Cum scăpăm de durere şi umflarea obrazului după tratament stomatologic?

0
3447

Tu ştii cum să elimini disconfortul creat în cavitatea bucală şi la obraz după extracţia dentară? Această consecinţă a tratamentului stomatologic este frecvent întâlnită la pacienţi. De cele mai multe ori analgezicele sunt eficiente în calmarea durerii, însă, cum riscul de infecţie este mare, un medic stomatolog prescrie de obicei şi un tratament preventiv cu antibiotice.

Ce faci însă dacă durerea este intensă şi febra devine mare? Acestea sunt semne clare de infecţie care se pot trata tot prin administrarea unor medicamente. Cauzele infecţiilor pot fi extracţiile dentare, leziunile gingiilor, complicaţiile unor afecţiuni dentare. Infecţiile pot fi depistate şi prin apariţia edemului sau umflarea obrazului.

În cazul în care se produce edem şi durere locală, trebuie evitaţi toţi factorii care ar putea agrava această stare. Nu este bine să se bea lichide fierbinţi nici măcar la 3 ore după intervenţie. Apa sau alte lichide se beau cu ajutorul unui pai. Este interzis alcoolul, fumatul, mestecarea alimentelor în partea unde a avut loc lucrarea, periajul danturii în zona sensibilă a gurii, atingerea gingiilor sau a cavităţii bucale cu degetele sau cu limba, unde apar leziunile.

ceai de musetel

În astfel de situaţii disconfortul este mare, durerea şi umflarea obrazului sunt foarte neplăcute, de aceea se recomandă aplicarea unor comprese cu apă rece pe zona respectivă a feţei care reprezintă o metodă eficientă în eliminarea disconfortului. În general după orice intervenţie chirurgicală este indicat de către medic să se aplice astfel de comprese reci la nivelul obrazului timp de 3 zile.

Citește și:  Bolile aparatului respirator și simptomele lor – metode de tratament

Dacă apare chiar şi o vânătaie pe obraz după o lucrare chirurgicală la dinţi sau la gingii, nu vă îngrijoraţi, aceasta va trece după câteva zile. Unele persoane pot fi mai sensibile şi pot avea stări de anxietate în cazul unor extracţii dentare. De asemenea, unii pacienţi pot fi hipertensivi, au dificultăţi în tolerarea stresului şi necesită tratament cu medicamente contra anxietăţii.

Clătirea gurii cu ceai sau infuzie de muşeţel este un bun remediu contra infecţiilor şi edemelor care s-au produs în urma extracţiilor dentare. Este foarte importantă menţinerea igienei orale, deoarece procesul inflamator se poate agrava datorită prezenţei resturilor alimentare. Se clăteşte gura cu apă călduţă după fiecarea masă, iar pentru dinţi se foloseşte o periuţă de dinţi moale.

Nu se consumă alimente tari, condimentate, fierbinţi. Sunt recomandate alimentele moi care nu mai trebuie mestecate foarte mult în dinţi, se aleg preparatele culinare care pot fi strivite cu limba (budincă, iaurt, supă, piure de cartofi, piure de legume, tăiţei, paste, peşte fiert, etc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.