Cele mai utilizate remedii naturiste cu ajutorul cărora scăpăm garantat de constipație

0
232
Cele mai utilizate remedii naturiste cu ajutorul cărora scăpăm garantat de constipație

Constipația este o una din cele mai frecvente afecțiuni de care suferă oamenii. Reprezintă dificultatea de a defeca și apariția unor crampe și dureri în rect din cauza excrementelor tari și a efortului depus. Cauzele constipației sunt diverse și dintre acestea fac parte: lipsa fluidului în colon, deficitul de fibre alimentare, lipsa contracțiilor și a mișcărilor peristaltice.

Viața sedentară și lipsa de exerciții fizice poate contribui la apariția acestei probleme de sănătate. Administrarea unor medicamente poate provoca afecțiunea, iar înaintarea în vârstă este și ea un factor important al manifestării constipației deoarece sunt încetinite mișcările peristaltice.

Remedii naturiste pentru prevenirea și tratamentul constipației

Sucul din fructe ajută în cazuri de constipație. Se bea 1-2 pahare de suc realizat din fructe ca de exemplu: cireșe, mere, piersici, caise, fragi, vișine, struguri, portocale, prune. De asemenea sucul din legume este un leac pentru constipație. Cel mai indicat este sucul din roșii și spanac.

Sucul de țelină crudă ajută în cazuri de constipație, se bea în fiecare zi câte un pahar.

Sucul de cartofi îndulcit cu puțină miere este un preparat eficient pentru vindecarea constipației.

Alimentația bogată în fibre ajută în prevenirea și tratamentul acestei afecțiuni. În plus aportul de fibre este un bun remediu contra hemoroizilor, cancerului de colon, diverticulozei și polipilor intestinali. Dieta trebuie să fie alcătuită din cereale integrale, legume și fructe proaspete, grâu nedecorticat, lucernă, mazăre, morcovi, sparanghel, usturoi, varză creață, varză albă, varză de Bruxelles, fasole. Cartofii dulci, bananele, merele, papaya, smochinele, perele sunt bune pentru vindecarea constipației.

pepene verde

Alte alimente recomandate sunt: pepenele verde, nucile, terciul de susan, smochinele proaspete.

Pentru eliminarea toxinelor din organism se recomandă lucerna sau clorofila lichidă. De asemenea trebuie obligatoriu să beți multă apă și eventual să serviți ceaiuri din plante cu efect diuretic. Uleiul de susan, uleiul de soia și alte uleiuri vegetale naturale ajută la restabilirea nivelului de acizi grași din organism și la normalizarea peristaltismului. În cazuri de constipație se iau suplimente de multivitamine și minerale deoarece această afecțiune reduce absorbția de minerale și vitamine în organism și astfel apare un deficit.

Citește și:  Nevralgia - boala noastra cea de toate zilele

Pentru a preveni anemia, afecțiunile gastro-intestinale și pentru a ajuta la digestia proteinelor, carbohidraților și grăsimilor se administrează vitamine din complexul B și mai ales acid folic și vitamina B12. Alimentele care conțin pectină sunt recomandate și dintre acestea se pot alege citricele, morcovii, mazărea, bananele foarte bine coapte, varza, sfecla, merele. Sucul de iarbă de grâu și de orz are clorofilă care este bună pentru colon.

Constipația se poate trata prin masaj aromaterapeutic abdominal. Se masează partea dreaptă jos a abdomenului cu ajutorul celor trei degete din mijloc a mâinii drepte. Mișcările se fac lent, ușor, circular. De asemenea se masează toată zona abdomenului și mai ales partea stângă a acestuia. În scurt timp senzația de disconfort abdominal creată de constipație va dispărea.

Pentru masaj se folosesc uleiuri esențiale care au efect benefic în ameliorarea simptomelor și anume: ulei de chimen, ulei de maghiran, ulei de rozmarin, ulei de piepr negru, ulei de paciuli, ulei de nucșoară, ulei de boabe de ienupăr. Se aleg trei uleiuri (de exemplu chimen cu maghiran și rozmarin) și se pune câte o picătură din fiecare la o lingură de ulei vegetal ( poate fi ulei de măsline, de floare-soarelui, etc).

Există și alte tipuri de uleiuri care ajută în caz de constipație deoarece îmbunătățesc starea fizică și emoțională. Dintre acestea fac parte: uleiul de trandafir, uleiul de bergamotă, uleiul de maghiran și uleiul de ienupăr. Și ele trebuie diluate în ulei vegetal pentru că sunt foarte concentrate. Se pune câte o picătură de ulei esențial la o lingură de ulei vegetal. Dacă este vorba despre un caz de constipație cronică trebuie aplicat acest masaj de două ori pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.