Alegerea locului unde veti naste

0
109
Alegerea locului unde veti naste

Alegerea locului unde veti naste nu este intotdeauna la indemana noastra, cele mai multe mamici isi aleg medicul cu care vor naste, urmandu-l in spitalul in care lucreaza. Ajunse acolo exista posibilitatea sa fie dezamagite de conditiile pe care le gasesc. De asemenea alegerea locului unde veti naste nu suporta variante in cazurile in care in orasul in care locuieste mamica in cauza nu exista decat un spital, maxim doua.

Mamicile care locuiesc intr-un oras mare trebuie sa ia in calcul si conditiile din spital. Exista spitale de stat curate, cu un personal amabil, asa ca este bine sa va intereseze si acest aspect. Alegerea locului unde veti naste este foarte importanta, chiar daca aveti un medic cu care doriti sa nasteti, trebuie sa aveti in vedere ca in momentul nasterii copilul va fi preluat de un neonatolog, medicul cu care ati nascut fiind specializat numai pe partea de ginecologie.

Este bine sa va interesati si ce medici neonatologi lucreaza in spital, ce competente au acestia si cat sunt de laudati de diferiti parinti. Exista site-uri specializate care ofera o nota medicului in cauza si care isi culeg datele de la fosti pacienti. De fiecare data cand aflati numele unui medic puteti sa il cautati prin intermediul unui motor de cautare si sa vedeti ce puteti afla despre activitatea anterioara a medicului in cauza.

Alegerea locului unde veti naste nu trebuie sa fie lasata la voia intamplarii, daca aveti un spital care v-a placut incercati sa gasiti acolo un medic care sa corespunda cerintelor dumneavoastra. Sfatul nostru este sa va alegeti un medic care sa fie aproape de dumneavoastra, sa va raspunda la intrebari, sa va lamureasca acolo unde aveti nelamuriri si nu in ultimul rand sa va puteti baza pe ajutorul sau.

Un medic care refuza sa va dea numarul de telefon, pentru a-l folosi in caz de urgenta, pentru ca sarcina este o perioada care poate avea nevoie de asistenta medicala imediata, este un medic cu care nu doriti sa aveti de-a face. Medicul dumneavoastra trebuie sa poata fi contactat la orice ora din zi sau din noapte. Sarcina poate avea o evolutie care se poate precipita, nasterea poate aparea spontan, iar medicul dumneavoastra va trebui sa fie contactat.

Daca aveti de unde alege, avand in vedere ca locuiti intr-un oras mare, este bine sa alegeti, chiar daca timpul se scurge si sarcina evolueaza. Refuzul unui medic de a va primi sub observatie atunci cand sarcina este avansata nu este justificat si vine cel mai probabil pe fondul unei neincrederi in propriile cunostiinte ale respectivului medic. Faptul ca aveti o sarcina avansata nu trebuie sa constituie un motiv pentru refuz din partea unui medic competent.

Daca ati gasit un medic care va satisface din toate punctele de vedere, interesati-va si unde lucreaza, iar daca nu va place spitalul in cauza intrebati-l daca mai are colaborari si cu alte spitale, este foarte posibil sa colaboreze si cu alte spitale. De asemenea clinicile particulare care au dotarile necesare unei nasteri, fie ea prin cezariana sau pe cale naturala, va ofera sansa de a va alege medicul, chiar daca acesta nu lucreaza in clinica respectiva.

Bineinteles in acest caz va trebui sa il intrebati si pe medicul dumneavoastra daca este de acord sau mai bine daca are timpul necesar ca in cazul unei nasteri sa se poata deplasa in clinica cu pricina. Daca nasteti prin cezariana si medicul dumneavoastra este de acord sa faca operatia in clinica particulara pe care ati ales-o atunci situatia este mai usoara, pentru ca in acest caz veti stabili impreuna cu medicul dumneavoastra data si ora operatiei.

Dupa cum am mentionat anterior alegerea locului unde veti naste nu este de neglijat, de aceasta alegere depinde siguranta dumneavoastra si nu in ultimul rand siguranta celui mic care in nici un caz nu trebuie sa fie pe planul doi.

unde nasti

Alegerea locului unde veti naste este mai dificila in cazul in care sunteti o mamica dintr-un orasel, care nu sta foarte bine la capitolul spitale, si in care este foarte probabil sa nu existe clinici particulare ale caror dotari sa suporte o nastere prin cezariana sau pe cale naturala.

Citește și:  Ce impact are muzica asupra noastra, cum ne afecteaza starea de spirit?

Nici in aceste conditii insa alegerea locului unde veti naste nu trebuie neglijata. In acest caz aveti trei variante: fie cautati un oras mai mare aflat in apropiere si care va este accesibil rapid, fie nasteti la domiciliu cu ajutorul unei moase, fie nasteti intr-un spital sau dispensar local. Daca aveti un oras mare in apropiere lucrurile sunt mai simple, faceti o vizita in acel oras, interesati-va despre spitalele care exista si nu in ultimul rand despre reputatia personalului medical.

Va puteti alege un medic bun care lucreaza intr-un spital ingrijit sau puteti alege un medic bun care lucreaza intr-o clinica particulara. Bineinteles ca pe primul loc in alegerea locului unde veti naste trebuie sa fie competenta medicului ginecolog, dar si a echipei de neonatologi, abia apoi conditiile din spital.

Din pacat marea majoritate a spitalelor noastre nu au conditii umane pentru desfasurarea unei activitati de acest calibru, insa se pare ca incet-incet aceasta situatie se va remedia. Situatia spitalelor din Romania a intrat atat in atentia presei nationale, cat si in atentia presei internationale. Avand in vedere ca puterea presei este suficient de mare incat sa determine o schimbare, este posibil ca pe viitor sa ne punem doar problema competentei medicului.

In cazul in care nu locuiti langa un oras mare sau accesul la acesta va este ingradit, fie din cauza lipsei de transport, fie din cauza anotimpului care poate bloca anumite rute, nu aveti decat variantele: fie de a naste intr-un spital sau dispensar local, fie de a naste acasa. Ambele variante sunt pline de riscuri, in cazul in care aveti o nastere cu complicatii.

Este foarte posibil ca atat personalul, cat si dotarea spitalului local sa fie precara si sa nu se poata actiona benefic in rezolvarea situatiei. De asemenea in cazul in care nasteti acasa, moasa care va asista sau daca aveti noroc medicul care va asista nu va avea ustensilele necesare si foarte probabil nici competenta necesara de a actiona in consecinta cu gravitatea situatiei.

Alegerea locului unde veti naste este foarte importanta chiar daca sunteti din mediul urban sau rural, copilasii ce vin pe lume sunt foarte importanti, iar soarta lor se scrie in primele clipe de viata. Soarta lor sta in mainile dumneavoastra asa ca va recomandam sa va comportati responsabil si sa luati in calcul orice probleme pot aparea. Nu mergeti la primul medic pe care il gasiti pentru ca au existat nenumarate cazuri in tara noastra in care acestia s-au dovedit incompetenti, iar urmarile au fost extrem de grave.

Exportul de medici cu care se confrunta tara noastra este socant, cei ramasi in urma pot fi medici buni sau mai putini buni. Nu va opriti la un medic daca ceva din comportamentul sau va deranjeaza, mergeti mai departe pana gasiti ce va doriti, pentru ca ce va doriti trebuie sa existe. Daca ati gasit un medic bun, asigurati-va ca acesta nu este suprasolicitat si ca inca isi mai poate tine cuvantul de a va ajuta in orice situatie.

Nasterea este o urgenta, medicul trebuie sa fie prezent la nastere, soarta copilului depinde de prezenta sa, nu lasati soarta copilului dumneavoastra in mainile primului medic pe care il intalniti, ajutati copilul sa aiba un inceput bun, pentru ca va asiguram ca nu vreti sa treceti prin cosmarul de a dezvolta un copilas sanatos, care din cauza unui personal medica incompetent ramane cu sechele.

Nu puteti indrepta ceva atunci cand este prea tarziu, tocmai de aceea mai bine va asigurati ca ii oferiti celui mic tot ce este mai bun si cautati un medic si un personal medical care se comporta adecvat si care are competenta necesara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.