Care este cel mai bun antioxidant pentru sănătatea inimii?

0
94
Menține sănătatea inimii cu ajutorul coenzimei Q10, Foto: imgarcade.com

Coenzima Q10 este cu siguranță cel mai important antioxidant care ajută împotriva bolilor de inimă. Mai exact este vorba despre ubichinona CoQ10 care se găsește în mod natural în aproape toate celulele corpului uman, dar în concentrații mai ridicate în celulele ce alcătuiesc mușchiul inimii. Ubichinona are o structură asemănătoare cu vitamina K și E.

Menține sănătatea inimii cu ajutorul coenzimei Q10, Foto: imgarcade.com

Coenzima Q10 este o hrană miraculoasă pentru sistemul cardiovascular, efectele sale fiind extraordinare. Este considerată un antioxidant puternic care ajută la funcționarea organismului, fiind folosită de acesta pentru transformarea alimentelor în energie. Mai mult decât atât, acest compus este esențial pentru sănătate, pentru toate celulele și țesuturile organismului. Are efect benefic asupra inimei, sistemului nervos, sistemului muscular și sistemului imunitar. Scade nivelul de colesterol din sânge, echilibrează aritmiile, reduce simptomele provocate de insuficiență cardiacă congestivă și protejează organismul de atacul nociv al radicalilor liberi. Coenzima Q10 scade tensiunea arterială și menține nivelul optim de vitamina E în organism necesar sănătății.

Persoanele care au o carență de coenzima Q10 pot ajunge să sufere de anumite afecțiuni și boli cauzate de creșterea producerii de radicali liberi care atacă sistemul imunitar al organismului. Acest deficit apare mai ales la persoanele în vârstă care ajung astfel să sufere de boli cardiovasculare, hipertensiune arterială, hipertiroidism, boli neurodegenerative, boli neuromusculare, boli paradontale, infertilitate masculină, astm și altele.

Medicii au constatat că multe persoane care au fost diagnosticate cu insuficiență cardiacă aveau un deficit de coenzima Q10 în celulele musculare ale inimii. Potrivit studiilor realizate, cercetătorii au constatat faptul că prin tratament adecvat, pacienții care au primit coenzima Q10 au ajuns să se simtă mai bine, la ei a apărut o reducere semnificativă a simptomelor și starea de sănătate s-a îmbunătățit. Coenzima Q10 asigură energia necesară mușchiului inimii, astfel aceasta pompează sânge în mod normal pentru funcționarea întregului organism.

Citește și:  Care sunt testele de laborator pentru diagnosticarea malabsorbției?

În prezent există capsule și tablete de coenzima Q10 care se pot fi cumpărate de la farmacie. Acestea sunt recomandate persoanelor cu vârsta peste 35-40 de ani deoarece la ele începe să scadă producerea de acest compus în organism. Având în vedere această deficiență de coenzima Q10 care apare odată cu înaintarea în vârstă se recomandă folosirea de capsule gelatinoase care conțin această substanță pentru prevenirea bolilor degenerative și a bolilor cardiovasculare. De asemenea, persoanele care au o lipsă de coenzima Q10 în organism pot ajunge să sufere de boala Parkinson. Alte afecțiuni și boli care sunt asociate cu deficitul de acest compus în organism sunt: problemele de colesterol, bolile gingiilor, aritmiile, etc.

Coenzima Q10 este un element foarte bun pentru organismul nostru, care ne susține metabolimul, ne oferă energie în corp, ne scapă de boli grave și alte probleme de sănătate care pot să apară in mod clar în lipsa sa. Poate fi administrată printr-o alimentație corectă nu doar prin suplimente alimentare. Se găsește în orez brun, pește gras, alune, carne, germeni de grâu, tărâțe. Doza de coenzima Q10 sub formă de capsule este de 100 mg de două ori pe zi, deci numai de cel mult 200 mg/zi. Dacă se depășește această doză se pot stimula excesiv procesele de oxidare, ceea ce afectează negativ țesutul muscular. De asemenea, pot să apară iritații pe piele, erupții cutanate, dureri abdominale, oboseală, sensibilitate la lumină, dureri de cap, greață – toate sunt reacții adverse care au fost asociate cu un astfel de compus sub formă de supliment alimentar. Coenzima Q10 nu trebuie folosită de persoanele alergice la acest medicament.

Video – Coenzima Q10, ubichinona CoQ10:

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.