Cum scap de cosuri?

2
2025
Cum scap de cosuri

La intrebarea „cum scap de cosuri?” se gasesc multe raspunsuri, fiecare gasindu-si dupa posibilitati metoda potrivita de vindecare. Cosurile pot fi combatute atat prin metode traditionale, cat si prin metode naturiste, insa vindecarea si disparitia uratului cos depinde si de gravitatea si cauzele aparitiei sale. Toata lumea se confrunta macar o data in viata cu aparitia cosurilor oribile care parca strica toata ziua. Adolescentii sunt cei care sufera cel mai mult de pe urma acestor mici inconveinente care parca ajuta la coborarea intregului cer peste ei. Cele mai comune si eficiente tratamente vor fi insa detaliate mai jos.

Un raspuns la eterna intrebare „cum scap de cosuri?” este gheata. Ati citit bine, Gheata! Aceasta ajuta foarte mult in ameliorarea inflamatiei cosului peste noapte. Tot  ce trebuie sa faceti este sa infasurati o bucata de gheata intr-un material pentru ca mai apoi sa il puneti pe cos timp de jumatate de minut. Acest mic tratament trebuie repetat de mai multe ori pe zi pentru ca inflamatia sa scada iar porii sa fie inghetati in asa fel incat sa lase uleiurile si praful sa iasa la suprafata. In cazul cosurilor rosii, gheata este un remediu rapid si eficient.

Cosurile de pe fata pot fi tratate si cu ajutorul sucului de lamaie. Unul dintre cele mai usoare moduri cum scap de cosuri poate fi folosit oricand si oriunde. Sucul de lamaie pus direct pe „rana”, aplicat seara inainte de culcare, are cele mai bune rezultate. Zeama de lamaie proaspata intra in piele peste noapte si usuca umflaturile si cosurile, facandu-le mult mai mici sau chiar ajutand la disparitia lor completa pana a  doua zi.

Si mierea sau uleiul arborelui de ceai pot ajuta in tratarea cosurilor cu succes. Dupa spalarea fetei, aceste tratamente naturiste pot fi aplicate pe fata curata, ajutand la disparitia cosurilor. Mierea si uleiul din arbore de ceai actioneaza in general mai eficient in tratarea cosurilor mici.

Raspunsul intrebarii „cum scap de cosuri?” poate veni si cu ajutorul pastei de dinti. Pasta de dinti reprezinta unul dintre cele mai comune si eficiente tratamente rapide, constand doar in aplicarea de pasta de dinti pe cos inainte de culcare. A doua zi dimineata este de preferat sa va spalati pe fata pentru a observa imbunatatirile prezente la nivelul pielii. Pentru o eficacitate crescuta, este bine ca pasta de dinti sa ramana pe cos timp de minim 30 de minute. Toate pastele de dinti din comert au un efect benefic asupra cosurilor, uscandu-le si permitandu-le sa se vindece destul de repede. Trebuie sa aveti grija insa daca aveti pielea sensibila, pentru ca aplicarea pastei de dinti pe o piele ceva mai sensibila duce la senzatii de arsura.

Citește și:  Adenomul de prostata - cauze, simptome si tratament

cum scapam de cosuri

Si mastile de fata pot duce la ameliorarea cosurilor si chiar la disparitia lor. O masca de fata cu scortisoara si miere hidrateaza pielea si curata porii. O astfel de masca trebuie facuta in casa, aplicata seara inainte de culcare, si lasata sa actioneze pana dimineata. Pe langa faptul ca actioneaza la nivelul cosurilor, aceasta masca mai ajuta si la improspatarea tenului.

Pe langa metodele naturiste de tratare a cosurilor, puteti apela si la produse farmaceutice. Produsele ce contin acid salicilic sau peroxid benzoat sunt cele mai bune in tratarea cosurilor, insa trebuie sa aveti grija cum le dozati. Cele mai multe produse de tratare a cosurilor sunt cremele pe care trebuie sa le dozati cu grija pentru a nu produce arsuri sau iritatii la nivelul pielii.

Daca nici unul dintre tratamentele de mai sus nu va ajuta sa scapati de acnee, atunci va puteti raspunde intrebarii „cum scap de cosuri?” cu ajutorul mastilor de sulf. Aveti insa grija sa nu lasati acest produs pe fata pentru intreaga noapte.

Trebuie sa aveti grija, inainte de a aplica orice fel de tratament pentru fata trebuie sa o curatati. Nu ajungeti nici in cealalta extrema, insa nu va curatati fata prea des, pentru ca veti provoca uscarea acesteia. O curatire corecta a fetei se face de doua-trei ori pe zi cu sapun sau cu un produs special de curatare a cosurilor. Clearasil gel sau alte tratamente asemanatoare zilnice ajuta la pastrarea unui ten sanatos, fara imperfectiuni. Un sfat ce ar trebui urmat de toata lumea este modul de uscare a pielii fetei. Este recomandat sa va tamponati fata pentru a o usca si nu sa o frecati.

Desi poate parea o necesitate sau o actiune de care nu va puteti feri, incercati sa nu va stoarceti sau rupeti cosurile. Pe deasupra, incercati sa va schimbati si dieta pentru a preveni aparitia cosurilor. Incercati mancaruri bogate in vitamina A si C, consumati apa si evitati mancarurile bogate in zaharuri pentru ca acestea predispun la aparitia cosurilor.

2 COMENTARII

  1. Sunt multe tratament impotriva acneei care promit rezultate, dar putine sunt care actioneaza cu adevarat si fara sa aiba efecte secundare. Eu pot sa zic ca am incercat foarte multe tratamente impotriva acnee, chiar imi pierdusem speranta, ca o sa raman mereu cu acnee si puncte negre. Pe mine m-a scapat de acnee un tratament pe care l-am primit de la un doctor dermatolog foarte bun. Medicul mi-a dat un tratament pe baza de creme cu ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation.
    Le-am folosit dimineata si seara produsele, iar in timpul zilei tot la recomandarea doctorului am schimbat sapunul normal cu un sapun organic cu ulei 100% din arbore de ceai. Produsele pe care le-am folosit dimineata si seara sunt toate pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai si sunt creeate special impotriva acneei. Deci ritualul meu este asa: prima data imi spal tenul cu o spuma naturala, apoi continu curatarea cu o lotiune tonica si apoi aplic o crema hidratanta. Dupa cele 3 produse de curatare a tenului folosesc un gel medicinal anti-acnee.

  2. foarte eficiente produsele de la Thursday Plantation, le-am folosit cand aveam probleme cu cosurile si punctele negre si au dat rezultate, m-au vindecat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.