Proprietatile ceaiului Lapacho, considerat un antibiotic natural pentru organism

0
5386
Proprietatile ceaiului Lapacho, considerat un antibiotic natural pentru organism

In padurile tropicale din America de Sud, din Brazilia, Argentina si Paraquay apare o mare diversitate de arbori din care face parte si unul mereu verde care in perioada de inflorire are florile roz, numit Tecoma – Lapacho. Din scoarta acestui copac se prepara ceaiul Lapacho care este apreciat in multe tari pentru proprietatile lui medicinale ce ajuta la vindecarea multor boli.

Vechii incasi il numeau ,,Pomul Vietii”, avand in vedere ca acest copac traia sute de ani si putea creste inalt de pana la 30 m. In urma a numeroase studii, oamenii de stiinta au identificat si demonstrat proprietatile scoartei acestui copac Lapacho, astfel a fost numit ,,leacul pentru 100 de boli”.

Proprietatile medicinale si beneficiile pentru organism ale ceaiului Lapacho

Ceaiul Lapacho nu vindeca orice boala insa stimuleaza si grabeste procesul de vindecare alaturi de un tratament medical conventional.

Are numeroase proprietati medicinale, din care fac parte: cele analgezice, antiparazitare, antibacteriene, antioxidante, laxative, calmante, anticancerigene, antiinflamatorii si altele. Proprietatile sale vindecatoare sunt chiar mai mari decat ale ginsengului.

Ceaiul este recomandat persoanelor care sufera de paraziti intestinali sau de anumite infectii bacteriene, deoarece are efect antiparazitar si antibacterian, de distrugere a parazitilor, ciupercilor, bacteriilor si de crestere a imunitatii organismului. Este un bun remediu impotriva candidei, este considerat un foarte bun antibiotic natural.

Datorita elementelor sale active are capacitatea de a opri dezvoltarea tumorilor si de a reduce numarului de celule nesanatoase, astfel este recomandat bolnavilor de cancer pentru ca ajuta la imbunatatirea starii de sanatate a acestora.

Citește și:  Ce este gripa?

Lapacho

In caz de durere, indiferent in ce parte a corpului apare, ceaiul de Lapacho are efect de calmare si de reducere a proceselor inflamatorii din tot organismul (care apar la cei ce sufera de artrita sau din cauza rigidizarii arterelor).

Este un bun remediu si pentru afectiunile sistemului digestiv, ajuta la stimularea acestuia, la buna functionare a lui si elimina senzatia de greutate din intestin.

Previne imbatranirea prematura a organismului, deoarece este un antioxidant puternic, elimina toxinele, opreste activitatea radicalilor liberi (care afecteaza negativ ADN-ul si celulele corpului).

De asemenea ceaiul de Lapacho imbunatateste tesuturile organismului, stimuleaza producerea celulelor rosii din sange (este recomandat in cazuri de leucemie) si promoveaza transferul de oxigen in vasele de sange.

Daca se bea cate o cana pe zi, poate da uneori stari de greata datorita procesului de detoxifiere, in rest nu are efecte secundare. Nu trebuie consumat in exces, deoarece in caz contrar produce stari de diaree.

Mod de preparare a ceaiului Lapacho

Ceaiul se prezinta sub forma de mici bucatele de scoarta de copac, ca niste betisoare subtiri, maronii, cu miros de lemn si gust usor amar si astringent. Poate fi preparat cu apa sau lapte, in functie de preferintele fiecarei persoane in parte. Se adauga o lingurita de planta la o cana de apa fierbinte, se fierbe timp de 5 minute, se strecoara si se bea cald. Este recomandat inainte de culcare, deoarece are efect calmant si nu contine cofeina.

Video – Copacul Lapacho si ceaiul din scoarta sa: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.