
Ceaiul verde este pretuit de secole, proprietatile sale tonice sunt apreciate de multa vreme, iar substantele sale se stie ca dau vitalitate si invioreaza si, nu in ultimul rand, potolesc setea.
La Universitatea din New Jersey oamenii de stiinta americani au realizat o serie de studii prin care au concluzionat ca utilizarea ceaiurilor de slaba calitate ar afecta sanatatea ficatului si a rinichilor si astfel au decis sa informeze cumparatorul.
Se pare ca ei au ajuns sa creada ca formarea pietrelor la aceste organe are legatura cu obiceiul de a bea o cantitate mare de ceai verde. Potrivit altor cercetatori ceaiul verde ar contine fluor – o substanta care din pacate poate afecta negativ functia glandei tiroide. De aceea ei recomanda sa se reduca consumul de ceai verde la 1-2 cani de ceai pe zi, dar sa nu se elimine cu totul.
Foarte important este sa fie selectata o anumita marca de ceai care reuseste sa pastreze cat mai mult din proprietatile din frunzele arborelui de ceai.
De asemenea, cunoscatorii spun ca este foarte important si modul de preparare al ceaiului verde. Ceaiul preparat corect are capacitatea de a combate stresul, de a calma nervii, de a ajuta in relaxarea organismului. In ceaiul verde sunt uleiuri esentiale, aminoacizi, alcaloizi, pigmenti, vitamine. Antioxidantii ceaiului verde sunt substantele magice care atrag cumparatorii de ani de zile, deoarece ajuta la eliminarea toxinelor si la prevenirea procesului de imbatranire prematura a organismului.
In concluzie, ceaiul verde poate da o stare de bine corpului nostru, daca se bea nu mai mult de 1-2 cani de ceai pe zi. Producatorii de ceai verde – a acestei bauturi antice chinezesti – urmaresc sa pastreze proprietatile sale naturale de vindecare si majoritatea substantelor sale bioactive care se gasesc in frunzele arborelui de ceai.