Pensule pentru machiaj

0
277
Pensule pentru machiaj

Orice femeie doreste la un moment dat sa achizitioneze un set de pensule pentru machiaj, cum sunt cele pe care le au intotdeauna make-up artistii profesionisti, pe care sa le utilizeze pentru a crea frumoase nuante, lumini si umbre pe fata ei.

In prezent exista foarte multe pensule pentru machiaj, de diferite forme si materiale, insa pentru a obtine un machiaj frumos si de calitate nu este necesar de a avea un arsenal complet de la A la Z, sunt suficiente doar cateva pensule fundamentale pentru a intretine frumusetea tenului. Acestea sunt: o pensula pentru pudra, o pensula pentru fard de obraz, doua sau trei pensule pentru ochi si una pentru buze.

Desi pare usor, totusi se intampla ca la o parfumerie, unde oferta este foarte mare, sa nu reusim sa ne decidem ce sa cumparam. De aceea vom face o mica clasificare a pensulelor de machiaj.

Pensula pentru pudra de ten

Aceasta este cea mai mare, are pamatuful pufos si des, fapt ce ajuta la uniformizarea pudrei pe toata suprafata tenului. La final, aceasta pensula este folosita si pentru indepartarea surplusului de machiaj.

Pensula pentru fard de obraz

Are pamatuful oblic pentru a facilita intinderea fardului mult mai usor si mai bine, fara a lasa eventuale pete inestetice in anumite zone. Tot cu aceasta pensula se indeparteaza surplusul de machiaj si eventual se uniformizeaza culoarea.

Pensula pentru fond de ten

Este foarte eficienta pentru intiderea fondului de ten, fiind folosita intotdeauna de make-up artistii. Multe femei obisnuiesc sa aplice fondul de ten cu ajutorul unui burete sau cu degetele, insa folosirea acestei pensule este mult mai practica, iar fondul de ten care este intins cu ajutorul ei creeaza un aspect mai natural.

Pensula evantai pentru fard si pudra de obraz

pensule machiaj

Are pamatuful moale, nu foarte des si in forma de evantai, cu rol de a corecta si mai putin de a machia. Se foloseste pentru aplicarea pudrei in zona din jurul ochilor. De asemenea, dupa ce a fost aplicat fardul, cu aceasta pensula si putina pudra se estompeaza anumite pete sau linii inestetice care apar intre culoarea fardului si cea naturala a tenului.

Citește și:  Coafuri antice, ultra-elegante, cu un look de zeiță, potrivite pentru orice ocazie

Pensula pentru ruj

Se utilizeaza pentru nuantarea buzelor cu ruj, ea avand posibilitatea prin pamatuful scurt, aspru si usor rotunjit sa controleze cantitatea de ruj aplicata si sa creeze un efect de buze pline.

Pensula pentru contur

Aceasta este pensula cu pamatuful cel mai mic, cu rol in trasarea unui contur perfect al buzelor. De asemenea poate fi folosita cu succes si in trasarea unei linii perfecte in jurul ochilor.

Pensula pentru fard

Aceasta pensula de ochi are pamatuful mic si moale, cu forme rotunjite astfel incat sa permita crearea de diferite umbre si de a ajunge chiar si in coltul interior al ochiului. Este foarte practica, se foloseste usor si permite intinderea culorilor foarte bine.

Pensula pentru anticearcan

Are pamatuful foarte fin si moale, fapt ce permite sa fie folosita foarte usor si in colturile ochiului. Foarte multe femei se ajuta de degete cand vor sa foloseasca anticearcanul, insa make-up artistii folosesc intotdeauna aceasta pensula deoarece acopera usor, uniform si creeaza un aspect natural.

In comert pot fi cumparate pensule cu pamatuf din fire naturale sau sintetice. Intre aceste doua tipuri de pensule exista mari diferente. Cele cu fire naturale (capra, jder, nurca, ponei, veverita sau bursuc) absorb mai bine pudra, uniformizeaza mai frumos si sunt scumpe. Cele sintetice sunt mai ieftine si de obicei se folosesc pentru aplicarea produselor de machiaj sub forma de crema, pentru ca substantele uleioase nu sunt absorbite de firele sintetice si pot fi intinse complet pe suprafata pielii.

Pentru curatarea pensulelor exista produse speciale in comert sau se poate folosi doar apa calduta si sapun neutru. Acest procedeu de curatare trebuie sa se faca la intervale scurte de timp, deoarece produsele cosmetice incarca destul de mult pamatuful pensulelor si de asemenea in timp se aduna praf care poate irita tenul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.