Tratament eficient de reflexologie asupra labei piciorului

0
906
Tratament eficient de reflexologie asupra labei piciorului

Zonele reflexogene ale labei piciorului sunt asociate cu organe sau părți ale corpului. Picioarele susțin întreaga greutate a corpului iar slăbirea mușchilor și tendoanelor poate afecta aceste zone ale membrelor inferioare. Laba piciorului are 20 de mușchi, 26 de oase și 100 de ligamente.

De asemenea alături de oase și structurile moi laba piciorului conține vase de sânge și nervi. Pielea acoperă laba piciorului, respectiv țesuturile, oasele, vasele de sânge. Oasele labei piciorului sunt falangele, metatarsienele, cuneiformele, navicularul, cuboidul, talasul și calcaneul. Arcele labei piciorului sunt: transversal, longitudinal și median longitudinal. Lipsa arcelor poartă denumirea de platfus.

Tratamentul de reflexologie asupra labei piciorului se aplică întâi la piciorul drept și apoi la cel stâng. Mișcările trebuie să fie lente, precise, exact în zonele reflexogene corespunzătoare. Scopul tratamentului este de a crea o stare de relaxare și de a ameliora simptomele create de diferite afecțiuni. Tratamentul nu se face o perioadă prea mare de timp, ci doar aproximativ 30 de minute. Anumite mișcări și presiuni pe zonele reflexogene ajută la stimularea imunității și creșterea rezistenței organismului de a lupta cu infecțiile.

Tratamentul de reflexologie asupra labei piciorului este o formă antică de terapie care s-a dezvoltat în timp și a ajuns să fie folosită în multe țări ale lumii. Este o metodă ce ține de medicina alternativă și vine ca o completare la metodele de tratament convenționale pentru boli și afecțiuni.

Terapia este importantă pentru consolidarea sitemului imunitar al organismului, pentru detoxifiere, pentru îmbunătățirea stării de sănătate. În plus, astfel de metode de masaj sau automasaj oferă o stare de bine pacientului, are efect benefic asupra întregului organism, dar și în susținerea acestuia la nivel fizic, psihic, biologic, spiritual și chiar social. Reflexologia stimulează vindecarea corpului, eliminarea toxinelor din organism prin stimularea fluxului limfatic și a circulației sangvine.

reflexogie

Prin stimularea regiunii degetului mare de la ambele picioare se elimină blocajele energetice. Astfel se calmează durerile din corp și se contribuie la vindecarea unor afecțiuni. Potrivit terapeuților în reflexologie zonele de pe talpa piciorului corespund unor organe și sisteme ale organismului. Zonele reflexe de pe laba piciorului drept corespund organelor situate în partea dreaptă a corpului, iar cele de pe laba piciorului stâng sunt corespunzătoare organelor de pe partea stângă a corpului.

Citește și:  Care sunt simptomele ce apar în cazul balonării? Află cum se poate preveni și trata simplu această afecțiune!

Zona călcâielor corespunde organelor și testiculelor, partea inferioară a zonei centrale a tălpii este a colonului, partea superioară a zonei centrale de la piciorul drept este a ficatului, glandelor suprarenale, vezicii biliare, rinichiului drept, iar partea superioară a zonei centrale a piciorului stâng corespunde inimii, glandelor suprarenale, splinei, rinichiului drept. Partea curburii interioare centrale a tălpii este a plexului, stomacului, duodenului.

Regiunea proeminentă a tălpii piciorului drept cuprinde zone reflexe ale mușchiului trapez, umărului drept, plămânului drept, glandei tiroide și inimii. Regiunea proeminentă a tălpii piciorului stâng cuprinde zone reflexe ale umărului stâng, plămânului stâng, inimii, glandei tiroide. Degetele corespund sinusurilor frontale, ochilor, urechilor, amigdalelor, capului, gâtului, glandei pituitare și pineale.

Prin masajul anumitor zone reflexogene se pot influența pozitiv anumite părți ale corpului. Masajul se poate învăța foarte ușor și aplica de oricine. Fiecare parte a piciorului corespunde asupra unei zone a corpului. Eficacitatea acestui masaj se poate observa imediat deoarece oferă o stare interioară de bine. Principiile acestei terapii sunt de ameliorare a simptomelor organelor interne, de transmitere a unor stimuli prin intermediul receptorilor pielii și realizarea unor legături ce contribuie la vindecare.

Stimulii se transmit prin sistemul nervos central care cuprinde creierul, nervii periferici și măduva spinării. Contează forța cu care se stimulează pielea sau anumite zone reflexogene deoarece prin intermediul nervilor stimulii sunt transmiși asupra măduvei spinării, comunică cu rădăcinile nervilor autonomi. Prin intermediul creierului sau a diencefalului stimulii sunt direcționai asupra unui anumit organ. Deci între sistemul nervos și organe există o legătură sau o conexiune importantă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.