Crema pentru protecția solară se alege în funcție de tipul pielii sau de bronzul dorit?

0
162
Crema pentru protecția solară se alege în funcție de tipul pielii sau de bronzul dorit

Dacă mergi la plajă trebuie să îți iei și o cremă pentru protecție solară. Aceasta te ajută să-ți protejezi pielea de razele ultraviolete puternice și în plus poate avea și proprietăți calmante, hidratante și nutritive pentru straturile tegumentare.

Pentru a alege bine o cremă de protecție solară trebuie ținut cont de efectele ei pozițive asupra pielii, de factorul de protecție solară SPF și de fototipul pielii. Este bine să se citească cu atenție eticheta pe care sunt trecute substanțele componente și să se verifice care sunt suplimentele naturale ce ajută la îngrijirea pielii și reflectarea razelor UV.

Indiferent că se alege o cremă, un spray sau o loțiune, important este ca produsul să aibă un factor de protecție SPF adecvat pielii, menținerii sănătății acesteia și, în plus, să fie rezistent la apă, la transpirație și chiar la nisip. Pe produs este trecut indicele de protecție împotriva radiațiilor ultraviolete SPF numit și factor de portecție solară. Conținul de substanțe cu rol de protecție trebuie să fie de calitate, să aibă acțiune nutritivă, să oprească mare parte din radiațiile ultraviolete, să protejeze pielea de arsuri solare și să nu producă intoxicații sau alergii.

Substanțele de tipul oxid de zinc sau dioxid de titan oferă protecție împotriva razelor ultraviolete UVA și UVB. De asemenea vitamina E și aloe vera sunt componente benefice pentru piele, trebuie să facă parte din ingredientele cremelor pentru protecție solară.

Crema pentru protecție solară se alege în funcție de tipul de piele. Ea se aplică cu 20 de minute înainte de expunerea la soare și se întinde uniform pe față și pe corp. Dacă se face baie în mare și crema nu este rezistentă la apă, este necesar ca pielea să fie iar dată cu cremă după ce se iese afară din apă. Doza de cremă aplicată pe piele este de 2 mg/cm² și astfel factorul de protecție solară are efect. Dacă doza este mai mică este posibil ca pielea să fie afectată de radiațiile solare și să sufere de arsuri solare din cauza expunerii la soare.

Citește și:  Măsuri de prim ajutor în caz de arsuri solare – Cum putem trata rapid pielea înroșită de soare?

Persoanele brunete, cu ochi negri și care au pielea de culoare închisă pot sta la plajă și 30 de minute fără a folosi cremă pentru protecție solară și nu riscă să sufere de arsuri solare. Pentru a se expune un timp mai îndelungat au nevoie de o cremă cu factor de protecție SPF6, SPF 8 sau SPF 10.

Cei care au pielea închisă dar ochii căprui pot alege un produs pentru protecție solară cu SPF 8, SPF 10 sau SPF 15.

Persoanele cu pielea de culoare deschisă, păr blond sau castaniu și ochi căprui, trebuie să aleagă o cremă pentru protecție solară cu SPF 20, SPF 25 sau SPF 30. După ce se bronzează căteva zile pot folosi o altă cremă care să aibă factor de protecție solară mai mic, ca de exemplu SPF 8 sau SPF 10. Astfel de persoane pot suferi de arsuri solare după o perioadă de 15 minute de expunere la soare fără protecție solară.

În cazul celor cu piele de culoare deschisă, predispusă la pistrui, părul blond ori roșcat și ochi albastri sau verzi este nevoie de o cremă cu factor de protecție solară SPF 30. Aceștia au pielea sensibilă și pot suferi doar în câteva minute de arsuri solare dacă nu își protejează pielea corespunzător.

O cremă cu factor de protecție solară SPF 15 poate absorbi 94% din radiațiile ultraviolete. O cremă cu factor de protecție solară SPF 25 protejează corpul de 96% din radiațiile ultraviolete. O cremă cu factor de protecție solară SPF 30 oprește 97% din radiațiile ultraviolete. O cremă cu factor de protecție solară SPF 50 blochează 98% din radiațiile ultraviolete.

Alegerea produselor pentru protecție solară este importantă pentru a te bronza frumos și a-ți menține frumusețea și sănătatea pielii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.