Arborele de scortisoara chinezeasca, cunoscut si sub denumirea de Cinamomum Cassia, sau scortisoara chinezeasca, este un arbust vesnic verde caracteristic Chinei de sud, Indiei si Vietnamului.
Scortisoara chinezeasca este similara celei de Ceylon si impartaseste aceleasi utilizari. Scoarta sa aromatica o transforma intr-o mirodenie cautata pentru savoarea si mirosul imbietor. Curios este faptul ca si mugurii scortisoarei chinezesti sunt utilizati pentru aroma lor.
Arborele de scortisoara chinezeasca poate atinge inaltimi de pana la 15 metri si are o scoarta de culoare gri cu frunze lungi si dure, de nuanta rosiatica in tinerete.
Savoarea scortisoarei chinezesti este mai putin delicata decat cea de Ceylon, tocmai din aceasta cauza fiind mai ieftina. Textura pudrei de scortisoara este mai dura si subtire decat cea a scortisoarei adevarate.
Scortisoara de Cassia este utilizata ca si mirodenie in confectionarea deserturilor, a patiseriei si carnii. Se foloseste in general la retetele de curry si este mult mai populara in Statele Unite ale Americii decat in restul lumii.
Scortisoara chinezeasca este utila in medicina traditionala chineza, fiind considerata una din cele 50 de ierburi fundamentale. Agentiile de sanatate europene considera ca scortisoara chinezeasca ingerata in cantitati mari poate dauna organismului.