa cum o făceați în copilărie. Face bine atât pentru psihic, cât și pentru imunitate.

Pescuit la copcă

Aceasta este o activitate pe care o puteți întreprinde doar iarna, după câteva zile în care temperaturile au scăzut serios sub zero. Trebuie să aveți grijă ca gheața să fie foarte groasă. Chiar și așa, este indicat să nu vă aventurați spre mijlocul bălții, chiar dacă se spune că acolo stă peștele mai mare. Pescuitul la copcă dă o senzație inegalabilă, greu de descris în cuvinte. Pescarii „de iarnă” se bucură de obicei și de public, în jurul fiecărei copci adunându-se mulți curioși.

Oameni de zăpadă

Dacă o bătaie cu bulgări este un lucru prea „nebunesc”, puteți avea o activitate mai așezată: faceți un om de zăpadă. Un bulgăre uriaș va reprezenta picioarele, unul ceva mai mic trunchiul, iar al treilea, și mai mic, va fi capul. Căutați două ramuri de copac pentru ca omul să aibă mâini. Mai trebuie un morcov pentru nas, doi nasturi pentru ochi și o cratiță ca și pălărie. Merge și un coif de hârtie. Faceți poze alături de el și distribuiți pe rețelele de socializare. Vor fi virale.

Citește și:  Știați că la femei cafeina în exces este mai nocivă decât la bărbați?

Jocuri online

Jocurile online sunt de bază în orice anotimp, dar mai ales iarna, când se întunecă devreme. Pe internet puteți juca orice, de la fotbal, la Formula 1, baschet, jocuri de strategie sau shootere. Dacă simțiți că planetele sunt aliniate așa cum trebuie, puteți să jucați la loto Grecia Keno live. Biletul la loteriile online costă doar 1 leu, deci nu este deloc o distracție costisitoare.

Jurnal personal

Iarna este și anotimpul introspecțiilor. În decembrie, rememorăm ce a fost peste an și ne gândim la ce ne-a plăcut sau la ce nu ne-a plăcut și nu vrem să se mai repete. Este vremea topurilor. În ianuarie, ne facem planul pentru ce urmează să fie. Gândurile prin mai multă consistență dacă sunt așternute pe hârtie, așa că vă recomandăm să țineți un jurnal personal. Îl puteți scrie de mână lângă șemineu sau… lângă calorifer.

Spa in aer liber

Răsfăț la spa

În perioada în care vă încărcați bateriile nu trebuie să vă refuzați nimic. Mergeți la spa sau într-una dintre acele stațiuni unde puteți face baie în aer liber, într-un bazin cu apă fierbinte. Trăiți o senzație specială când vă bălăciți, iar în jur totul este alb, acoperit de zăpadă. Unii spun că nici în Maldive nu este la fel de frumos.

Picnic în living

Cine spune că iarna nu se poate merge la picnic? Eliberați mijlocul livingului, întindeți un cearșaf pe jos și aduceți din bucătărie coșul cu merinde. Pentru ca experiența să fie și mai autentică, dați play pe telefon la un fișier audio cu sunete din natură. În mod sigur, nu veți fi deranjați de muște sau de furnici.

Patinaj

Patinoarele în aer liber se deschid pe la jumătatea lunii decembrie. Dacă nu ați patinat până acum, merită să încercați. Să nu vă sfiiți să închiriați un element ajutător, precum o focă sau un pinguin. Nimeni nu a fost expert în acest sport de prima dată când a pășit pe gheață. Echilibrul vine o dată cu exercițiul, la fel ca la mersul pe bicicletă. În plus, o oră de patinaj reprezintă un exercițiu fizic excelent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.