Pepenele, cel mai racoritor fruct al verii

0
147
Pepenele, cel mai racoritor fruct al verii

In zilele toride de vara sunt recomandate alimentele lejere, proaspete si bogate in saruri minerale (care se pierd prin transpiratia cauzata de caldura). Pepenele este considerat cel mai revigorant fruct al verii probabil datorita continutului sau mare de apa. Acest fruct este foarte mult apreciat si pentru continutul sau de minerale care sunt utile in special pentru combaterea starii de epuizare si oboseala din timpul verii, cand este foarte cald. Pulpa fructului contine saruri minerale, zaharuri simple si vitamine (in special vitamina C si A).

Calitatile sale nutritive se datoreaza continutului mai mare de potasiu si mai mic de magneziu – ceea ce il face foarte revigorant pentru organism, foarte bun pentru a acoperi pierderea de minerale ce survine prin transpiratie in timpul verii. Este usor de digerat tocmai pentru ca are un continut mare de apa de 90%.

Pepenele este recomandat in dietele de slabire deoarece are un aport caloric destul de scazut, creeaza un efect de satietate si nu de ingrasare, este foarte dulce, racoritor, are rol diuretic si de curatare a organismului.

Citește și:  Care sunt proprietatile curmalelor, fructele palmierului Phoenix dactylifera?

Unii cercetatori considera ca acest fruct ar avea proprietati hipotensive de reducere a presiunii sangelui, insa in realitate acest lucru nu a fost inca demonstrat. Pentru proprietatile sale de regenerare a tesuturilor, revigorante, gustul dulce si bun, este un bun remediu pentru arsurile solare din timpul verii.

Se foloseste pentru uz extern sub forma de cataplasma peste inflamatii si arsuri solare usoare. Semintele sale nu sunt periculoase pentru sanatate insa este recomandat sa nu se manance foarte multe deoarece ar putea exista posibilitatea aparitiei unor mici probleme intestinale.

Pepenele verde trebuie consumat ca atare la inceputul mesei, rece de la frigider.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.