Vinetica (Lycopus Virginicus)

0
1601
Vinetica (Lycopus Virginicus)

Vinetica (Lycopus Virginicus) este o planta ce face parte din familia Lamiaceae Ajuga Reptans. Aceasta este o floare comuna ce se gaseste pe campii, printre fanete, tufisuri si poieni. Pe langa frumusetea sa salbatica, aceasta planta este una care ajuta in tratamentele naturiste si care detine proprietati terapeutice.

Vinetica este formata din stoloni repenti aflati la baza tulpinii, avand o corola albastra. Buza sa superioara are doar doi lobi mici, iar frunzele sunt glabre, eliptice, ondulat crenate pe margini.

Aceasta planta nu are doar o infatisare placuta, ci si proprietati benfice asupra organismului atunci cand este folosita in mod corect. Se foloseste in general partea aeriana a plantei care indeplineste rol antiinflamator, antigonadotrop, astringent, antitirotropic, este slab diuretic, slab narcotic, un bun sedativ si tonic cardiac.

Radacina de vinetica este recomandata pentru afectiuni ale glandei tiroide, in special in cazul gusii endemice sau a maririi tiroidei. Printre calitatile sale terapeutice se afla:

  1. Agent de dezintoxicare eficient in indepartarea metalelor grele din organism
  2. Radacina ar oferi protectie impotriva radiatiilor
  3. Radacina plantei este benefica in ceea ce priveste reglarea ritmului cardiac si in cazul palpitatiilor
  4. Refacerea smaltului dentar
  5. Radacina este un posibil intensificator al neuro-transmitatorilor
  6. Radacina ar avea o actiune similara digitalinei
  7. Radacina are un efect fortifiant asupra tesuturilor.
Citește și:  Cele mai faimoase rochii de seara din istorie

Vinetica este deci mai mult decat doar o buruiana care se gaseste pe campii si prin poieni. Aceasta se dovedeste a fi un bun vindecator atunci cand este folosita asa cum trebuie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.