Bijuteriile magnetice sau cu ioni te ajută să obții performanțe sportive?

0
291
Bijuteriile magnetice sau cu ioni te ajută să obții performanțe sportive

Potrivit afirmațiilor producătorilor de bijuterii magnetice sau cu ioni, acestea ar avea proprietăți vindecătoare. Se spune ca ar ajuta la obținerea performanțelor sportive, că neutralizează efectele ionilor pozitivi din mediul înconjurător. Pentru a-și prezenta produsele și a obține profituri cât mai mari, producătorii spun despre astfel de bijuterii că au proprietăți ce favorizează starea de bine a celor care le poartă.

Despre bijuteriile magnetice se spune că ajută la: consolidarea sistemului imunitar al organismului, la menținerea echilibrului, că îmbunătățesc calitatea somnului, cresc puterea de concentrare, calmează durerile articulare, elimină stresul, etc.

În realitate însă nu există nici o dovadă științifică că ar îndeplini toate aceste lucruri. În plus, brățările nu generează ioni negativi și nu este dovedit din punct de vedere științific sau medical faptul că au beneficii pentru sănătate.

Pentru promovarea acestor bijuterii magnetice s-au facut multe eforturi, reclame, chiar vedetele au contribuit la acest lucru folosindu-le cu diferite ocazii, chiar și în filme. Se spune că ar crește performanțele sportive de aceea mulți iubitori ai sportului cheltuie bani pentru a le achiziționa.

În realitate nu s-a demonstrat faptul că ele ar avea vreun efect asupra performanțelor sportivilor, cert este că un anume comportament superstițios al unora dintre ei poate convinge mulți oameni să le cumpere. Bijuteriile de acest fel sunt considerate ca un talisman important pentru unii sportivi și sunt promovate exagerat, deși sunt produse fără valoare.

Citește și:  Radioterapia antitumorala cu neutroni

Cei care sunt promotorii acestor bijuterii ionizate susțin că ar ameliora durerea și crește fluxul de energie în zona corpului unde sunt plasate. Au afirmat că au capacitatea de a calma durerile de artrită și alte afecțiuni sau boli cronice.

Unii producători consideră că bijuteriile magnetice sunt un remediu contra stresului, durerilor de cap și că ar ajuta în tratamentul unor afecțiuni medicale. În realitate, afecțiunile medicale se tratează cu ajutorul medicinei convenționale și nu există dovezi științifice cu privire la proprietățile vindecătoare ale unor asemenea bijuterii.

Un lucru este cert, bijteriile magnetice și cele ionizate sunt folosite pentru a spori profiturile producătorilor. În ceea ce privește efectele lor asupra stării de bine a cumpăratorilor nu există încă dovezi de natură medicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.