Una dintre cele mai benefice legume pentru sanatatea organismului este sfecla rosie, ea are proprietati de neegalat printre toate legumele care se cunosc. In acest articol va prezentam un mod de a prepara sfecla rosie astfel incat sa extragem din ea maximum de proprietati necesare corpului.
Dupa cum se stie sucul de sfecla rosie trebuie consumat in amestec cu sucul de mere diluat. Pentru aceasta avem nevoie de 2 kg de sfecla rosie si 1 kg de mere, dar si 1,5 litri apa fiarta. Se spala sfecla si merele, se curata de coaja si se taie in bucati mari.
Apoi se pun toate bucatile de mere si sfecla rosie in apa clocotita intr-un borcan cu capac, se inchide foarte bine si se lasa sa stea la loc cald timp de 7 zile. Aceasta bautura este un adevarat medicament bogat in vitamine, benefic asupra intregului corp. Se bea in cantitate mica, deoarece sucul de sfecla rosie in catitate mare este contraindicat.
Beneficiile sucului de sfecla rosie pentru organism:
- Ajuta in tratamentul anemiei.
- Imbunatateste digestia, normalizeaza functia intestinului si stomacului.
- Trateaza anemia si afectiunile ficatului, rinichilor si vezicii biliare.
- Este indicat sub forma de gargara in vindecarea inflamatiilor de la nivelul gatului.
- Ajuta la eliminarea tuturor toxinelor din colon, curata limfa.
- Creste numarul de globule rosii din sange.
- Ajuta la eliminarea acidului uric din organism.
- Previne formarea cheagurilor de sange si ajuta in tratamentul lor.
- Scade riscul de a dezvolta cancer.
- Imbunatateste acuitatea auditiva, previne pierderea auzului.
- Mareste cantitatea de oxigen care ajunge la muschi.
- Ajuta in tratamentul aterosclerozei si hipertensiunii arteriale.
- Imbunatateste capacitatea de invatare, memoria si in general functiile cerebrale.
- Trateaza insomnia, anxietatea, ajuta sistemul nervos datorita continutului mare de magneziu.