In statul Vermont din nord-estul SUA se foloseste frecvent o bautura traditionala care ajuta in tratamentul artritei. Reteta acestei bauturi apartine doctorului Jarvis – un mare vindecator din Vermont – renumit prin faptul ca isi trateaza pacientii de diferite afectiuni si boli prin intermediul remediilor populare. Unul din ingredientele acestei bauturi este otetul de mere, care a fost folosit de acest medic si in alte retete naturiste pentru vindecarea multor boli. Din categoria acestora fac parte: infectiile bacteriene, hipertensiunea arteriala si altele.
In cazul artritei este vorba despre o bautura traditionala care poate fi preparata foarte usor acasa de orice persoana. Pentru realizarea ei se folosesc urmatoarele ingrediente:
- o cana cu apa fiarta
- o lingurita de miere de albine
- o lingurita de otet de mere.
Mod de preparare: se pune o cana cu apa intr-un ceainic si se fierbe la foc mic; se da deoparte, se lasa putin sa se raceasca, apoi se adauga o lingurita de miere de albine si o lingurita de otet de mere; se amesteca bine si se bea seara cate o cana cu aceasta infuzie calda, chiar inainte de culcare.
Aceasta bautura este un adevarat leac pentru artrita. Gustul ei este placut, dulce-acrisor si efectul este extraordinar, ofera organismului o stare de bine si de sanatate.
Otetul de mere ajuta la calmarea durerilor care apar in caz de artrita si reumatism, stimuleaza recuperarea organismului la astfel de pacienti, in perioada de convalescenta, imbunatateste starea generala de sanatate.
De asemenea, otetul de mere mentine echilibrul acido-bazic, ajuta la eliminarea toxinelor din corp, intensifica metabolizarea calciului in organism, mentine sangele sanatos, creste alcalinitatea acestuia, reduce tensiunea arteriala, descompune grasimile si imbunatateste circulatia sanguina.
Otetul de mere ajuta in combaterea virusilor din organism, in tratamentul afectiunilor respiratorii si bolilor grave de la nivelul tractului respirator. Proprietatile vindecatoare ale otetului de mere sunt extraordinare, insa mai mult decat atat, acest preparat natural ajuta si in prevenirea imbatranirii premature a organismului. Specialistii care au studiat acest produs au ajuns la concluzia ca otetul de mere contine o cantitate mare de vitamine, aminoacizi esentiali, enzime si minerale, astfel se explica faptul ca are proprietati nutritive si vindecatoare foarte bune.
Acest otet ajuta si in cresterea nivelului de estrogen si testosteron, intensifica metabolismul si creste rezistenta oaselor. Poate fi folosit de persoanele predispuse la diabet zaharat de tip II, in prevenirea acestei boli (care apare de regula la adulti dupa varsta de 40 de ani), deoarece are capacitatea de a incetini cresterea nivelului de zahar in sange.
Mierea de albine este unul din cele mai bune remedii ce se folosesc in medicina populara pentru artrita. Este folosita si sub forma de comprese seara inainte de culcare, acestea realizandu-se sub forma unui unguent preparat din putina miere (aproximativ o lingura) si un galbenus de ou. Mierea de albine calmeaza durerile articulare si ajuta in tratamentul bolilor reumatismale.
Otetul de mere nu este recomandat persoanelor care sufera de afectiuni ale stomacului, de gastrita sau ulcer gastric si duodenal, iar mierea de albine nu trebuie consumata de cei alergici la acest produs apicol.