Sarcina – stiati ca…?

0
184
Sarcina - stiati ca…

Sarcina – stiati ca, din trei sfaturi pe care le primesti ca viitoare mamica, macar unul nu este bazat pe realitate? Exista multe mituri, sfaturi batranesti si neadevaruri in ceea ce priveste sarcina unei femei si odata ce ramai insarcinata, macar o persoana se trezeste sa iti dea sfaturi cel putin ciudate!

Asadar, sa incepem prin a arata diverse neadevaruri riscante in ceea ce priveste posibilitatea de a ramane insarcinata! Sarcina – stiati ca puteti ramane insarcinata chiar de la primul contact sexual, la dezvirginare? Chiar sunt mai multe sanse, deoarece esti mult mai fertila la o varsta frageda! Din aceeasi categorie, stiati ca aveti sanse sa ramaneti insarcinata chiar si in timpul menstruatiei? Multe tinere se bazeaza pe faptul – neadevarat – ca in aceasta perioada este sigur sexul fara protectie! Insa daca fertilitatea este mare si ciclul menstrual neregulat, aveti sanse sa va treziti peste noapte cu burtica!

Sarcina – stiati ca nu conteaza ce pozitie sexuala sau ce loc alegeti? Puteti ramane insarcinate si daca faceti sex din picioare si daca faceti sex in apa! Se pierde multa sperma, dar este de ajuns ca cativa bravi spermatozoizi sa isi bage capsorul! La fel, puteti foarte bine sa concepeti un bebe si daca partenerul nu ejaculeaza in interior – caci lichidul seminal rezultat din lubrifiere contine destui mici spermatozoizi care sa va faca o bucurie!

Sarcina – stiati ca greturile matinale intense din primul trimestru nu arata in nici un caz ca veti avea o fetita? Este una din acele vorbe vechi si “intelepte”, fara absolut nici o legatura cu realitatea! Prezenta greturilor si intensitatea acestora este legata de activitatea hormonala – diferita la fiecare femeie insarcinata!

Sarcina – stiati ca nu trebuie sa mancati cat pentru doi, oricat va bate la cap mama sau soacra? Este important nu cat mananci, ci ce anume mananci si este mult mai sanatos pentru trupul tau si pentru copil daca iei mai multe mese usoare pe zi decat daca te imbuibi de doua ori pana nu mai incape nimic! Digestia este astfel usurata si se asigura necesarul de proteine si de vitamine copilului.

La fel, nu este adevarat nici pe departe ca daca poftesti la ceva, trebuie sa mananci neaparat acel preparat, altfel copilul se va naste cu un semn in forma acelei mancari! Daca ar fi asa, am avea probabil multi copii cu inghetate pe fundulet! Daca poftesti la ceva, este ok sa iti satisfaci pofta, insa daca visezi prea des la cartofi prajiti sau shawarma, mai bine inghite in sec si apeleaza la fructe – sunt mult mai sanatoase pentru amandoi!

Sarcina – stiati ca este extrem de recomandat sa faceti sport? Femeile batrane va spun poate ca daca faceti sport “zguduiti copilasul”, insa este un neadevar! Consultati-va cu medical vostru si alegeti un sport care nu prezinta nici un risc, caci este foarte sanatos pentru trupul tau, starea ta de spirit si pentru bebe! Va puteti face un program de exercitii de gimnastica simple, yoga, inot sau mersul pur si simplu pe jos!

sarcina

Inca una venita din “intelepciunea” batraneasca: la fel ca si in timpul menstruatiei, in timpul sarcinii trebuie sa evitati baile! Singurul lucru adevarat este ca mai bine evitati baile fierbinti, caci apa fierbinte duce la scaderea tensiunii arteriale – in rest, simtiti-va libere sa savurati o baie parfumata!

Citește și:  Am probleme cu respiratia, ce pot face?

Sarcina – stiati ca sexul nu este daunator copilului si poate fi chiar extrem de satisfacator? Pe vremuri, se considera ca femeile insarcinate trebuie sa ramana neatinse, asta din cauza ca aveau o conditie speciala, dar si din superstitia amuzanta cum ca penisul ar putea impinge bebelusul! Astazi chiar se recomanda sexul in anumite pozitii confortabile (de exemplu, pozitia lingura), caci imbunatateste starea de spirit a viitoarei mamici si ii aminteste ca este femeie! Un lucru interesant: se spune ca daca faceti sex la termen, grabiti venirea bebe-ului pe lume – aceasta nu a fost demonstrata, dar arata clar ca sexul nu este riscant decat in conditiile in care viitoarea mama are anumite probleme de sanatate – medicul va va sfatui!

Sarcina – stiati ca aveti, de fapt, voie sa consumati moderat o ceasca de cafea pe zi si chiar – mai rar – cate un pahar de vin? Nu trebuie ca femeia insarcinata sa isi refuze prea multe – asta ii afecteaza starea generala si ii poate provoca tristete. Ceea ce este riscant, caci numarul de femei care se confrunta cu depresii in timpul sarcinii este in crestere!

Asa ca daca placerea voastra este o ceasca de cafea sau putin vin din cand in cand, nu va opriti – totul trebuie facut cu moderatie. Din pacate pentru fumatoare insa, fumatul este strict interzis: toxinele continute de o tigara trec prin placenta, putand afecta fatul. Multe femei spun ca au fumat cate o tigara-doua pe zi, iar copilul nu a avut nici un fel de probleme – dar chiar vrei sa risti?

Sarcina – stiati ca unele dintre vorbele batranesti au, totusi, urme de adevar? De exemplu, se spune ca la fiecare sarcina, femeia pierde cate un dinte! Ce este adevarat: sarcina determina pierderea calciului din oase si dantura, astfel, daca nu ati avut in organism o rezerva sanatoasa de calciu, va confruntati, intr-adevar, cu riscul de a pierde cate un dinte! De aceea, este important ca femeia insarcinata sa aiba chiar dinainte o alimentatie sanatoasa si sa recurga si la suplimente alimentare si va fi ferita sa devina stirba!

Sarcina – stiati ca, cu cat viitoarea mamica este mai tanara, cu atat creste riscul de a experimenta depresia in timpul sarcinii sau postnatala? Aceasta deoarece tinerele se pot simti nepregatite sau pot avea diverse regrete cauzate de lucrurile la care au renuntat – studii, cariera, distractii, fumat etc. Singurele modalitati de a evita aceste depresii sunt sprijinul partenerului, dar si a celorlalte rude, menajarea tinerei (sarcinile gospodaresti ar trebui puse in seama altcuiva) si gasirea unor activitati interesante prin care sa isi petreaca timpul! De aceea si activitatile sportive si sexul sunt atat de benefice, caci imbunatatesc considerabil starea de spirit si relaxeaza!

Si in final: sarcina – stiati ca este cel mai minunat dar pe care il puteti primi?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.