Epidemia de ras din Tanzania, un fenomen de isterie in masa

0
757
Epidemia de ras din Tanzania, un fenomen de isterie in masa

Una din cele mai ciudate boli psihice de pe glob este epidemia de ras din Tanzania si Uganda. Aceasta a aparut la sfarsitul lunii ianuarie in anul 1962 la o scoala de fete din Kashasha. Hohotele de ras au pornit de la trei eleve ce au reactionat exagerat de la o gluma normala si care se pare ca au fost de fapt afectate de o epidemie ciudata, ale carei cauze nu au fost elucidate in totalitate nici pana astazi.

In scurt timp epidemia a afectat toti elevii din scoala si astfel cursurile au fost oprite, profesorii fiind in imposibilitatea sa faca fata acestei situatii. Simptomele erau de durata, puteau tine cateva ore sau pana la 16 zile.

Hohotele de ras erau puternice se manifestau pana la lacrimi, dar puteau fi insotite si de eruptii cutanate, crize de frica sau chiar agresiune, iar uneori pacientii experimentau durere, senzatie de gafaiala din cauza problemelor respiratorii, planset, strigate involuntare si chiar pierderea cunostintei. Dupa convulsiile inexplicabile si neasteptate rasul devenea mai slab si se oprea complet.

Citește și:  Cea mai eficientă mască de păr pentru restabilirea frumuseții podoabei capilare

La 10 zile de la inchiderea scolii focarul de infectie s-a raspandit si in alte scoli si comunitati din jur, in multe din satele vecine si astfel numarul de persoane infectate a crescut, depasind 1000 de oameni, locuitori ai Tanzaniei si Ugandei.

Specialistii care au analizat fenomenul nu au descoperit alte simptome care sa elucideze misterul bolii si astfel au ajuns la ipoteza ca epidemia de ras s-ar datora impactului unei ciuperci psihoactive, desi dovada nu a fost gasita niciodata. Cert este faptul ca cei afectati erau oameni perfect sanatosi, nu prezentau nici o anomalie care sa explice cauza bolii, astfel epidemia a ramas in continuare un mister inca neelucidat.

Focarul de infectie s-a incheiat abia dupa o perioada de sase luni si nu a mai fost depistat niciodata. Din toate cele intamplate din cauza epidemiei de ras din Tanzania s-a concluzionat ca s-a adeverit zicala: rasul poate fi contagios.

Video – Epidemia de ras din Tanzania:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.