In urma unui studiu care a durat 28 de ani, cercetatorii francezi au descoperit ca barbatii care beau vin in cantitate moderata au un risc scazut de a muri de boli cardiovasculare si de cancer. Studiu s-a efectuat pe un numar foarte mare de persoane, care aveau varsta cuprinsa intre 40-65 de ani.
Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca persoanele care beau vin in loc de alte bauturi alcoolice sunt mai sanatosi, insa s-au referit la un consum moderat, nu la cei care sunt dependenti de alcool.
Studiul a fost facut pe mii de oameni si rezultatele au fost clare: consumul moderat de vin reduce cu 20% riscul de a muri de cancer si cu 40% riscul de a muri din cauza bolilor cardiovasculare.
In SUA cercetatorii au demonstrat ca vinul rosu nu afecteaza durata de viata la femei. De asemenea, cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca vinul rosu are efect bun asupra auzului.
Conform unui studiu facut in legatura cu boala Alzheimer ei au analizat vinul rosu si au descoperit resveratrolul din vin care este bun impotriva pierderii auzului, a imbatranirii si a bolii Alzheimer. Ei bine persoanele care stau intr-un mediu zgomotos si au senzatia ca nu aud normal, ca isi pierd auzul, trebuie sa bea un pahar de vin rosu si isi vor recapata auzul perfect.
Aceste avantaje oferite de vinul rosu sunt valabile doar daca se bea in cantitate mica aceasta bautura si nu mai mult de un pahar pe zi. Cei care sunt dependenti de vin si beau o sticla pe zi, nu fac altceva decat sa fie permanent intr-o stare de mahmureala si sa-si distruga treptat creierul.
Cercetatorii au aratat prin experimentele lor ca excesul de resveratrol in organism are efect negativ in formarea de noi celule ale creierului. Studiile arata ca 125 g de vin rosu inainte de culcare reduce riscul de a suferi de cancer, boli cardiovasculare si boala Alzheimer. Daca aceasta doza se tripleaza, efectul este contrar si anume se contribuie la dezvoltarea acestor boli grave de mai sus.