Cel mai bun mod de a face față răcelii și altor boli, este să-ți crești imunitatea. Toate produsele apicole oferă beneficii sănătății organismului și pot fi utilizate cu încredere (dacă sunt organice, 100% naturale). În ziua de azi, oamenii vor mai mult ca niciodată să aibă un sistem imunitar puternic, care să țină bacteriile și virusurile deoparte. Ei vor să poată supraviețui cu remedii naturale, fără a se îmbolnăvi.
Află în acest articol care sunt cele mai simple metode pentru a-ți îmbunătăți sistemul imunitar al organismului.
Navigare rapidă în articol:
1. Somnul și imunitatea
Somnul este foarte important pentru sănătate, dar și pentru menținerea unui sistem imunitar puternic. Prin somn se resetează sistemul imunitar, acesta devenind mai eficient. Deficitul de somn are legătură cu funcția și calitatea sistemului imunitar al organismului, spun cercetătorii.
Oamenii care se simt obosiți, trebuie neapărat să doarmă, au nevoie de odihnă. Dacă ei vor continua să ducă un stil de viață stresant, epuizant, atunci sistemul lor imunitar va slăbi cu siguranță.
Conform unui studiu de pe NCBI, somnul și sistemul circadian pot influența funcțiile sistemului imunitar. Există o comunicare între sistemul nervos central și sistemul imunitar, de aceea somnul și sistemul circadian reglează procesele imunologice.
Somnul îmbunătățește capacitatea organismului de a se apăra, ajută la vindecare. Somnul și sistemul circadian au legătură și acționează în așa fel încât organismul să se poată adapta la cerințele schimbătoare ale zilei.
Deficitul de somn
Somnul îmbunătățește formarea memoriei imunologice, spun cercetătorii. În timpul somnului componentele sistemului imunitar interacționează și migrează în diferite zone ale corpului; în acest fel ele cresc capacitatea sistemului imunitar de a-și aminti cum să depisteze și să reacționeze la antigenii periculoși.
Despre perioadele prelungite de restricție ale somnului, cercetătorii au spus că pot crea un stres profund, ce poate produce modificări dăunătoare sănătății și sistemului iunitar al organismului. Asta nu se întâmplă însă și în perioadele scurte de privare a somnului, pentru o singură noapte.
Există dovezi care arată că pierderea prelungită a somnului poate favoriza și agravarea unei activități pro-inflamatorii; acest lucru a fost observat de cercetători la pacienții cu tulburări cronice ale somnului. Deficitul cronic de somn a fost asociat cu creșterea markerilor inflamatorii, dar și cu scăderea sistemului imunitar. Lipsa somnului duce la o stare de oboseală, de stres cronic, ce afectează imunitatea și sănătatea generală a organismului.
Cercetătorii precizează și consecințele deficitului cronic de somn, ce includ riscul crescut de a dezvolta diferite boli, inflamații sistemice persistente.
La unele persoane, sistemul imunitar este semnificativ slăbit și asta îi poate face vulnerabili la infecții. Este foarte important ca sistemul imunitar al organismului să fie puternic, pentru a preveni îmbolnăvirea, pentru ca organismul să fie întotdeauna pregătit de a combate agenții externi periculoși.
Somnul sprijină fără îndoială sistemul imunitar și trebuie să fie de calitate. Oamenii care dorm suficient au un sistem imunitar bine echilibrat, deci o imunitate mai puternică. Cei care au tulburări de somn sau care suferă de insomnie, pot avea un sistem imunitar slăbit.
2. Consumul de propolis
Recomandarea unui medic naturopat este de a folosi propolis pentru consolidarea imunității.
Beneficiile consumului de propolis pentru sănătatea organismului:
- Propolisul ajută în lupta împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice
- Are o puternică acțiune antimicotică, poate combate infecția de Candida albicans
- Propolisul previne îmbolnăvirea organismului, are acțiune antivirală, este bun în tratamentul împotriva virusului Herpes simplex
- Vindecă afecțiunile respiratorii și digestive, stimulează formarea de anticorpi
- Reduce afecțiunile cavității bucale, calmează durerea de dinți, gingivita, inhibă dezvoltarea plăcii bacteriene și formarea cariilor
- Ajută în tratamentul răcelii, gripei, febrei, tusei, pneumoniei, bronșitei, sinuzitei, faringitei, colitei, enterocolitei, infecțiilor intestinale, micozelor și altor probleme de sănătate
- Ameliorează simptomele de ulcer, combate bacteria Helicobacter Pylori, ajută la cicatrizarea leziunilor mucoasei stomacului
- Este apreciat pentru proprietățile analgezice, anestezice, antiinflamatoare, cicatrizante, antioxidante, antimicrobiene și imunostimulente.
Acest produs, dacă este colectat în condiții favorabile și este de înaltă calitate, va ajuta în menținerea sănătății și a imunității organismului. Consumul de propolis este indicat mai ales în sezonul rece, când riscul de îmbolnăvire crește.
Tinctura de propolis este un remediu naturist recomandat de medicii specialiști în tratarea polipilor colonului.
3. Mierea de albine naturală
Consumul de miere ajută în menținerea unui sistem imunitar puternic.
Mierea pură, 100% naturală, are numeroase beneficii pentru sănătate și sistemul imunitar. Acestea includ vindecarea multor boli, protejarea organismului de afecțiuni și suferințe grave, creșterea imunității și administrarea de antioxidanți și aminoacizi.
Beneficiile mierii:
- Are antioxidanți superiori care sprijină sistemul imunitar în lupta împotriva radicalilor liberi din organism
- Protejează organismul de îmbolnăvire, este un medicament excelent de care are nevoie corpul pentru a se putea apăra împotriva infecțiilor virale
- Este un medicament antitusiv natural
- Are ingrediente organice de înaltă calitate ce mențin sănătatea corpului; conține vitamine din grupul B, C și minerale – potasiu, magneziu, calciu, fier, zinc, fosfor
- Ajută în tratamentul problemelor respiratorii și în terapia cancerului
- Stimulează producția de endorfine și are efect analgezic
- Este un excelent agent antimicrobian care menține sănătatea corpului
- Mierea combate virusurile și bacteriile și este un puternic imunostimulant.
Alte produse apicole care cresc imunitatea organismului
Există anumite preparate naturiste care consolidează imunitatea organismului:
- Lăptișor de matcă – este foarte benefic pentru sănătate, fiind bogat în ingrediente active, ce oferă beneficii importante pentru corp
- Siropul realizat din miere organică, propolis, oțet de mere bio, echinacea.
Polenul
Acest aliment al albinelor este alcătuit din proteine (15-30%), carbohidrați (50-60%), antioxidanți (10%) și altele. Polenul este un produs apicol natural și are numeroase beneficii pentru organism:
- Stimulează imunitatea și crește rezistența organismului
- Are substanțe imunostimulatoare și fitonutrienți
- Ajută la menținerea imunității
- Are vitamine B și aminoacizi, oferă un plus de energie corpului
- Ajută împotriva stresului, combate simptomele postmenopauzei și bufeurile, scade riscul de boli de prostată
- Are fibre care reglează tranzitul intestinal, ajută la eliminarea toxinelor și la absorbția mai eficientă a macronutrienților esențiali pentru sănătatea corpului
- Este bogat în antioxidanți care combat rapid atacul nociv al radicalilor liberi din organism.
Având în vedere toate aceste aspecte, este clar de ce consumul de polen este o alegere bună pentru menținerea sănătății.
Căpăceala de miere este un medicament natural creat de albine, bun pentru multe afecțiuni.