Aloe ferox, cea mai eficientă plantă de leac dintre toate soiurile de aloe

0
2044
Aloe ferox, cea mai eficientă plantă de leac dintre toate soiurile de aloe

Sunt cunoscute mai mult de 200 soiuri de aloe în lume, dintre care cea mai folosită plantă medicinală este Aloe ferox. Această plantă are substanțe amare (care cresc imunitatea organismului), de aceea este numită și Aloe amara. Acțiunea sa detoxifiantă este atât de puternică încât a fost considerată cea mai bună plantă de leac dintre toate soiurile de aloe. În plus, Aloe ferox are și proprietăți de prevenire și vindecare a multor boli, efecte benefice sănătății, despre care vom scrie în acest articol.

La fel ca alte soiuri de aloe, are frunzele, verzi-albăstrui, cu spini pe margini, lanceolate, distribuite sub forma unei rozete, iar în mijloc, chiar din inima plantei, cresc florile roșii, galbene sau portocalii, sub forma unei inflorescențe dense.

Această plantă are aplicații teraputice și medicale, este folosită în tratamentul gutei, tromboflebitei, constipației, diabetului, reumatismului, candidozei. Poate fi un bun remediu în ameliorarea durerilor reumatismale deoarece conține substanțe antiinflamatoare, care reduc stările rele și dureroase ce apar în astfel de crize, pot restabili mobilitatea articulațiilor. Fitosterolii din Aloe ferox sunt eficienți în tratamentul diabetului, ajută la scăderea glicemiei, pot fi folosiți în cazuri de diabet zaharat de tip 2. Planta are proprietăți benefice pentru organism, ajută în detoxifierea acestuia, în tratamentul tromboflebitei.

Substanțele amare din Aloe ferox și alte elemente active normalizează tensiunea arterială, previn tumorile și consolidează sistemul imunitar al organismului. Planta are acțiune de combatere a candidozei, de creștere a rezistenței organismului în lupta contra infecțiilor. Substanțele amare au rolul și de a stimula pofta de mâncare, însă acest efect este stopat de substanțele rășinoase din compoziția plantei.

Citește și:  Stiati ca seva vitei de vie ajuta la vindecarea bolilor de ochi?

aloe ferox

În plus cercetărorii au ajuns la concluzia că planta are efect diuretic, laxativ și de ardere a caloriilor din organism, fapt pentru care este considerată eficientă pentru scăderea în greutate, pentru tratamentul supraponderabilității și obezității. Prin administrarea preparatelor farmaceutice cu Aloe ferox se inhibă pofta de mâncare, se ard caloriile, se stimulează metabolismul, procesele digestive, se elimină toxinele din organism și se curăță organismul de materii reziduale.

Planta are efect de prevenire și ameliorare a simptomelor diferitelor forme de cancer, precum sunt: cancerul de piele, cancerul pulmonar, leucemia, cancerul de colon. Manoza din Aloe ferox poate ajuta în tratamentul leucemiei. Despre zaharurile din plantă se spune că ar fi importante pentru proliferarea bifidobacteriilor din intestinul gros și astfel Aloe ferox ar preveni cancerul de colon.

De asemenea, prin vindecarea constipației și prevenirea acestei afecțiuni, Aloe ferox menține sănătatea colonului. Prin efectul antioxidant, detoxifiant, de creștere a producției de colagen, planta îmbunătățește aspectul tegumentului și previne cancerul de piele.

Aloe ferox nu trebuie folosită de către femeile însărcinate sau care alăptează, de persoanele care suferă de colită ulcerativă, ulcer gastric, obstrucție intestinală, apendicită, gastrită acută și alte boli gastrointestinale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.